Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Avtoplin na mazdi 3?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
bento
Zdravo,
zanimam se, da bi si vgradil avtoplin v svojo mazdo 3 1.6 l. 2006. Pa me zanima ali že ima kdo to vgrajeno v mazdi 3, kateri sistem in izkušnje s sistemi. Seveda bi prosil tudi ostale, da povedo svoje izkušnje o sistemih in montažerjih.

hvala in lp
vido23
(bento @ 5 Sep 2011, 19:21) *

Zdravo,
zanimam se, da bi si vgradil avtoplin v svojo mazdo 3 1.6 l. 2006. Pa me zanima ali že ima kdo to vgrajeno v mazdi 3, kateri sistem in izkušnje s sistemi. Seveda bi prosil tudi ostale, da povedo svoje izkušnje o sistemih in montažerjih.

hvala in lp

Moj kolega ma na istmu motorju od G1.... jst pa na M5.
tule je pa vse opisano:
http://fotovidod.blogspot.com/2010/11/eko-...a-plin-lpg.html
Z M A J
Pozdravljen!

LPG sistem imam vgrajen že v svojem 3.avtu (T Celica, R Galuna in zdaj 6-ka), poleg tega sem še bivši ženski plačal vgradnjo bencinsko mazdo FBA 323 1.5 16v. Torej recimo da sem kar poznavalec tega goriva. tongue.gif

Zadeva se v mojem trenutnem vozilu (motor 2.3i 16v 166 KM) dobro obnese, potrošnja je seveda nekaj procentov večja od tiste na bencinskem gorivu, zmogljivosti se prav tako nekaj zmanjšajo, je pa res, da še zdaleč nimam vgrajanega najsodobnejšega sistema, saj je ta v avtu že kar kakšnih 6 ali 7 let, v tem času pa je šla tehnika ohoho naprej. happy0158.gif

Zdaj odvisno koliko km prevoziš na leto oz. koliko jih še misliš prevozit, predno menjaš aktualno vozilo (obstaja sicer tudi možnost demontaže oz. prenosa v naslednje vozilo). Če delaš samo npr. 10.000km na leto, mislim da zadeva ni smiselna, odloči se pa sam.

Cena vgradnje je nekje cca. 1100 - 1200 €, vključuje pa strokovno vgradnjo, garancijo in pa izdelavo a testa (vpisano v homologacijski kartonček).

Pa lep dan še naprej!

Borut
bento
(vido23 @ 5 Sep 2011, 19:38) *

Moj kolega ma na istmu motorju od G1.... jst pa na M5.

Imaš mogoče informacije za koliko se mu je povečala poraba oz. kolikšna je poraba plina? Aja in pa kakšne so cene servisa pri G-1?

(JozaGulikoza @ 5 Sep 2011, 19:40) *

Zdaj odvisno koliko km prevoziš na leto oz. koliko jih še misliš prevozit, predno menjaš aktualno vozilo (obstaja sicer tudi možnost demontaže oz. prenosa v naslednje vozilo). Če delaš samo npr. 10.000km na leto, mislim da zadeva ni smiselna, odloči se pa sam.

Cena vgradnje je nekje cca. 1100 - 1200 €, vključuje pa strokovno vgradnjo, garancijo in pa izdelavo a testa (vpisano v homologacijski kartonček).

Na leto prevozim najmanj 20000 km. Tako da kolikor sem računal bi se mi povrnilo v približno dveh letih. Avta nimam namena menjati še kar nekaj let. Gled cen pa so malo višje, kolikor sem spraševal, med 1.400 in 1.500 €.
Aja pa še nekaj. Ko sem klical v Plineks so mi priporočili sistem Zavoli, ker naj bi bil "prilagojen" samo za mazdo, poraba naj bi se malo povečala, moč naj se nebi izgubila. Kaj mislite o tem?
vido23
(bento @ 5 Sep 2011, 19:50) *

Imaš mogoče informacije za koliko se mu je povečala poraba oz. kolikšna je poraba plina? Aja in pa kakšne so cene servisa pri G-1?
Na leto prevozim najmanj 20000 km. Tako da kolikor sem računal bi se mi povrnilo v približno dveh letih. Avta nimam namena menjati še kar nekaj let. Gled cen pa so malo višje, kolikor sem spraševal, med 1.400 in 1.500 €.
Aja pa še nekaj. Ko sem klical v Plineks so mi priporočili sistem Zavoli, ker naj bi bil "prilagojen" samo za mazdo, poraba naj bi se malo povečala, moč naj se nebi izgubila. Kaj mislite o tem?

cena servisa je 55 eur + olje zamazanje ventilov ki pride mislim da 17 eur liter in ga maš za zelo dolgo... ( no zdej sem mel drugega na 20k km) verjetno bo na recimo 100k km dražji , ker bo treba kaj več zamenjat. Poraba je pomoje enako večja kot pri moji M5 cca 1 liter ( bencina žre cca 9, ampak to je precej hitra vožnja po AC - plina pa 10)

Pa g-1 ma 7 let garancije.....kar je tudi fajn
uklopko
uporabnik LESKO ima v mazdi 3 1.6 montirano plinsko zadevo wink.gif
jures
Jaz do sedaj v 2h mazdah nisem imel sistema mazanja, to prej dobro vprašaj, ker se mi zdi da tudi če ne rabiš ti ga vsilijo...denar je pač denar

Trenutni G1 sistem je brez in dela b.p. poraba enaka ko benz.

Prvi sistem pa sem imel v CX7 in je sigurno cenejši in majstri obvladajo, servisna točka je v Gorenji Vasi v Poljanah ali na dolenjskem - SIGAS
Z M A J
Cena cca. 1500 € se mi zdi odločno previsoka in mislim, da bi ti "naši" naredili za precej ugodnejše denarce. Pod te naše (preverjene majstre) smatram tole kot je Jure napisal! happy0158.gif
bento
kako je pa kaj s svečkami? je potrebno imete posebne za plin? Zdržijo manj ko voziš na plin? So mogoče še kakšne druge stvari, ki jih je potrebno pogosteje menjati če imaš plin?
jures
(bento @ 6 Sep 2011, 21:03) *

kako je pa kaj s svečkami? je potrebno imete posebne za plin? Zdržijo manj ko voziš na plin? So mogoče še kakšne druge stvari, ki jih je potrebno pogosteje menjati če imaš plin?

Vse ostane kot je blo le plinski filter 1x letno cca 20ojro
Z M A J
Svečke lahko ohraniš identične kot jih imaš če furaš na benz (tisti ki ti bo vgrajeval ti bo verjetno želel prodati neke super duper, ki so prav za vozila na LPG itd., drage pa ko svinja)! dry.gif
slidy
Jaz imam, sicer na M6 2,5 GTA, že od 7500km dalje sistem od G-1 in dosedaj še nisem imel nobenih težav. Pred tem sem tudi imel njihov sistem v francozu in je tudi delalo normalno.
Glede sistema mazanja ventilov pa imam vgrajeno posodo za mazanje in sem enkrat samkrat dotočil valve saver. Zdaj se že lep čas vozim brez po priporočilu, ki sem ga dobil na G-1.
Kar se tiče pa vsakoletnega servisa naprave, pa ga dejansko ni. Jaz se že dve leti in pol vozim z istim filtrom.

Aja to, da je zavoli prilagojen za Mazdine motorje je pa ena velka marketinška buča. Katerikoli sistem bo deloval, le potrebno ga je pravilno nastavit.

LP, S
YavarYe X6V6
(slidy @ 9 Sep 2011, 09:00) *

Jaz imam, sicer na M6 2,5 GTA, že od 7500km dalje sistem od G-1 in dosedaj še nisem imel nobenih težav. Pred tem sem tudi imel njihov sistem v francozu in je tudi delalo normalno.
Glede sistema mazanja ventilov pa imam vgrajeno posodo za mazanje in sem enkrat samkrat dotočil valve saver. Zdaj se že lep čas vozim brez po priporočilu, ki sem ga dobil na G-1.
Kar se tiče pa vsakoletnega servisa naprave, pa ga dejansko ni. Jaz se že dve leti in pol vozim z istim filtrom.

Aja to, da je zavoli prilagojen za Mazdine motorje je pa ena velka marketinška buča. Katerikoli sistem bo deloval, le potrebno ga je pravilno nastavit.

LP, S

Točno tako.
bento
Zdravo. Ponovno imam nekaj vprašanj. Kaj mislite o sistemih, kjer se vbrizgava tekoči plin? Temparatura izgorevanja naj bi bila nižja, mazanja ventilov naj nebi potrebovali. Ima kdo to vgrajeno? A je to res toliko bolje kot vbrizgovanje v plinastem stanju?
YavarYe X6V6
(bento @ 20 Sep 2011, 13:34) *

Zdravo. Ponovno imam nekaj vprašanj. Kaj mislite o sistemih, kjer se vbrizgava tekoči plin? Temparatura izgorevanja naj bi bila nižja, mazanja ventilov naj nebi potrebovali. Ima kdo to vgrajeno? A je to res toliko bolje kot vbrizgovanje v plinastem stanju?

Izogibaj se tekoče faze, je samo sranje pa še dražje je od "klasičnega" lpg sistema.
Vgradi pinasti-klasični sistem na plinasto fazo ga je lažje in bol optimalno nastaviti, lažje požre kak nekvaliteten plin, sservisiranje je skor zastonj, manjša možnost težav,....
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.