Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Vozniška vrata se ne odprejo
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
eclipse
V četrtek se hočem zadovoljno usest v avto po težkem dnevu in se mi vozniška vrata niso hotla odpret. Ne od znotraj, ne od zunaj, če odklenem na ključ, daljinca, od znotraj itd., se vrata ne odprejo. Vrata sem imel tudi že narazen dana in nismo mogli ugotovit kaj je narobe.. Tisti zatič, ki zagrabi kavel na b stebričku se ne odmakne, da bi se vrata odprla pa če nardiš karkoli.. Oz. vmes nam je ratal da je deloval, potem pa se je vse z*ebalo nazaj, ko enkrat zakleneš vrata..

Kaka ideja oz. podobna izkušnja?

lp
adormi11
(eclipse @ 4 Dec 2011, 15:39) *

V četrtek se hočem zadovoljno usest v avto po težkem dnevu in se mi vozniška vrata niso hotla odpret. Ne od znotraj, ne od zunaj, če odklenem na ključ, daljinca, od znotraj itd., se vrata ne odprejo. Vrata sem imel tudi že narazen dana in nismo mogli ugotovit kaj je narobe.. Tisti zatič, ki zagrabi kavel na b stebričku se ne odmakne, da bi se vrata odprla pa če nardiš karkoli.. Oz. vmes nam je ratal da je deloval, potem pa se je vse z*ebalo nazaj, ko enkrat zakleneš vrata..

Kaka ideja oz. podobna izkušnja?

lp

Jaz jih nisem mogel zaklenit, pa smo mehanizem menjali, pa je blo OK
YavarYe X6V6
Dvojno zaklenjen in zdej je nekaj crknilo.
jako
Jaz sem imel podoben primer,
ko se mi je zlomila vzmet, katera je med vzvodom in ključavnico.
Strošek je 0, je pa težko sneti vratno tapeto pri zaprtih vratih.
eclipse
Šel mehanizem.. 117 € + 54 € na uradnem servisu (1 ura dela = 54 €)

lp
YavarYe X6V6
Odpad ??
eclipse
Sem nujno rabu avto (delam 300-400 km dnevno, 6 dni na teden, ker delam na enem projektu), tko da sm reku nej popravjo.. Nisem mel časa, da bi se ukvarjal da bi cenej najdu, Tut če bi recimo najdu 100 € cenej pa bi blo to 3 dni kasnej in bi bil 3 dni brez avta (na terenu si ne morm privoščit, da bi skakal na sosednji zic cel dan, grem ven in not iz avta cca 40× na dan), bi pač 3 dni zaslužka pušnil, kar je pa dost več kot teh 100 €. Tko da se načeloma ne sekiram wink.gif

lp
border
Začetek marca, dopoldan : Pridem do avta, odklenem z daljincem, zagrabim za kljuko, ZAKLENJENO !!! PANIKA ! Kaj sedaj ?

No po preostalem delu dneva je prišla rešitev, vrata so se odprla, težava je sanirana.
Vzrok za težavo je bila počena majhna vzmet v ključavnici.
Na uradnem servisu sicer zamenjajo celo ključavnico.

Napotek za samostojnejše : tako zaklenjena vrata lahko odpreš, če spustiš šipo si narediš nekaj prostora med gumo in šipo, stakneš štangico od kljuke, jo potegneš navzgor ter hkrati s ključem odkleneš ključavnico. Zatem potisneš štangico navzdol in vrata se odprejo.
Demontaža ključavnice in zamenjava vzmeti je potem le še igračkanje.

Sicer pa : vaja dela mojstra.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.