Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 323f 1999 1,4 ali 1,5
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
fuego
Sem nov na forumu. Kupujem nov avto pa se nekako ne morem odločit. V oči mi je padla Mazda 323. Zanima me ali je motor 1,4 dovolj močen( tudi ko laufa klima) ali pa bi moral vzeti 1,5 ? Nikjer tudi nisem zasledil podatka ali sta motorja 16V. Uporabnike omenjenega avta bi še prosil , če mi lahko poveste, koliko placa je v avtu, če se podrejo zadnji sedeži, ker bi rad noter spravil kolo, kadar bi na hitro šel nekam pa se mi ga ne bi dal na prtljažnik šraufat.
Bosti
Sicer je malo odvisno od letnika, vendar motorji so večinoma 16v. Prav tako dvomim, da boš dobil kaj veliko 1.4 motorjev, saj jih je največ 1.5. Razlike sicer ne poznam, bi pa vsekakor izbral 1.5 motor, ki ga imam tudi sam. Ne poka od moči, je pa dovolj močan da se lahko normalno voziš, tudi s klimo.
Sishi
Motor 1.5, 16V so itak vsi, placa dost,...Pa kle na forumu ima DANDO celo kolekcijo teh Mazd. Samo barvo si izbereš in se odpelješ wink.gif ....
double_r
Zdravo

sem lasnik mazde 323F 1,5i l.98 imam klimo in vozm kolesa v avtu...

Tkole ti povem avto se vozi čisto lepo kar se tiče moči (tudi če maš klimo in še tri zraven ti potegne v vsak klanec na slovenskih avtocestah 130km/h kar je dovolj

kar se pa tiče vožnje koles pa je avto sorazmerno ozek tako da več kot dveh ne boš mogel notri peljat pa še to je avta kar malo škoda ker ma dosti občutljive(beri udobne) notranje obloge in se ti lahko zgodi da bo na zadnjih vratih kakšna sled od kolesa oz sprednjih vilic če ga daš z prednjimi vilicami naprej No to je samo tko kot prijateljski nasvet (če potrbuješ kiblo za kolesa vozit potem rajši nabavi Pasat karavan k je itak že vsak zgonjen od znotraj (za to ceno) sam potem se ne boš peljal z takim užitkom in v tako kvalitetnem avtomobilu. Odloči se sam.... jest vozim kolesa v avtu vsake 4 mesece enkrat pa pač takrat ZELO pazim pa gre... AVTO , MOTOR 1,5 in KLIMA so pa Z A K O N !

LP Rok
DANDO
1.4, 15 nobene večje razlike, če kupuješ avto , da bi ful potegnu, boš moral kam drugač uč vreč.se ti ne da kolo na prtljažniok, mal se je treba potrudit, če hočeš imeti avto dalj časa lep.pri naših avtomobilih strogo velja, vse se vozi v prtljažniku.avto je treba šparat.jaz ko kupujem avto najprej pogledam kako je ohranjen notri, to pove največ, potem gremo km in barva itd.vem da je prtljažnik kar drag, ampak saj poleti ga rabiš za kolo,pozimi za smuči,itd.legendi je škoda denarja za prtlj. pa si ga bo kar od mene sposodil.
Boss
Slučajno sem imel možnost 1.4 vozit in sem bil precej razočaran saj je bil resnično podhranjen - 75KM pač ne more delat čudežev. Tako, da po moje vsaj 1.5 čeprav tudi to ni avion ampak vseeno.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.