Skoči na vsebino

Dobrodošli na Mazda forum Slovenija!

Prijavi se ali se registriraj za dostop do vseh funkcij foruma. Z registracijo bo omogočeno sodelovanje v debatah, deljenje svojih izkušenj in uporaba zasebnih sporočil z ostalimi uporabniki foruma.

Close
Slika

Webasto ne dela


  • Please log in to reply
11 odgovorov v tej temi

#1 Odsoten   adormi11

adormi11

    Ricer

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 1522
  • 602 Sporočil:
  • Lokacija:okoli radgone
  • Model avtomobila: Toyota hilux 3,0

Objavljeno: 12 November 2011 - 20:06

Sumim da mi webasto ne dela. Lani sem mel problem, da mi je podlasica nagrizla cevi za gorivo, ki grejo do webasta. Cevi sem dal zamenjat in od takrat še nisem slišal webasta laufat, čeprav smo zdaj meli že kar nizke temperature. Ima slučajno kakšno varovalo, če ne dobi goriva? Laufal je do menjave cevi, ampak je ful smrdelo po nafti, ker je cankala na izpuh webasta. Si lahko kdo predstavlja, kaj bi lahko bilo narobe?

#2 Odsoten   jures

jures

    divjak by default

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 2637
  • 26179 Sporočil:
  • Spol:Moški
  • Model avtomobila: Citroen GC4 Picasso HDi150
  • Član Mazda Klub-a:
Garage Poglej garažo

Objavljeno: 12 November 2011 - 20:17

Sumim da mi webasto ne dela.
Lani sem mel problem, da mi je podlasica nagrizla cevi za gorivo, ki grejo do webasta. Cevi sem dal zamenjat in od takrat še nisem slišal webasta laufat, čeprav smo zdaj meli že kar nizke temperature.
Ima slučajno kakšno varovalo, če ne dobi goriva?
Laufal je do menjave cevi, ampak je ful smrdelo po nafti, ker je cankala na izpuh webasta.
Si lahko kdo predstavlja, kaj bi lahko bilo narobe?

Ima lastno varovalo in sicer da se ugasne, a vsaj zalavfati more, takrat pumpa dela tk tk tk, sam če ne pripelje bencina se webasto ugasne.

takrat ko dela tk tk črpa bencin in bi moral vohati nafto, cevka do pumpe ni dolga, ampak če maš nažrto mora biti od izhoda pumpe do webasta, ker če bi imel to pred pumpo bi ti puščala med delovanjem motorja

#3 Odsoten   adormi11

adormi11

    Ricer

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 1522
  • 602 Sporočil:
  • Lokacija:okoli radgone
  • Model avtomobila: Toyota hilux 3,0

Objavljeno: 12 November 2011 - 20:37

Ima lastno varovalo in sicer da se ugasne, a vsaj zalavfati more, takrat pumpa dela tk tk tk, sam če ne pripelje bencina se webasto ugasne.

takrat ko dela tk tk črpa bencin in bi moral vohati nafto, cevka do pumpe ni dolga, ampak če maš nažrto mora biti od izhoda pumpe do webasta, ker če bi imel to pred pumpo bi ti puščala med delovanjem motorja

Ta cevka je bila nažrta, pumpa dela normalno, samo webasto ne da glasa od sebe.
Danes pri 2-eh stopinjah sem avto štartal in čez pol minute ugasnil, pa bi moral webasto takrat laufat, da porabi gorivo, ampak ni laufal.

#4 Odsoten   jures

jures

    divjak by default

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 2637
  • 26179 Sporočil:
  • Spol:Moški
  • Model avtomobila: Citroen GC4 Picasso HDi150
  • Član Mazda Klub-a:
Garage Poglej garažo

Objavljeno: 12 November 2011 - 20:46

Ta cevka je bila nažrta, pumpa dela normalno, samo webasto ne da glasa od sebe.
Danes pri 2-eh stopinjah sem avto štartal in čez pol minute ugasnil, pa bi moral webasto takrat laufat, da porabi gorivo, ampak ni laufal.

v pol minute se webasto ne vzge. Najprej se zraci - vklop ventilatorja v komori - kako minuto do dve, potem začne dozirati preko pumpe in se počasi vžiga, lavfaj (mrzel motor) vsaj 5 min potem pa ugasni in bi moral slišati kako se ugaša

Če pa je nažrta tam - samo počakaj da začne doziat (če daš roko na pumpico čutiš TOK TOK TOK impulze in če maš po tem cev mokro je to to

#5 Odsoten   adormi11

adormi11

    Ricer

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 1522
  • 602 Sporočil:
  • Lokacija:okoli radgone
  • Model avtomobila: Toyota hilux 3,0

Objavljeno: 12 November 2011 - 21:05

Cevi so že menjane, ampak ne vem, je treba jih odzračit, se mogoče notri ustvari zračni mehurček in ne pusti goriva naprej, ali kaj podobnega, ali pa je webasto pokvarjen.

#6 Odsoten   jures

jures

    divjak by default

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 2637
  • 26179 Sporočil:
  • Spol:Moški
  • Model avtomobila: Citroen GC4 Picasso HDi150
  • Član Mazda Klub-a:
Garage Poglej garažo

Objavljeno: 12 November 2011 - 21:10

Cevi so že menjane, ampak ne vem, je treba jih odzračit, se mogoče notri ustvari zračni mehurček in ne pusti goriva naprej, ali kaj podobnega, ali pa je webasto pokvarjen.

webasto gre v lock - z njega potegni konektor - 2 polni črno rdeč za 5sek in ga potem daj nazaj. Če ni dostopa pa kar akomulator, samo to potem potegne še drugo za seboj.

še prej pa probaj z roko na pumpici če dela, če dela je nekaj drugega, če pa ne pol se pa sploh ne vklopi cela zadeva in resetiraj

Webasto se sam izklopi / gre v stand by ko:
ne dobi nafte (tu ponavadi vsaj štarta nekajkrat - po več poizkusih je potreben reset
ni dovolj hladilne tekočine (se pregreva) - preveri tudi to, v tem primeru se naenkrat izklopi in dima je kar nekaj :)
ko je akomulator prešvoh - ponavadi pa tu sploh ne štarta (ampak to je bolj pomembno ko maš urco ali daljinca, ker s ključem je vedno dovolj štroma ko mašina lavfa

Nenazadnje preglej konektorje - 6 polni je za vklop 2 polni za štrom

seveda ni izključena tudi možnost okvare - pa tudi, če je nagriženo je lahko potegnilo notri drobce in se zamašilo....v tem primeru se priklopi webasto na webasto tester za diagonozo (Beja doo na primer)

#7 Odsoten   adormi11

adormi11

    Ricer

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 1522
  • 602 Sporočil:
  • Lokacija:okoli radgone
  • Model avtomobila: Toyota hilux 3,0

Objavljeno: 12 November 2011 - 21:15

Hvala, bom probal te stvari najprej pregledat, pa javim pol, kaj je bilo

#8 Odsoten   adormi11

adormi11

    Ricer

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 1522
  • 602 Sporočil:
  • Lokacija:okoli radgone
  • Model avtomobila: Toyota hilux 3,0

Objavljeno: 13 November 2011 - 12:20

Bi že lahko spremenil naslov teme v "Webasto dela" :jupiii: :jupiii: Webasto je šel v Lock zaradi pomanjkanja goriva. Ko so bile cevke zamenjane, ni bil napolnjen z gorivom. Črpalko za gorivo sem vezal direktno na akumolator in impulzno vlapljal, da se je webasto napolnil, pol pa sem ga priklopil (štartal avto) in čez pol minute je začel kadit, pol pa normalno delat, pa pri tretjem štartanju je še vedno delal. JURES hvala za napotke :bravo: :bravo: :bravo:
  • uporabniku Aless je všeč

#9 Odsoten   jures

jures

    divjak by default

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 2637
  • 26179 Sporočil:
  • Spol:Moški
  • Model avtomobila: Citroen GC4 Picasso HDi150
  • Član Mazda Klub-a:
Garage Poglej garažo

Objavljeno: 13 November 2011 - 12:23

Bi že lahko spremenil naslov teme v "Webasto dela" :jupiii: :jupiii:

Webasto je šel v Lock zaradi pomanjkanja goriva. Ko so bile cevke zamenjane, ni bil napolnjen z gorivom.
Črpalko za gorivo sem vezal direktno na akumolator in impulzno vlapljal, da se je webasto napolnil, pol pa sem ga priklopil (štartal avto) in čez pol minute je začel kadit, pol pa normalno delat, pa pri tretjem štartanju je še vedno delal.

JURES hvala za napotke :bravo: :bravo: :bravo:

samo da ne zebe

#10 Odsoten   Martin Cufer

Martin Cufer

    Almost Ricer

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 8971
  • 305 Sporočil:

Objavljeno: 12 January 2018 - 19:20

Da malo obudim temo. Danes smo čistili fuel system z Antigrippante 25 in sem seveda odklopil cevke z fuel rail-a. Gor sem nataknil druge in direkt iz 2l flaške vlekel mešanico 1:1 v sistem. Ko je webasto skuril vso nafto,kar jo je bilo v sistemu je pokadil in ugasnil. Ko sem nazaj priklopil cevi in s pumpico napumpal nafto v sistem ni več zalaufal. Sem probal že sneti klemo z akumulatorja pa ni nič. Kaj lahko še poizkusim?

Aja,gre pa se za M6 2.0 diesel,letnik 2007.

#11 Odsoten   Martin Cufer

Martin Cufer

    Almost Ricer

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 8971
  • 305 Sporočil:

Objavljeno: 13 January 2018 - 08:35

He is alive. Dec je oživel sam od sebe.

#12 Odsoten   Aless

Aless

    Almost Ricer

  • Člani
  • IzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljenoIzpostavljeno
    • ID uporabnika: 5522
  • 222 Sporočil:
  • Spol:Moški
  • Lokacija:Murska Sobota
  • Model avtomobila: Mazda 6 & Mazda 3

Objavljeno: 13 January 2018 - 14:45

Mene pa zanima ce ima kdo ustiman webasto na daljinca in kok stane da se daljinec priklopi??
Gre pa se za M6 L2008 2.0dizl 140ps




0 uporabnikov pregleduje to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov