Skoči na vsebino

robz

Člani
  • Sporočil

    282
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Zadnja sporočila napisano od robz

  1. Pozdrav forumaši:) mogoče malo neumesno vprašanje, ker se ne tiče ravno Mazde, a vseeno probam.

    Ogledano imam Škodo Octavio 1.2 TSI (l. 2014, 195k prevoženih) in vse izgleda OK, razen enega oz. dveh precej velikih servisov l.2020. Na okoli 150k sta bila menjana jermen in vodna črpalka, ker je super. Pomisleke imam glede tesnil glave, batnih obročkov in drugih zadev, ki so specificirane na računu. Izgleda mi kot generalka motorja a se ne spoznam dovolj, zato se opračam na vas. Bi bilo smiselno kupiti tak avto?

     

    1111.jpg

  2. Potrebujem kak pameten nasvet. Lani avgusta sem na Opel Corsi D (2010) pri 225k km prvic menjal sklopko. Prejsnji teden se je po priblizno 10k prevozenih km zacela cudno obnasati. Ko je se skoraj cisto v podnu moram ze dodajati gas, da avto ne crkne. Danes zjutraj je punci baje skrtal menjalnik ni hotel v nobeno prestavo, kasneje se je sicer vozila brez problemov.

     

    Zanima me vase mnenje, ali lahko zadevo sploh reklamiram po enem letu? Imam racun. Ce je skrtalo sumim, da je problem lahko tudi v menjalniku? Velikokrat gre tezje v vzvratno prestavo, druge prestave delujejo normalno med vožnjo, razen cukanja, ko šaltam iz druge v tretjo. Vsak nasvet dobrodosel.

  3. Sicer pa ja, malo smo zasli. Hvala vsem za info glede mazde 3 in 6, vsekakor ste mi pomagali in sem izvedel prakticno vse o G motorjih in stvareh na katere moram paziti. Ce bo pa kdo iz foruma prodajal kako bencinsko mazdo, se priporocam. LP

  4. pred 31 minutami je Janez007 napisal:

    Čaka ja, vidimo da čakaš ...😂

     

    Sem srečal kar nekaj takih "kupcev", ki so prišli na ogled avta: "kupujem avto že pol leta". Pa so prišli gledat najbolj prodajan avto. 😂

    Vzelo mi je 2 uri, opravili smo daljšo testno vožnjo, na koncu pa: "Ga bom vzel. Jutri grem po kredit, potem pridem pa po avto". 😂 Nobene are, ampak se nisem sekiral, ker so bili vsi po vrsti simpatični. 😀 In hitro sem vedel, koliko je ura. 😄

    "Najbolj prodajan avto" ja haha. Nevem komu se je v uzitek voziti po sloveniji, porabljati cas in bencin in testirati avte, meni vsekakor ne. Kot rečeno ali jim ti nisi odgovarjal ali pa avto ;) po prodajalcih tvojega kalibra pa so za vse seveda krivi kupci 😅 

     

    PS: prodajalcu sem rekel, da pridem na ogled in vzamem avto, ce mi bo ok. Zakaj bi se dvakrat vozil 200-250km ce se lahko samo enkrat... Pred tem je trdil, da se mu mudi in oh in sploh, po tem pogovoru pa njegovega novega avta cudezno se nima na voljo.

    • Všeč 1
  5. pred 9 minutami je Alex napisal:

     

    Daj, kupi že enkrat nekaj. 😊Ti kompliciraš, kot da kupuješ porscheja. 

    Boga tvoja lepša polovica, če si povsod tako neodločen. 😉

    Cakam prodajalca, da se zjasni. Prejsnji teden ga je ze v soboto cakalo novo vozilo, ta teden pa ga se ni :D 

     

    In mazda je zame porsche, da ne bo pomote😇

     

    Sicer pa zaenkrat samo spremljam trg avtomobilov, kot receno avta nujno ne potrebujem in bom nabavil samo res dober deal ;) 

    • Všeč 1
  6. pred 8 minutami je Jest napisal:

    Usnje lahko propada tudi, ce se prevec uporablja kaksno avtokozmetiko, čistila, razkužila,…… In veliko je odvisno tudi od PH kože, potenja, nakita,… 

     

    Vem, samo na koncu so lahko za "slab" avto opravicilo tudi kisel dez, slabe ceste, nemarni otroci... Samo tako nikamor ne pridemo :) 

    • Haha 1
  7. Z vsem se strinjam, vendar obraba volana in rocice menjalnika ponavadi nima nic veze z urejenostjo lastnika, ampak z uporabo avtomobila-in to pove, da sta bila volan in rocica velikokrat uporabljena, kar spet ne govori ravno v prid avtocestni voznji. Ceprav naj bi bilo eco usnje zelo slabo, dvomim, da bi se pri normalni uporabi toliko obrabilo. Ce avto nabira 40k km na leto po mestih in naseljih je najbrz ze kar konkretno zjahan pri 200k km. To pa klice po kar konkretnem servisu, ker se material pac obrablja z uporabo... Ce ima pa avto 200k km vecinoma z avtocest ga kupim bp za pravo ceno.

     

    Kar se tice racunov-tudi te se lahko sfejka v parih minutah, ker sem ravno iz foha in obvladam photoshop in ilustrator :D Ampak ja, ce je avto na ogledu ok, lastnik deluje ok, ohranjenost avta ok, zvok masine ok in cena prava, je to to. 

     

    Za tega pa vsaj vemo, da so kilometri realni. Pozna kdo? Najbrz je nekaj takega idealno zame.

     

    WWW.AVTO.NET

    Mazda Mazda6 2.0i TE Plus SLO. POREKLO 1. LASTNIK, letnik:2010,3999 EUR :: www.Avto.net ::

     

    • Všeč 1
  8. pred 8 minutami je NevLado napisal:

    Glej če ti reče da je naredil menjavo svečk, mora imeti račun za menjavo svečk. Če računa nima oziroma ti reče da ti ga bo poslal v roku 1 teden potem je to meni že takoj sumljivo.

    Ja pa avto na lizing, tako, da naj bi moral biti servisiran samo na uradnem servisu? Saj lahko, da ima racune, jaz sem samo v MyMazda preveril zgodovino glede na vin.

     

    Ampak se prodaja ze dober mesec, spremljam avto.net in tudi druge mazde 3 se ne prodajo, zgleda niso tako popularne ali pa so precenjene😀

  9. pred 5 minutami je NevLado napisal:

    Mja, jst se isto strinjam s tem. Se mi zdi @robz res velik picajzel za teh 8k, če ti ni avto ok, potem raje počakaj na drugega!

    Ja priznam, sem, me tud forumi napsihirajo kjer berem koliko je nategov :D saj pravim, ce bi nujno rabil avto bi ze tisto 6ko februarja vzel

     

    Mi pa tale 3ka zgleda ok glede na ceno in km, samo raje se tukaj malo preverim, kaj vi objektivno mislite, zato vcasih malo prevec sprasujem:)

    • Všeč 1
  10. pred 5 minutami je Janez007 napisal:

    Ja svečke se menjajo na 120.000, ni pa kakšen omembe vreden strošek - na računu uradnega servisa okoli 75€ + delo.

     

    Tudi sam se takega bencinarja ne bi bal kupit, seveda pa previdnost ni nikoli odveč. Na daljavo se masrikaj ne vidi, potrebna je preverba v živo. Če se kupec ne spozna na Mazde je priporočljiv tudi pregled pri mehaniku. Sam sem zadnji avto za 3x toliko denarja kupil na daljavo - s pomočjo prodajalca sem si avto podrobneje ogledal preko videa - video klica. 😜

     

    Svecke me skrbijo samo, ce niso bile menjane :D bolj me skrbi veriga in ostalo kar pride zraven+sklopka. Sklopko sicer lahko preverim v zivo, za verigo pa bo treba na nek servis. Vem tudi ze, da bo treba menjati ploscice... Torej ce je slucajno za zamenjat vse zgoraj nasteto, bo servis kar drag:) dobil sem se fotke ogledal, ki so zluscena.

    • Žalosten 1
  11. pred 2 minutama je NevLado napisal:

    Volan in menjalnik so rak rana mazd po letniku 2013. Ne sekiraj se glede iztrošenosti teh materialov, za 200k je tole povsem "utemeljena" obraba. Lahko ti slikam kako je moja CX-3 izgledala pri cca 90kkm pred menjavo. Za menjalnik je lahko da je pač skos držal roko na prestavni ročici med vožnjo ali pa je bolj živčen človek in je skos čohou. Ne veš.

     

    Po številki šasije lahko pri katerem koli pooblaščencu dobiš podatke o servisih - ali pa v mobilni aplikaciji my mazda.

     

    Meni se zdi ok.

     

    Preveri, da so bile pri 120kkm menjane svečke. (in zavedaj se, da jih bo treba čez 30kkm spet)

    Cudno mi je, da ima tale z enakimi km, prakticno nov volan in rocico. Pri tej pa pri rocki usnje ze kar odstopa:) tako sem jo jaz priblizno zgodil v prvi 6ki pri 100k km mestne voznje. A pol je varno kupit tak avto z 200k km prevozenimi po lokalnih in mestnih cestah? V servisni sem opazil tudi veliko obrabo ploscic (menjane vsak drugi servis). Pri teh km se najbrz bliza konec tudi sklopki.

     

    Na 120k km je bil narejen redni servis in zamenjana zavorna tekocina. Svecke niso omenjene. Akumulator na 200k tudi ne. Je normalno, da te stvari niso vpisane?

    782573397_Screenshot2022-03-16at10_56_39.thumb.png.cc1a25be9c2a4a6afe74ad07128a992f.png

  12. pred 20 urami je DonFelipe napisal:

    V Mariboru najmanj komplicirajo pri bivšem Šerbineku

    Imaš link od omenjenega oglasa?

     Oglas je tale. Ne motijo me toliko kilometri kot znucan volan in rocica menjalnika. Eco usnje sicer vem, da je hiba, vendar je menjalnik prevec bogi in se kilometri najbrz niso nabirali na ac. Mnenje?

     

    Preveril sem vin in servisno in notri ni vpisanih par stvari, ki naj bi bile zamenjane, kot trdi prodajalec.

  13. pred 44 minutami je dvorjan napisal:

    @robz: Raje še malo našparaj pa kak mesec pozneje kupi dober avto, kot da se odločiš za najcenejšega, ki še pade v tvoj budget.

    Nasparano imam ze sedaj precej vec, kot sem pripravljen dati za avto :) nekako si je treba postavit limit, drugace si lahko hitro na 10, 12, 14k... vedno se pojavi nekaj boljsega, tako kupovati ni ravno smiselno.

     

    V vsakem primeru pa bom gledal 3ko in 6ko in glede na budget, ju pod 150k km najbrz ne bom dobil. Zato zbiram informacije, da bom pripravljen na vecji servis in, da tudi vem koliko zbiti ceno.

    • Všeč 1
  14. dne 11. 3. 2022 ob 16:34 je dvorjan napisal:

     

    200€ material + xxx€ roke mehanika. Sicer pa lahko morebitno raztegnjenost verige preveri servis z računalnikom, če imaš kaj posluha za mehaniko, jo pa lahko mogoče celo slišiš sam.

    Katere proizvajalce se pa splaca kupiti? Ima kdo kakega majstra v Mariboru kamor bi lahko peljal avto na pregled?

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.