Skoči na vsebino

Nakup rabljene CX-5


mazi27

Priporočeno sporočilo

pred 45 minutami je motorist123 napisal:

Pozdravljeni,

 

v bližnji prihodnosti imam namen zamenjati avto. Za zdaj mi je najbolj všeč mazda cx 5. Gledal sem predvsem vozila starosti do treh let. Zdaj pa me zanima, če ima kdo izkušnje z bencinskim motorjem 165KM. Veliko kje sem zasledil, da nima dovolj moči oz. mu primankuje predvsem navor. Avto pa bi bil 4*4, ker živim v hribih. 

 

Lp

Prav si prebral. Ta motor je za ta avto malo podhranjen.Za navor moraš vzeti dizla... ali pa za manj navora močnejšega benzinarja. 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

There we go, down the drain again. :D

 

@motorist123 odvisno je česa si navajen. Če si zdaj imel atmosferskega bencinarja s tako močjo potem ne boš mel težav. Če si imel bilokaterega turbota, potem pa boš opazil razliko, zaradi "krivulje" :D. Je pa seveda zelo pomembno, za kakšne namene boš imel avto. Misliš še kaj vlečt za sabo? Prikolico? Boš potoval na dolge razdalje ... itn. :)

Kar boš videl sedaj tule, je tipična debata bencinar vs. dizel, ampak ne vem če te bo to preveč zanimalo :)

Zato pa kot pravim, malo nam povej, kakšna so pričakovanja, kaj si vozil. Pa ti bomo lahko, povedali, kako se s tem primerja ta motor v CX-5.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ne rabi prav nič vleči za sabo. Če pa pravi, da živi v hribih. 

Če bo vzel benzinarja, ta šfognega, bo vedno kriza priti na vrh hriba. Pa še, če bo imel več sopotnikov noter v avtu  in bog ne daj kaj prtljage zadaj, bodo komedije za priti domov. Zato pa mu  svetujem takega moškega dizelaša, da bo oral tudi po snegu, ko bo treba.Ne pa, da bo ostal na prvi vzpetinici pozimi. Za same relacije je pa itak vseeno, ker smo že ugotovili, da se pri obeh izteka olje v gorivo na kratkih razdaljah. Se pravi, da za kratke razdalje ni primeren ne eden ne drugi.Vseeno tudi tu zmaga dizel😉

 

 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

No ja tud bencinski bo nekako šel ampak bo treba rohnet v obrate. Moje mnenje je tako, da 165KM bencinar za po mestu in nezahtevno kruzanje po AC je čist Ok, ampak vožnja po hribih, potreba po 4x4 - Mazda ima za take naloge boljše motorje in to je bencinski 194KM ter 150 in 175/184KM dizel.

 

Bi pa seveda bilo zanimivo zvedet, koliko km se bo letno odpeljalo in kaki so ti hribi?

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Zdaj imam subaru imprezo (4*4), bencinski motor, res da je motor slabši in ima okoli 110 KM, a je tudi avto lažji. In v kakšni strmini mu primankuje moči.
Zdaj če kopujem že drug avto bi bilo dobro imeti malo več moči. Bencinar  194KM pa me nekako ne pritegne, ker ni možnosti ročnega menjalnika, ki mi osebno bolj ustreza.

Sem na začetku gledal dizle, a se ga zaradi možnih težav z DPF malce bojim, predvsem rabljenega. Delam pa med tednom le 10km v vsako smer, tako da bi bilo za dizla to verjetno premalo. 
 

Kakšnih prikolic pa ne mislim vleči, po večini pa bi se v avtu vozili še do dve osebi.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Kot je napisal Boss, 165 konjski benzinar je za počasno vožnjo po mestu (lahko tudi z odprto šipo) in vožnjo po AC po omejitvah. Če sta ponavadi v avtu še dva potnika bosta prišla prav. da malo porineta v klanec, ko mu bo zmanjkovalo sape.Je pa ta benzinar dober za po klancu navzdol, kjer je potrebno kar ornk pritiskati na zavore. 

Dilema je, ker ti je všeč ročni menjalnik(kot večini nas), "ta močen" benzinar pa nima te opcije. Kar se tiče težav z DPF filtrom  pri dizlu naj bi bilo to rešeno z FL. Izogibaj se pa prvim letnikom do 2015.Dizel all the way. 😏

 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Tudi z G165 bo prisel povsod, kamor bi prisel z D150 ali D175 oz. D184 ... tudi polno nalozen in v klanec ... Vcasih so s katrcami, spacki, ficoti in jugoti tudi prisli skoraj povsod... :)

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

165 bencinarka bo vrh glave. Tudi jaz imam konkreten hrib in nimam nikoli težav. Tudi pozimi ne. Pa saj, če živiš v hribih se znaš peljat v klanec za razliko od večine mestnih tule, ki očitno rabijo 4x4 še za po ravnini. Najbolje, da greš pred nakupom na testno vožnjo in kar sam preveriš kako gre v klanec. Jaz letno delam nekaj čez 20 km pa sem se odločil za bencin.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

@motorist123 kot ti je predlagal gregster, pojdi na testno vožnjo, če ne z rabljenim pa novim predlagam pa tudi, da preizkusiš G194, čeprav v avtomatu. Sam sem bil na testu G165 CX-5 malo navdušen, ja maš ročni menjalnik, ampak zame, ki sem prihajal iz CD150, je bilo premalo. No po preizkusu še "močnejšega" G194 motorja ... so se odločitve razblinile (na levi strani lahko vidiš za katerega sem se odločil :D). In ja, če imaš velike strahove pred DPF potem raje kupi motor brez, torej bencinarja ;)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Tudi jaz sem najprej testiral cx7 dizl in potem cx5 165 benz ter cx5 176 dizl. Razlika med benz in nafto ogromna. Pa tudi 20 km delam na dan in na srečo vse ok. Tudi upam, da nov lastnik nima kaj posebnega. 

Ta novem vag-u imam AT in komante na volanu. Vožnja zakon. Ku da šaltaš v nekem športnem vozu... 

 

No vseeno prej poskusi testno vožnjo za lažjo odločitev. 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 10 mesecev kasneje...

Tudi sam se zanimam za nakup Mazde CX5, v oci mi je padla naslednja: 

1036043.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda CX-5 CD150 AWD Avt. LED NAVI PDC GRETJE SEDEŽEV, letnik:2015,14400 EUR :: www.Avto.net ::

 

 

Kot sem prebral tu, se splaca gledati facelift modele (ta naj bi bil?), ker ce se ne motim jih je vecina na avtonetu pred-facelift.

Ima kdo kaksno mnenje glede te iz linka?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • Paše tud v vrtičkarsko temo...al pa o orodju...pa naj bo tu,k je forum o avtih.   Kupil Metabo puhalnik AG 18 Pro pri Vsegradu za 63€,zastonj dostava,in "Black Edition"-meni lepša,k je črma,in čist frišno ven prišla-cenejša kot navadna zelena (99€). In še češnja na torti-Metabo praznuje 100-letnico,in prvič tudi v SLO ob nakupu stroja in registraciji 3-letne garancije pošljejo dvovrstični 18V/4Ah akumulator😯😃....super-konkurenca deluje,ker Makita ima včasih tudi akcijo in ponuja tudi pri nas baterijo za stroj.   In za kaj v tej temi...ker me pogosto jezi ob pranju avta,ko že vse pobrišeš,še zmeraj kje kake kapljice pritečejo...najbolj pri stranskih ogledalih,in posledično črta na vratih,ker imamo zelo trdo vodo... Po moje bo z tem puhalnikom malce lažje...tudi spredaj grill,feltne,šine na strehi itd... Piha pa k blesav...nisem si mislil,da tako...2,6m3/min,74m/s   Ima tri stopnje in "gas" na stikalu,navdušujoča pa je gumasta šoba +podaljšek...fino.
    • Bolj je zanimivo, kaj si naredil da ti pri tej kilometrini dela regeneracije na 300km. Si kaj takega menjal oz urejal?
    • Temu se reče "fuck you price". Ker nima servis orodja ali znanja to porihtat, pač dajo tako ceno da se ti bl splača drug avto vzet. Problem je, ko mehanika naučiš popravljat take zadeve, ga moraš temu primerno več tudi plačat. Pol tudi rabiš primerno zaščitno opremo zaradi štroma.   Verjetno pa, da skoraj nikoli ne pride do takih okvar, ko pride se pa glih zaradi cene to zelo hitro razve naokol. Posledično, ljudje ne želijo EVjev, ker tudi če se to zgodi enemu na 10000, nočejo tvegati da bojo oni ta eden.
    • Ja sej... pa imel sem občutek, da je tekla precej hitreje kot druge ure. To je tista relativnostna teorija , ki pravi, da čas teče rezlično hitro v odvisnosti na kateri strani vrat WC-ja se nahajaš.
    • Pa sej uro ima pa prikazano fajn na veliko  
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.