Skoči na vsebino

Zrtev koronavirusa - Akumulator


Priporočeno sporočilo

Ko se je zacelo (16.3.) vse to sranje sem avto parkiral in od takrat se ni vzgal. Vceraj se spravim, da ga bom malo peljal na izlet in akumulator mrtev ... pogledel koronavirusu.

 

Akumulator je bil kupljen 14. 10. 2014 tako da ravno nov ni.

 

Sedaj pa ... kaj je bolje za ozivitev? Da se avto vzge na kable in grem eno furo ke do vrhnike (sreca imam potrdilo delodajalca, da lahko grem proti Ljubljani), ali da se akumulator napolne s tisto napravco?

 

Ali je katera opcija boljsa za akumulator ali je vse isti drek?

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Predno vžigaš, preveri če je nivo količine v aku ustrezen. Vžgi na kable, ker s tisto napravico nikoli ne veš, ali moraš aku odklopit iz avta ali ne. In naj obvezno laufa donatorski avto med priklopom, da ti ne bo še tam pobralo aku. :) 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Odklopis aku in ga doma nafilas tako, kot se zagre potem  bos pa hitro videl ali je hin in bo potreben nakup novega. S tisto furo ga bos bolj malo nafilal. Razn ce je fura res dolga. Je pa to seveda pogoj, da imas polnilec :).

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sin je imel podoben problem na Mazdi5 ... Avto je sedaj kaksen mesec stal... je probal zalaufat... in tema... Akumulator je bil nabavljen jeseni 2017... torej se ni prav hudo star... Ga je dal ven, priklopil na polnilec cez noc in naslednji dan je je bilo vse OK...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ja valda. To da avto nekaj casa stoji, definitivno ne pase akumulatorju. Nafilas in gasa naprej :). Moj je tudi sedaj stal vec kot 15 dni in potem ni vzgal. Je pa padel ravno pod taksno vrednost, da ni motorja zavrtel.

Popravljeno od Scr3am
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ja stari avti itq k nimajo nic elektronike. Jest sem imel na prvi generaciji akumulator 8 let ! Pa  je se vzigal a sem ga preventivno zamenjal :). Na nokiji 3310 je tud baterija zdrzala en teden :D

Popravljeno od Scr3am
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Danes probal vzgat na kable pa ni uspelo. Bilo je vec zivljenja toda vzgal ni. Tako da sem se poslovil od akumulatorja in je nov ze narocen.

 

Sedaj pa vprasanje. Ko dam novega not ... kaj vse rabim naredit? Vem da je potrebno nastavit stekla, da gredo sama do konca dol (tud to ne vem se kako), ali je se kaj? Nek obracanje volana levo desno?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.