Skoči na vsebino

Pokanje pri hkratnem zavijanju in zaviranju


Priporočeno sporočilo

Zdravo! 

 

Kot že pove naslov mi že par mesecev poka med hkratnim zaviranjem in zavijanjem, se pravi, ko manevriram po parkirišču. Če si dam duška na kakih ovinkih ni nobenega pokanja. Mislim, da prihaja od spredaj lahko pa se motim. Avto je Mx-5 NC, tako da če res prihaja od spredaj predvidevam, da homokinetični zglob ne more biti. Ne vem, če je to povezano ampak parkrat sem podoben ampak enkraten pok slišal tudi če sem se moral nahitro ustaviti, se pravi z močno pritisnjeno bremzo tik pred ustavitivijo. Če je povezano, si mislim, da mogoče nekaj drgne pri amortizerjih, ko je avto najbolj nagnjen naprej? Zavore sklepam, da niso, saj so bile pred kratkim obnovljene. Če ima kdo kakšno idejo ali pa se je že srečal s takšnim problemom, vas lepo prosim, da jo delite, da se ne bom za brezveze vozil na servis, če je na koncu samo nekaj za podmazat 😁

 

Lp

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz sem doktoriral iz podobnega škripanja na xsari.

Med počasnim zavijanjem po neravnem terenu (ko je avto precno zazibalo ). Dali smo ga na dvigalo in potem na tehničnemu na kanal (da kolesa niso bila razbremenjena). S skupnimi močmi potem ugotovili,da so bile hin neke šalce na vrhu amortizerja.

 

Je pa bila zadeva sprva komaj opazna (na servisu seveda ni ropotalo , tako da so že mislili, da si izmišljujem).

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Samo meni poka v 99% primerih le pri zaviranju in hkratnem zavijanju npr. na parkirišču, ko močno zavijam hkrati pa zaviram. Nasplošno to pokanje baje pomeni obrabljeni homokinetični zglob, ampak je avto zadnji pogon, pokanje pa po mojem mnenju prihaja od spredaj. Saj načeloma me ne moti, ampak ne želim, da mi kak del odpove med vožnjo.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Kaj pa servo volan, ali imaš nivo tekočine zadosti visok, da ni mogoče pomanjkanje le-tega vzrok?

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Kaj pa če ga zapelješ na tehnični... plačaš tistih nekaj evrov pa jih poprosiš naj na tisti premični zadevi pogledajo, če se karkoli vidi. Potem lažje reagiraš naprej in iščeš ostale vzroke.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sva prišla na podobno idejo istočasno. Sem se s Pelkotom zmenil, da dvigne avto in še to pogleda, ker moram tako ali tako menjat olje v roku 500 km. Sporočim kaj ugotovi, če bo še kdo kdaj imel enak problem.

 

Hvala vsem za ideje.

Popravljeno od zoro567
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pred eno uro je zoro567 napisal:

Sva prišla na podobno idejo istočasno. Sem se s Pelkotom zmenil, da dvigne avto in še to pogleda, ker moram tako ali tako menjat olje v roku 500 km. Sporočim kaj ugotovi, če bo še kdo kdaj imel enak problem.

 

Hvala vsem za ideje.

Pelko je sigurno rešitev......

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

    • Nobena kava te ne zbudi tako hitro kot tista, ki se ti polije po tipkovnici!   Ne sprašujte, kako vem...
    • Kaj pa je zdaj to?   Mislim, da se jim je dokončno skisalo in da res ne vedo, kaj delajo. Sploh me je pa zmotil zadnji stavek: Zakon je začel veljati v začetku avgusta lani. A sestavljajo ga pa šele zdaj...   A ljudje "tam zgoraj" še vedno ne razumejo, kaj jim energetiki tumbamo že leta. Eno je postavit sončno elektrarno. Nekaj čisto drugega je pa njeno sobivanje z ostalimi viri električne energije. Ko se zapelje oblak čez Sonce in je taka elektrarna naenkrat v senci, mora biti takoj na razpolago drugi vir, drugače bo omrežje "počepnilo". In če že moraš nekje imeti rezervo, potem raje denar takoj investiraj v tak vir, ki bo stabilen in ekološko sprejemljiv...    
    • Verjetno bi moral se nek pobarvat Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Verjetno smo ga že videli a vseeno je potrebno paziti če bo spet sneg Bei Facebook anmelden WWW.FACEBOOK.COM Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen. Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Hja, tisti v rdečem je pac vzpostavljal reševalni pas.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.