Skoči na vsebino

CX 5 2.2 150


Jakac@

Priporočeno sporočilo

Na tvoja vprasanja, ki si sicer medtem ze izbrisal, je ze bilo veckrat odgovorjeno... 

 

Servisni intervali so navedeni v prirocniku..... in so na 20.000 km ali 12 mesecev, kar prej pride... “Velikega” servisa nima, ker nima jermena ampak verigo... Cene servisa so pa odvisne od servisa ... 

 

Akumulator pa stane od 100 do 500€... odvisno kje ga kupis in kaksnega... ;)

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jest, najlepša hvala. Jaz sem med tem časom že obupal nad forumom in hotel temo izbrisati in se odjaviti, pa nisem znal ;).

Vem, da nima jermena, pa vseeno pride kak servis, ko se ne menjajo samo filtri in olje, ampak tudi kaj več. Zna bit, da je včasih "po potrebi".

V "iskanje" na forumu, sem večkrat vpisal "CX-5" , pa ni našlo nič.

Avto je kupljen, tako da kar je, je. Pričakoval sem kako izkušnjo, nasvet, ki jih v priročnikih ni.

Hvala še enkrat, Jest!

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Odvisno, če te zanima motorizacija, potem prebrskaj: https://www.mazda-si.net/forum/11-tehnične-težave-vzdrževanje-in-stroški/ in išči 2.2 skyactiv teme, dosti je blo o tem napisanega o 2.2 CD150/CD175, boš hitro našel.

Redno vzdrževanje pa servisi so pa po predpisih, to ti bojo na Mazdinem servisu znali povedat, kaj točno se dela na kerem servisu. Menjujejo tudi zavorne tekočine, pa filter klime pa tako srane za nabijanje cene :)

 

Kar se tiče pa AWD, pa ti bojo lahk pomagali samo tisti ki to imajo, kolikor sledim forum, jih ni tako dosti, oz. noben nič ne piše o AWD, torej dela kot mora, po mojem.

Popravljeno od 50keda
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ce zraven avta nisi dobil “tadebelega” prirocnika, ga najdes tukaj

 

imageproxy.php?img=&key=cf40e14bbee94c00
WWW.MAZDA.SI

Potrebujete pomoč z informacijami o vaši Mazdi? Preberite pogosta zastavljena vprašanja, napotke za uporabo in izobraževalne video vsebine.

ali preko dorektnega linka do PDFja 

 

5f968_CX-5_Navodila_za_uporabo_8FB2-EE-1
 

https://instructions.cdn.mazda.media/media/mazda/5f968_CX-5_Navodila_za_uporabo_8FB2-EE-15H-SI_Edition4_web_OM.pdf?_ga=2.229338399.2029299266.1591262439-477406034.1591262439

 

Od strani 6-4 dalje je tabela, kjer je navedeno tocno, kaj se menja ali preverja ob katerem servisu... Zraven pride pa se potrosni materijal, kjer je odvisno od obrabljenosti in nacina voznje (recimo zavorne obloge, diski,...).

 

Glede AWD pa ,,, jaz imam CX-5 z AWD... a zal ne morem nic kaj dosti napisat, ker pac deluje... Zaenkrat se nisem imel problemov z njim,  ne vozim pa se prav veliko po kaksnih brezpotjih ;) ...

 

 

 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Glede AWD-ja. Veliko sem prevozil po brezpotju in snegu. Odličen in nikoli me ni pustil, da ni šlo. Super zadeva in z moje strani vredna pohvale.

Razen enkrat, kjer sem rinil na ful obratih v zelo strm klanec po 20+ cm južnega snega. Na vrhu se mi je prižgalo opozorilo menda pregretje olja (al neki podobnega, zdaj se ne spomnim več). Počakal, da se ohladi in akcija naprej 😉 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 19 urami je Jakac@ napisal:

Kakšne gume imate in na kaj moram bit pozoren pri nakupu platišč za zimske gume (17 col)?

to da ustrezajo homologaciji.

225/65R17 102V 7Jx17 ET50 5x114.3

 

več o merah platišč...

mazda-cx-5-2015-2017-1585132470.44.jpg
WWW.WHEEL-SIZE.COM

Mazda CX-5 2015 - Find out the correct alloy wheel fitment, PCD, offset and such specs as bolt pattern, thread size(THD), center bore(CB) for Mazda...

 

Popravljeno od zimurg
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

    • Tajnici neke firme v Novi Gorici se pogovarjata in ena reče: - "Včeraj me je šef peljal v Ljubljano!" - "Potem ti je verjetno pokazal zmaja?" - "Ja, že na Ravbarkomandi..."
    • Uf... - spremeni se zvok motorja - za 2-3l se zviša trenutna poraba - to bo povedal nekdo drug ker ne vem točno, ampak pri i-eloop ikoni ta ni modra več , ampak je ena druga barva - če imaš pa OBD2 pa lahko vidiš poseben PID kateri ti pove da se renegeracija izvaja . . .
    • Največja kača na svetu poginila kmalu po odkritju: 'Tega si ni zaslužila' | 24ur.com WWW.24UR.COM Skoraj sedemmetrsko anakondo so v amazonskem deževnem pragozdu odkrili prejšnji mesec, le nekaj tednov pozneje pa je največja kača na svetu poginila. "Žalosten in jezen sem," je sporočil nizozemski...  
    • Kako veste, kdaj vam dela regeneracijo?
    • Na Dolenjskem je bla ena ohcet. Izbruhnil velik pretep med obema družinama. Ko so jih razdvojili, so policaji začeli zasliševati vse sodelujoče in priča neveste je povedal sledeče: - "Ko je bil končan poročni obred, sem zaplesal prvi ples z nevesto. Po prvem plesu je muzika kar igrala, pa sem zaplesal se en ples z njo..." - "Ja in ...?" - "Ja, muzika je igrala se kar naprej in jaz sem tudi plesal z nevesto se naprej." - "Ja, povejte že, kako se je začel pretep!" - "Ja, no po četrtem plesu z nevesto, pa kar naenkrat skoči ženin k nama in z vso silo brcne svojo ženo med noge!" - "Uf, to je moralo pa boleti!" - "Bolelo, bolelo, pa še kako, saj mi je zlomil kar tri prste na roki..."
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.