Skoči na vsebino

Glasovno upravljanje CX30


TomažV

Priporočeno sporočilo

Sem nov razočaran lastnik CX30 info sistema. Zanima me če mi lahko svetujete. Ali obstaj kakšen način, da bi bil ta sistem uporaben. Glasovno upravljanje npr. telefonskih klicev, sprejemanja sms-jev, radijskih postaj in nastavljanja cilja v navigaciji je praktično nemogoča. Slovenščina ni podprta.  Npr. klic Janez Novak mora biti  Call Džanes N.... Da o glasovni izbiri cilja v navigaciji ne govorim. Your county is not supported je vse kar zmore. Če se lotim ročnega vnosa cilja (zamudno) v svojem naboru ne najde niti ene večjih ulic v Ljubljani (npr. center Mimovrste v Šiški Ulica Ljubljanske brigade 21 "no results"). Skratka zadeva je čisto razočaranje. Ne vem kako se mazda lahko tako dela  norca iz kupcev. Ok sem izlil malo besa zaradi svojega razočaranja. Upam, da obstaja še kakšna možnost, ki  sem jo zgrašil in bi rešila ta problem. Prosim za nasvet.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Glasovno upravljanje v Slovenskem jeziku ne vem če deluje v sploh v katerem vozilu. Žal tudi na telefoni, ki so mnogo bolj razširjeni, še nisem zasledil, da bi katero glasovno upravljanje bilo res uporabno oz. bi Slovenska imena  in priimke znalo razbrati.

 

Ročni vnos je je najboljši način. Žal pa ne vem zakaj ti ne najde naslova v Ljubljani. Jaz na moji še nisem imel težav, da nekega naslova ne bi bilo noter. Bom poskusil 

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

 

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

 

 

33254_1.png    33631_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Navodila >> https://www.mazda.si/lastniki/navigacija/

 

Iskanje naslova:

 53067fe5290647d5be6b6554ef0ee68d.pdf?498

 

 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 27 minutami je Jest napisal:

 

Iskanje naslova:

 53067fe5290647d5be6b6554ef0ee68d.pdf?498

 

 

ta link ne dela,

ja sedaj pa dela

Popravljeno od mazdaman
ker je v drugo potem delalo

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

 

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

 

 

33254_1.png    33631_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Tole je precej neupravicen izliv jeze. Oziroma bolje receno izliv jeze na napacno zadevo. Upraviceno bi bilo, da se jezis da mazda nima slovenscine (niti vmesnika).

 

Dalec najbolje je, da priklopis telefon in uporabis google, ki pa zadnje case zna Slovensko. Zastopi vse naslove kar sem zadnje case probal.

 

Naceloma imas vec opcij:

1. Govoris Anglesko (veliko srece pri izgovorjavi slovenskih naslovov / imen)

2. Spremenis jezik (tisti, ki ima glasovno ukazovanje) v nek drug in govoris v tistem

3. Vklopis telefon in podajas ukaze preko telefona

4. Upravljas rocno

 

Naceloma je tole zelo pricakovano delovanje in ni nikjer drugace (recimo pri Citroenu je isto).

Seveda pa recimo deluje vse osnovno deluje v anglescini. Recimo "Navigate Home" (moras imeti nastavljeno), Next song, ....

 

P. S. Google je edin redkih, kjer slovenscina kar ok dela. Apple Slovenije niti pozna ne. Citroen, Peugeot ... nop, ni slovenscine.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Kar se navigacije tiče imam na žalost težave že od samega nakupa Mazde CX-30 (kar bo skoraj eno leto) pa še ni popravljeno (kljub zamenjavi GPS modula in update softwareja). Si lahko pogledaš v temi Mazda CX-30 (moji prispevki pod Robert).

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 17 minutami je Robert napisal:

Kar se navigacije tiče imam na žalost težave že od samega nakupa Mazde CX-30 (kar bo skoraj eno leto) pa še ni popravljeno (kljub zamenjavi GPS modula in update softwareja). Si lahko pogledaš v temi Mazda CX-30 (moji prispevki pod Robert).

To se dogaja zaradi X motorja....:)

Na servisu jim povej,da če ga ne uredijo v stanje bp v 45 dneh jim ga pustiš tam in zahtevaj drugega! To pride na koncu,če boš pred tem imel z njimi probleme. Avto je v garanciji,na servis hodiš redno,plačaš vse pošteno in to je to,saj dobijo vse plačano.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

    • Paše tud v vrtičkarsko temo...al pa o orodju...pa naj bo tu,k je forum o avtih.   Kupil Metabo puhalnik AG 18 Pro pri Vsegradu za 63€,zastonj dostava,in "Black Edition"-meni lepša,k je črma,in čist frišno ven prišla-cenejša kot navadna zelena (99€). In še češnja na torti-Metabo praznuje 100-letnico,in prvič tudi v SLO ob nakupu stroja in registraciji 3-letne garancije pošljejo dvovrstični 18V/4Ah akumulator😯😃....super-konkurenca deluje,ker Makita ima včasih tudi akcijo in ponuja tudi pri nas baterijo za stroj.   In za kaj v tej temi...ker me pogosto jezi ob pranju avta,ko že vse pobrišeš,še zmeraj kje kake kapljice pritečejo...najbolj pri stranskih ogledalih,in posledično črta na vratih,ker imamo zelo trdo vodo... Po moje bo z tem puhalnikom malce lažje...tudi spredaj grill,feltne,šine na strehi itd... Piha pa k blesav...nisem si mislil,da tako...2,6m3/min,74m/s   Ima tri stopnje in "gas" na stikalu,navdušujoča pa je gumasta šoba +podaljšek...fino.
    • Bolj je zanimivo, kaj si naredil da ti pri tej kilometrini dela regeneracije na 300km. Si kaj takega menjal oz urejal?
    • Temu se reče "fuck you price". Ker nima servis orodja ali znanja to porihtat, pač dajo tako ceno da se ti bl splača drug avto vzet. Problem je, ko mehanika naučiš popravljat take zadeve, ga moraš temu primerno več tudi plačat. Pol tudi rabiš primerno zaščitno opremo zaradi štroma.   Verjetno pa, da skoraj nikoli ne pride do takih okvar, ko pride se pa glih zaradi cene to zelo hitro razve naokol. Posledično, ljudje ne želijo EVjev, ker tudi če se to zgodi enemu na 10000, nočejo tvegati da bojo oni ta eden.
    • Ja sej... pa imel sem občutek, da je tekla precej hitreje kot druge ure. To je tista relativnostna teorija , ki pravi, da čas teče rezlično hitro v odvisnosti na kateri strani vrat WC-ja se nahajaš.
    • Pa sej uro ima pa prikazano fajn na veliko  
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.