Skoči na vsebino

Na prodaj legende s skoraj 0 kilometri


DonFelipe

Priporočeno sporočilo

Zanimiv prispevek katerega sem zaledil

d94325aa201da6b248ae.png
WWW.ZURNAL24.SI

Japonski avtomobili, na katerih se že desetletja nabira prah, števec kilometrov pa je obstal na ničli ali malo čez, bodo zdaj na prodaj.

 

Je kdo od vas imel katerega izmed naštetih modelov?

 

Kako je sploh z propadom trgovcev katerim ostajajo omenjena vozila?

  • Všeč 3
  • Ljubim 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 22 minutami je Janez007 napisal:

Ja itak, to je sedaj že okoli 30 let nazaj.  Na trgu so bili čisto drugi časi-avtomobili, stari avti so šli za med v južne republike, uvoženih rabljenih iz zahoda še ni bilo. Spomnim se, ko sva šla z očetom v začetku 80-tih junija naročiti Zastavo 101. Dostavljena je bila marca naslednjega leta, seveda v čisto drugi konfiguraciji, kot tista na prospektu, ko sva jo naročila. :)

 

To stoenko smo potem vozili kakšnih 7 let, nakar smo želeli kupiti Golfa dvojko diesel. V trgovini so stali okoli 20.000 DEM (čakalna doba 2 leti), 2 leti stari rabljeni so se prodajali na sejmu za 22.000 DEM. No oče je zvedel za varianto, pri kateri so se štirje usedli v avto in šli vplačat golfa v Nemčijo z gotovino v žepu in sicer 16.000 DEM. Avto je šel prevzet na štop v Sarajevo čez kakšen mesec, v tovarno TAS, in na dvorišče od tam pripeljal še konzerviranega z voskom, ki sem ga s pomočjo petroleja spravil dol ... To so bili zanimivi časi, tisti ki poenostavlja, da je bilo takrat vse slabo, danes pa vse boljše, se z njim ne morem strinjati. 

 

image.png.d9ce343b013b4bc05702fd6f0a5b5038.png

 

 

 

Niti ni tako slabo, da čakaš na vplačan avto dve leti. Si predstavljaš, da bi današnji razvajeni narod čakal na avto dve leti. Vmes bi pa hodil v službo z avtobusom ali kolesom. Res je to za prehvaliti, ni kaj. 🤗Pa tudi  opcija, da naročiš recimo rdečo Mazdo 6 z Revolution opremo, dobiš pa temno modro Mazdo 3 z atraction opremo na feltnah 17". 😋Res je za prehvaliti takratni sistem. 😁

Popravljeno od Alex

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 minutama je Janez007 napisal:

 

@Alex, a ne bi moglo biti bolj zanimivo, vznemirljivo? 😀

 

V tistem obdobju, sredu 80-tih  je bilo 90% sedanjih politikov 50+, zagrizenih partijcev, da ne bo pomote, tudi iz vladajoče stranke. Kar veliko konkretnega vem o teh stvareh. Moj krog poznanih ljudi ni bil nikoli zraven, ne v prejšnjem sistemu, ne v sedanjem (smo navadna "raja".  In v zadnjem letu me marsikatero ravnanje oblasti vse bolj spominja na tiste načine vladanja iz stare domovine, žal le v negativnem smislu.

He, He in potem samo jaz začenjam povsod s politiko? 😋

Se strinjam Takrat nisi mogel niti biti v politiki brez rdeče knjižice. Prav tako ne direktor in ne na vodilnem mestu.Vsi rdeči. Jaz na žalost poznam od malega eno bivšo poslanko LDS, ki si je kar bistveno finančno  opomogla v politiki. Se je pa na žalost takratno  pumpanje tako zakoreninilo v glavah ljudi, da mislijo, da je samo tisto dobro, kar so poslušali štirideset let. Saj bo boljše. 😉

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 10 minutami je Janez007 napisal:

 

Ja @Alex imaš prav! Odneslo me je. Veš pri meni je tako, da se vedno raz postavim na pozicijo "kontra". Če sem v krogu vernikov, bom jih prepričeval v nesmislih vere, če sem v krogu ateistov, jih bom prepričeval v pozitivnih straneh vere. :)

 

Vsak pozna kakšne konkretne primere, ki te razočarajo. Pred leti sem podobno razmišljal kot ti, no v zadnjih letih sem z grozo spoznal, da sem se zelo motil. Več pa ob kakšni kavi po koncu korone. :)

 

 

Se strinjam... no o kavici po koncu korone-(nekje okoli pusta). Upam, da prideš na prelet, ups, prevoz po Sloveniji z našimi mazdami na ta tako težko pričakovani test porabe, da končno razgalimo naše mazde, rešimo večne dileme in debate  in rečemo fižolu-fižol. 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.