Skoči na vsebino

Motor za skyactiv mazda cx5 2.2 6AT 150km 2013 d


Priporočeno sporočilo

pred 28 minutami je Gregster napisal:

Je z original Mazdinim oljem kaj narobe?

Ne...  z nobenim ni priporočljivo, tudi z boljšimi v teh dizel motorjih, kjer se steka nafta v olje ob nedokončanih regeneracijah, delati servise pri tolikih kilometrih. Priporočilo je vsakih 10000 km.

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 4 minutami je TiEn napisal:

Ah dej ta je pa neumna na 10k. Pa brez zamere

Napisal sem samo, kar je priporočilo Mazde. Potem ne jokat, ko gre mašina v franže. Sam povem. 😊

Vsak ve zase, kaj bo delal z svojim  avtom. 🤗

Popravljeno od Alex

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 urama je Gregster napisal:

Je z original Mazdinim oljem kaj narobe?

Nič ni narobe,je med boljšimi olji po nekih testih na netu! Sploh za ta denar,ker eni so 100% dražji a niso toliko boljši. Jaz delam malo km zato mi je ok,če bi pa delal 20k na leto bi pa verjetno dal kaj boljšega ali pa bi delal menjavo z M.oljem na 10k.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 4 urami je Alex napisal:

Seveda. Tudi 40000 eni delajo. Pa še potem čudijo, kaj se jim je zgodilo. 🤗

Točno tako, folk špara na olju in s tem ker ne gre na servis na 10-15k km mogoče prišpara za 50eur...vozi pa avto za 30k eur...kdor ni ob menjavi še nikoli pogledal olja po recimo 15k km mu predlagam da si pogleda v "živo" kake barve je in tisto ni več kaj veliko podobno olju...zato pa razni vw in podobno imajo težave ko je servisni interval 30k km oz.2.leti ali kako že imajo...tam se potem dela rvc in služi...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 17 urami je TiEn napisal:

Ah dej ta je pa neumna na 10k. Pa brez zamere

 

Hmh, neumna?

Kakor vzameš, če imaš avto na lizing in ga menjaš vsake 3 leta je res neumno, ker te itak boli k... kaj bo z avtom kasneje. 

Če pa imaš avto za dalj časa in hočeš da je v mašina v dobri kondiciji pa je priporočljivo olje menjat na 10kkm oz. če je dosti stop&go mestne vožnje še prej.

Če imaš pa avtocestne ali relacijske vožnje pa lahko delaš tudi na 15kkm, na 20kkm jaz ne bi priporočal, razen če narediš par analiz olja in vidiš kakšno je stanje tvojega olja pri tvojem režimu vožnje pri teh kilometrih. 

Do zdaj vse analize ki sem jih videl so Mazdini dizli pravi killerji za olja, gorivo v olju zmanjša viskoznost olja in stem poslabša mazalne sposobnosti olja, posledično večja obraba delov v motorju. Ustvarja se več usedlin.... Nobeno olje po 15kkm ni bilo več v dobrem stanju. 

Btw: tudi sama veriga ob razredčenem olju trpi in se prekomerno obrablja 😉

Aja, pa zaradi zgoraj omenjenega mešanja goriva, priporočam izključno 5w30 olje, ker ima malo več rezerve glede viskoznosti napram 0w30.

  • Všeč 3
  • Ljubim 1

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Točno to, jaz res ne vem kaj ljudje razmišljajo, da s tem prišparajo. Dolgo nazaj, cca.10.let, sem govoril še z old school mehanikom (gospodom), ki je 25let šraufal v Nemčiji, od mb, bmw do japoncev in on je bil mnenja, da je interval med 10 in 15k km max...vse ostalo slabo vpliva na vse, ne samo motor...(p.s.jaz sem imel 20.let nazaj preludko, tam je bil interval na 10k km, uradno😁😉old school, ampak pri 250k km ko je sla od mene je bil motor kot iz škatlice😉...utečen za naslednjih 250k km)....

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sam tudi bencinarka ima ketno za oljno pumpo Ane? Torej je fora v tem, da je olje v dizlu slabe viskoznosti... In ceno plača veriga. Vemo zakaj, in da je menjava na 15 tisoč še kako priporočljiva. Lahko da še prej, odvisno od več pogojev.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.