Skoči na vsebino

AFS utripa - Mazda 6


Priporočeno sporočilo

Zg

Lp no lucka je do zdaj bila vredu je kar ugasnila. Sedaj nova te?ava afs lucka ze sveti 3 dni oz utripa non stop. ?arometi se ve? ne nastavjlajo. Tako da je vrjetno senzor za nastavitev sedaj dokon?no crknil. Kaj zdaj naj naredim? Ker 300e za nov senzor je preve?. Kaj ste naredili vi oz kje kupili senzor? Lp hvala

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jest bi na tvojemu mestu prvo preveril konektorje in jih za zacetek lepo spihal in nasprical. Ce to ne pomaga je potrebno locirati, kateri senzor je v okvari (sprednji/zadnji) in ga zamenjati. Na ebayu sem nekaj casa nazaj nasel sprednji senzor (kitajc) za 30e. Sem nalimal link v eno temo kjer je bilo govora o tem.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Tezave z lucko se vedno nismo resli. Avto bil pri avtoelektricarju in je rekel elektricar da je 100% en senuor zani?. Pa da se ni ugotovil kateri da nima trenutno casa. Danes gledam pod avto in imam zlomljeno 1 palcko za nastavitev. Mi lahko kdo zmeri kako dolga je palcka ker mi je pol manjka. Hvala

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 2 tedna kasneje...
  • 1 leto kasneje...

Pozdrav.

 

Je imel že kdaj kdo težavo z opozorilno lučko AFS OFF (utripa)  Menda je to nekaj narobe z prednjimi lučmi-levo /desno. (nisem še probal, ker se ne vozim v temi) :P 

Konec koncu me ne moti če zadeva-luč ne sledi ovinku...samo da bi opozorilno lučko ugasnil (zaradi tehničnega pregleda) Varovalo 10A sem odstranil...pa vseeno utripa. 😕 

Nekaj sem gledal na YT....da se odklopi računalnik od AFS...pa potem neha. Nevem....bo potreba raziskat! :) 

Menda je ta hec cca 600€ na servisu!? (telefonski pogovor z mehanikom iz Mazde servis.) Prekleti Yapanarji... so dragi !! 

Je imel že kdo tak primer...kaj in kako je rešil zadevo?

Se da npr. CPU od AFS popravit? 

 

Hvala! :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Lahko da je senzor za nivelacijo v okvari ali pa AFS modul. Jest osebno bi rekel, da je mogoce samo slab stik na senzorju. Preveri kable ki grejo na senzor in jih magar s kontakt sprejom ocisti. Drgac pa v najslabsem primeru vzames modul oz. senzor iz kaksne karambolirane, ker to na uradnemu servisu sprasevat je brezveze. Prvo bi bilo pa fajn preveriti z obdjem, da vidis kje ti najde napako :). Ce si pa pred kratkim kej akumulator odklapljal pa na mestu zavrti volan skrajno levo in nato skrajno desno, da se AFS spet sprogramira. Sem ze pozabil a v tem primeru AFS utripa ali konstantno gori.

Popravljeno od Scr3am
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Hmm...možno da je kršen stik...včasih v začetku vožnje kršno minuto ne kaže lučke (razen če je to normalno) nato se prižge.

Akum. nisem menjal...sem pa tudi poizkusil LEVO/DESNO obrnit volan...pa ni nič boljše.

Bom pogledal še podvozje-senzor....kje pa naj bi se ta nahajal?

(to naj bi bilo eno stikalo na nekem vzvodu (štangica) katera potem ob nagibu daje signal za naklon luči itd ? Ali se motim??

Kje naj bi bil stacioniran AFS modul?

 

Hvala! 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Vem da se moras nekaj km/h peljat da luci sledijo ovinku....na mestu to ne deluje. Vcerj sem se peljal in lucke ni bilo cca minuto...nato se je pojavila. Nisem opazil ali so po prizigu lucke luci se sledile ovinku??

So se mi pa luci zdele kar malo previsoke! Verjetno je vse to povezano z AFS. 

Ima kdo info....kje je AFS modul v avtu?

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • Jest je spremenil naslov v AFS utripa - Mazda 6

Sem temo pridruzil ze eni obsotjeci, kjer je tudi govora o tem… Tam je tudi slika, kje se nahaja AFS modul (za sovoznikovem predalom)… prelistaj stara sporocila v tej temi…

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Afs modul je pri sovoznikovem predalu levo. Drgac imas pa na sprednji desni in zadnji desni roki stangico in takoj zraven se senzor za nivelacijo. Jest sem nekaj let nazaj kupil afs modul in sicer od FL, kateri omogoca da lahko sam vklopis in izklopis luci pa sem dal nekih 35€ se mi zdi.

 

 

afs.jpg

mazda6-cabin.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • K moji majhni Casio kolekciji sta se pridružili dve novi uri. Malce bolj "retro geek style"😄,ker tiste "pametne" itak nihče več niti ne opazi...te pa😃...ko smo z sodelavci na kavi...."ooo🧐-pokaži,kaj imaš to"😲..."blast from the past😍..."   Skratka malo za hec in malo zares.😃   Moram pa reči,da sta izredno lahke in udobne-z časom pozabiš,da jo nosiš.   Naj predstavim Casio WV-59RD-1AEF edina Casio GPS ura oglate oblike (izgleda malce bolj retro). Izjemno precizna (GPS sinhronizacija),in za moj poklic lih taprava za svojo ceno (dobrih 50€ na Amazonu). Že 5-ATM,z že zelo dobrim kovinskim pasom...res iz prešanih "pleh" členkov,a lepo izdelan,ne cufa dlak,in že z dobro sponko. Sprejem GPS signala-zelo dober...za koga,ki rabi absolutno precizno,odporno in poceni retro uro-priporočam👍   Druga je pa bolj "retro show off" modernejša verzija-legendare "Back to the Future" kalkulator-ure. Casio DBC 32D 1AES (dobrih 50€ na Amazonu). Ta je pa tak "magnet za poglede",da je že prav smešno😄...vsi takoj opazijo😲...eni začudeno navdušujoče,spet drugi nevoščljivo zaničujoče (običajno lastniki "pametnih")...in seveda fašeš take in drugačne komentarje....skratka ura privlači poglede😄   Tudi z že malce boljšim "cenenim" INOX-paščkom z sponko,izjemno udobna kljub velikosti,in z zelo praktično avtomatsko osvetlitvijo zaslona...da ne bo kdo mislil,da to pred "pametnimi" urami ni obstajalo. Čeprav imam tudi kakšno veliko dražjo in kvalitetnejšo uro,to uro vseeno zelo rad nosim...prav v posmeh trendu "pametnih"😁   Seveda "pade" enkrat tudi legendarna DBC-611-1D ...čisto iz "gušta"😄   In ker sem jaz-seveda slike+video...prijeten ogled😉       VID_20240224_102715.mp4 VID_20240328_190203.mp4
    • Danasnja kavica ob "postnem" zajtrku v predpraznicnem casu  ...   
    • Posodobitev!   Danes menjal gume in senzorje. Dejansko se je zadeva povezala v nekaj kilometrih in lučka na armaturi je vgasnila.
    • mene so tud začele m6 zanimat, odkar sem od ignacija slike vidu 😂   zanimivo, probaj drugi browser, samo dvomim da je to to. Jest sem glih pred par dnevi en računalnik vrgu, ker ni več WiFi-ja vidu, samo je bla zadeva tudi stara 10let
    • Iščem M6 in pa kakšen BMW motor, če bo kakšna dobra ponudba. Ne, ne dela.  Stran mi odpre, oglase in parametre lahko gledam. Ko pa kliknem na določen oglas, da vidim slike in opis, pa mi vrže ta error. Piškotki pobrisani, probal sem preko proxy, pa tudi ne dela nič. Antivirusa nimam, da bi blokiral.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.