Skoči na vsebino

Gretje zadnjega stekla


DonFelipe

Priporočeno sporočilo

Živjo,

vprašal bi glede omenjene zadeve in sicer kako je v primeru da je zadeva neprestano prižgana, saj je zadnjih par mesecev res nepogrešljiva predvsem zjutraj in zvečer, v zadnjih dneh pa res celi dan. Ker se res veliko vozim naokoli in imam zadevo jasno stalno prižgano mi nekateri pravijo da je to res nepotrebno oziroma nepriporočljivo čes da je zadeva ogromen porabnik in da s tem praznim akumulator ter ga obremenjujem. Mar je to res?
Danes sem se recimo peljal na relaciji Kočevje-Maribor in zadeva je odlično opravljala svoje delo, saj bi imel res zarošeno zadnje steklo in ogledala, da o tem kako pride zadeva prav ko nas je več v vozilu.

Kakšna so kaj vaša priporočila in izkušnje?

Hvala za pomoč in nasvete

Popravljeno od DonFelipe
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Hm.... Jaz prižgem gretje šipe in ogledal zjutraj,da se vse skupaj odrosi z zunanje strani (potem se itak samo izklopi,ali pa že prej sam izklopim). Mogoče kdaj med vožnjo vklopom,ko mi meče vodo na ogledala (dež ) . 

 

Da bi praznilo AK; med vožnjo mu ne bo hudega:) ampak saj veš; če neka stvar laufa 4h vsak dan namesto 10' bo verjetno prej crknila :)

 

Raje prizgi klimo če se ti rosi , oziroma poglej če ti kje vlaga nagaja v avtu (mokri tepihi?).

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz imam tudi vedno klimo na avtomatiko ... in gretje zadnjega stekla (in ogledal) prizgem redko... ponavadi samo, ko speljem... potem se pa itak samo ugasne ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 18 minutami je Janez007 napisal:

 

Saj ti grelniki šip, ogledal, volana, sedežev menda niso za okras?

 

Akumulator je zalogovnik elektrike. Nujno je potreben za električne naprave (ključavnice, alarm, računalnik, zagon motorja), kadar motor ne dela.

Kasneje se elektrika iz akumulatorja nadomesti z elektriko iz vrtečega alternatorja (generatorja elektrike), ki ga poganja motor - iz njega alternator dobiva mehansko energijo in jo pretvarja v električno. Alternator med delovanjem načeloma pokriva vse električne potrebe za delovanje avta in še več, zraven še polni delno izpraznjen akumulator (zaradi zagona). 

 

Če bi bilo kaj narobe s tvojim načinom uporabe (prevelika obremenitev električnega sistema), bi kmalu zasvetila kakšna lučka zaradi nizke napetosti sistema (preveč prazen akumulator in hkrati preobremenjen alternator), crknila kakšna zaščitna varovalka ali pa zjutraj avto ne bi več vžgal. Po mojem je skrb čisto odveč - za to so poskrbeli Mazda inženirji, kot na primer tudi za čist izpuh pri dizlih, vzdržljiva zložljiva vzratna ogledala, itd.. 😁 

 

 

 

Evo ena prava šolska razlaga....👌😊

Popravljeno od Bini
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Hvala za omenjene odgovore oziroma poste, tepihi niso mokri, tesnila so uredu, ampak vlažno ozračje naredi svoje. 

Žal nimam avtomatskega izklapljanja omenjenega grelca, je pa res da ga ugasnem ob ugašanju oziroma ustavitvi vozila ter ne štartam z omenjenim oziroma zadevo vklopim tako kot luči cca. 10-20s po zagonu da ne obremenjujem štarterja in akumulatorja. Med vožnjo se pa jasno zadeva polni in ne vidim težav. Jasno občasno prižgem tudi klimo, ampak to le ko temperatura motorja preseže malo čez 50*C ker takrat začne šele zares delovati. 

Drugače pa tudi redno prezračim kabino tako da je čim manj vlage notri ter imam ločene tepihe za leto in zimo.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 5 tednov kasneje...

Omenjeno gretje oziroma odroševanje stekla mi je prišlo v teh dneh zelo prav ko se nas je peljalo več v vozilu (5) saj se le-to zarosi zaradi dihanja in ostalega povezanega s tem tako da sem omenjeno kombiniral tudi s klimatsko napravo in zadeva je sproti odroševala in stekla in ogledala ob primerni temperaturi.

Prav pa pride tudi ko se na zadnjem steklu in ogledalih nabere ivje in ostala svinjarija katero zelo dobro odstrani, ampak drugače jo pa temeljito odstranim ob prvem pranju.

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Danes zjutraj pa mi je zadeva prišla tudi prav, ko sem bil na obisku v hribovskih vaseh kjer je precej vlažen (gorski) zrak. 

Par minut višinske razlike in nekaj urno parkiranje ob obisku so avto precej zarosili. Ko sem se pa vračal nazaj sem vklopil omenjeno in opazil da imam časovni rele za dobrih 30 minut in potem sem zadevo ponovno vklopil da sem spravil ven vso vlago ter odrosil zadnje steklo in ogledala, s pomočjo klime pa tudi ostala stekla. 

79437730554491280.jpg

 

Škoda je ker nimajo še vsi razen Forda, Mazde in LandRover-ja tudi funkcijo odroševanja/ogrevanje prednjega vetrobranskega stekla, Subaruji in nova Lada Niva pa imata tudi funkcijo odtaljevanja brisalcev.

Popravljeno od DonFelipe
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pred eno uro je Hixxy napisal:

A je še kdo opazil sledeče:

 

Ko odpreš gretje zadnjega stekla, radio (DAB) izgubi signal.

 

Mogoče je kaj elektronika zašuštrana hahah

To, da včasih med bloki v Trstu izgubi signal, sem opazil. Toda v tem primeru? 😊Moram jutri zjutraj probati na moji. 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

WWW.BRISKODA.NET

Anyone else experienced this? I noticed today that when activating the rear window heater, the DAB radio went silent immediately. Came back when I turned the heater off. Leaving the heater on, the signal slowly...

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 23 urami je Hixxy napisal:

A je še kdo opazil sledeče:

 

Ko odpreš gretje zadnjega stekla, radio (DAB) izgubi signal.

 

Mogoče je kaj elektronika zašuštrana hahah

Meni je na 2016 CX-3 ob vklopljenem zadnjem brisalcu metalo ven DAB signal.

 

Na 6ki zaenkrat nisem opazil nič posebnega, se mi pa zdi kvalitetnejši sprejem signala - tudi na več mestih lovi DAB, kjer CX-3 ni.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 2 tedna kasneje...
pred 23 minutami je mazdaman napisal:

Meni na CX-5 zelo slabo lovi DAB, ko je grdo vreme mi po Mariboru preklaplja.

Kupi si avto.....😁

Meni na cx30 dela DAB u nulo četudi so vsi grelci vklopljeni; zadnje steklo,ogledala sedeži in volan....😊

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.