Jump to content

Report

 • Posts

  • To je teorija, praksa je pa taka, da se tudi kot pešec moram obnašati samoohranitveno in samozaščitno in NIKAKOR ne puščati lastnega življenja v roke neznancu.   Pravilno gre tako gledano s strani pešca.   1. približam se prehodu za pešce in se USTAVIM, da preverim situacijo. 2. pogledam levo nato desno (če je enosmerna gledam v smer proti smeri vožnje) in če ni nobenega vozila lahko začnem prečit cesto. 3. predno stopim, še enkrat pogledam levo in nadaljujem. 4. predno pridem čez sredino še enkrat pogledam desno, da preverim ali je še varno za prečenje.   2a. če se prehodu za pešce približuje vozilo poskušam stopiti v očesni kontakt z voznikom, da preverim ali me vidi. Če se ustavlja preverim še desno stran, kjer velja enako. 3a. še enkrat pogledam levo, da se prepričam ali bo voznik ustavil in če ja oziroma že stoji, nadaljujem s prečenjem. 4a. predno pridem do sredine, pogledam še desnega, če je ravno tako ustavil. Če ni, se ustavim in ne preizkušam sreče - ni vredno.   To velja tudi prehode s semaforjem. Še enkrat ne se zanašat na zdravo pamet in razumnost ostalih udeležencev. Kot sem že nepisal je ogromno faktorjev, da ne gre vse tako kot je zapisal Janez v zgolj enem stavku.   Pa še nekaj - v Sloveniji imamo kar dobro označene prehode in pravilno prometno obravnavane kritične točke. Recimo, na več pasovnih cestah nimamo nikjer prehoda brez, da bi bil zavarovan s semaforjem. Tako, da v kolikor je vsaj malo previdnosti vsaj enega od obeh sodelujočih v situaciji skoraj ne more priti do nesreče. Če pa sta oba raztrešenca vsak s svojim egom imeti vedno prav in miselnostjo kaj vse morajo drugi narest z njegovo varno bivanje, pač pride do situacije, ko se ne izzide. Sej bo kriv un, ki je povzročil, ampak ti boš pa mrtev al pa še huje invalid.    
  • Zakaj je na vseh WC-jih javne uprave troslojni papir? Ker rabijo za vsak drek najmanj tri kopije!
  • Nova služba, nov računalnik, nov program,... In sem imel težave s svojim računalnikom, zato sem poklical v informacijski center računalničarko, katere pisarna je še najbolj podobna raketnemu kontrolnemu centru, in jo prosil, da pride pomagat. Ženska je pritisnila na par gumbov in takoj rešila problem. Ko je že odhajala, sem zaklical za njo: - "Kaj pa je bilo narobe?" - "Napaka ID deset T." Nisem hotel, da me ima za trapastega, ampak sem vseeno vprašal: - "ID deset T? Kaj pa je to? Če bi slučajno moral to še kdaj popravljati, seveda.." - "Kaj še nikdar niste slišali za ID deset T napako?" - "Ne." Ženska se vrne in na list papirja na veliko napiše:           I D 1 0 T Od začetka mi je bila ta zagamana ženščura še simpatična...
  • Tako kot si boste naredili, tako bo. Če bo pa še vreme sodelovalo pa sploh ok.
  • Hja... pohlep je bil vedno kratkega daha.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.