Skoči na vsebino
Mazda Premacy 1,8 te?ave pri v?igu
Napisano
  je YavarYe X6V6 napisal:

Kratke fure so zajebana stvar za bencinarje, ker v cilindrih ostane precej nezgorelega bencina in je enostavno prebogata me?anica za v?ig.

Probaj naslednji? ko ti ne bo v?gal pritisnit pedal za gas do konca in ?tartat, takoj ko prime(zasli?i? da je v?gal) pa spusti gas in se lepo odpelji kot da ni blo ni?.

Na ?udo, sedaj dela normalno.Sam sem iztaknil rele, preveril vtika? za ?rpalko in nivo goriva, prisilno preiskusil ?rpalko in vse sestavil nazaj.Skratka zaenkrat dela.

Sem na?el workshop manual a v ru??ini in bolj slabo kopijo, vendar se nekako da pomagati.

Hvala za nasvete.Upam da bo mir.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mrzli dnevi - M6 te?ko v?ge
Napisano
  je jures napisal:

auuu - zamenju sem te za primorca ki je bil pri meni - sorry...:)

No zrihtaj

Jaz bi bil vesel, ?e se napaka odpravi, da se tukaj objavi.Navsezadnje nas morda v bodo?e tudi doleti.

Ne bi bilo lepo, da se prosi za nasvete, potem pa po odpravi "ko vas j... "

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Premacy 1,8 te?ave pri v?igu
Napisano

O?e ima Mazdo Premacy 1,8 2002.Naekrat se mu je za?elo dogajati, da avto ob?asno ne v?ge.Ko je vo?en na kratko razadaljo(zaenkrat na dolge razdalje v?iga).Problem ni v akumulatorju, saj ga je cca 20 x posku?al v?gati z dodatnim akumulatorjem in zaganja dobro.

V prvih dveh primerih sem pri?el po 2-3 urah in avto je takoj v?gal.Torej malo po?aka? in malo se trudi?, pa v?ge (zaenkrat).

Sumim na:

1. rele za ?rpalko goriva (nimam pojma kje je-smo iskali vendar zaman)

2.?rpalko samo

3.ne pride kontakt na v?igalno tuljava ( zopet mora nekje biti rele)

4.klju?avnico

Na testerju ne poka?e napake in ni napake v arhivi.

Nimam service manual in si zaenkrat ne morem pomagati.Tudi na servisu pravijo, da zaenkrat dokler dela ne morejo storiti ni?.

Prosim za informacije in-ali service manual za premacy 1,8.

Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam sem poklical v Ljubljano na naslov iz foruma, popravilo je poceni, vendar iz drugega konca Slovenije mi je bilo odve?, da moram 2x priti v Ljubljano.Upal sem da bo urejeno isti dan.

Zato sem vzel stvar v svoje roke in snel audio enoto ven.Miljon ?raufov da vse od?raufa? in lo?i? cd in radio in vse pokrove.

Sem vse vmesne kontakte od konektorja na pcb plo??i za cd-radio prelotal, ?eprav niso bili slabi.Sem jih preveril z pove?evalno lupo.

Je pa bila druga pesem konektor, ta pa je bil oksidiran (rahljo potemnjen) in sem kontakte pazljivo prebrusil.

Vse lepo sestavim in vklopim.

Cd-ji se lepo za?nejo premikati a zadeva nekako stoji-ni zvoka in predvajanja.Vse lepo izklju?im in iz?tekam.Vse zopet nazaj in:

tipka za cd ne dela-ne preklopi ve? na cd, kakor da ga sploh ni.?e enkrat vse i?tekam in nazaj, zopet ni?.

Pustim in se lepo tola?im, da tudi prej nisem mogel poslu?ati.

LP.

P.s. Aja, po nekaj urah poskusim in zadeva funkcionira brezhibno.Je BUS povezava z radiom in rabi nekaj ?asa da ga prepozna in vklju?i v sistem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.