Tako je, razlike med zavarovalnicami so lahko velike, v drobnem tisku, cenah in dejanskih kritjih, ki jih ponujajo (nekatere npr. ?e ima? totalko, ponudijo odkup vozila, druge ne, nekatere menjajo gume na obeh oseh, ?e si preseka? le eno - kar naj bi bilo pravilno, a tega ne prakticirajo vsi itd.).
To je bilo kar se avtov ti?e. Kar pa se zavarovanj hi? pa je sploh veliko for in drobenga tiska, tako da tam sploh priporo?am, da mi vsaj po?ljete police v pregled (?etudi ugotovimo, da imate sklenjeno najbolj?e mo?no.
Seveda pa na vse dobite tudi klubske popuste, tako da so zavarovanja na koncu ?e cenovno zelo ugodna!
Eh, kej preve? vpliva ne bo melo, jst rabim ?ist okvirno. Najbolj me v bistvu zanima del med blatnikom in gumo, kolk je pa do vrha gume me pa zanima, da vidim kolko je odstopanja od moje Par cm ni?jo bi mel od standardne za ?ez zimo in to je to
Hvala ti ZMAJ!
?e bo ?e kdo meril, bi bil ?e vseeno zelo vesel, ?e deli rezultate tukaj
Najraje bi da je dizelce, letnik do prvega facelifta in karavanka, druga?e pa so lahko vse, ker gre bolj za okvirno mero, ki jo rabim..
Odkar imam gor gewinde, nimam pojma kolk je zni?ana in sedaj, ko je pri?la zima in sneg, bi jo rad dvignil (?e vedno bi imel kake -3,5 cm). Kar bi prosil je, ?e lahko parkirate v vaservago, rabim pa mere od vseh ?tirih koles. Rabim razdaljo od tal do vrha gume in pa od tal do blatnika. Zraven dopi?ite ?e letnik, izvedno in motor ?estice ter ali je kaj spu??ena ali ne.
Tkole rabim, rde?o mero in mero rde?a +rumena skupaj
Pa ste ziher da je to dobro za avto? Ker ?e da? za??ito ?ez rjo, nisi ni? naredil oz. rja le lepo nadaljuje svoje delo in prerjavi ?ez.. Vsaj tako je bilo ko sem svojega oldija obnavljal. Je bila misija ?imbolj odstranit vsako pikico rje, ker ?e tista pikica naredi svoje v zelo kratkem ?asu (s premazom ali brez). Tako da jaz nikakor ne vidim smisla to delat na avtu, ki je starej?i od nekaj let (?e pri teh je vpra?ljivo), brez da bi se podvozje ?isto demontiralo, pre?mirglalo in pofleksalo dol vsak mm rje na plehu, ?raufih, skratka vsemu in potem takoj v primer dalo in pa za??ito direktno ?ez. Ker ?e napaca? tole ?ez rjave ?raufe (pa tudi ?e ferosan prej nama?e? ?ez..) si samo slabo naredil. Ker bo potem saniranje oz dostop do rje ?e tolko te?ji. V bistvu samo skrije? in ima? ?e dosti ve?ji jajc, ko rja ven udari.. Osebno recimo ne bi kupil avta, starega 10 let, ki je imel za??ito narejeno pred tremi leti
Ali pa me popravite, samo ?e bi bilo to mo?no, potem bi bile obnove rjastih avtov zelo lahke
Sem nujno rabu avto (delam 300-400 km dnevno, 6 dni na teden, ker delam na enem projektu), tko da sm reku nej popravjo.. Nisem mel ?asa, da bi se ukvarjal da bi cenej najdu, Tut ?e bi recimo najdu 100 ? cenej pa bi blo to 3 dni kasnej in bi bil 3 dni brez avta (na terenu si ne morm privo??it, da bi skakal na sosednji zic cel dan, grem ven in not iz avta cca 40× na dan), bi pa? 3 dni zaslu?ka pu?nil, kar je pa dost ve? kot teh 100 ?. Tko da se na?eloma ne sekiram
V ?etrtek se ho?em zadovoljno usest v avto po te?kem dnevu in se mi vozni?ka vrata niso hotla odpret. Ne od znotraj, ne od zunaj, ?e odklenem na klju?, daljinca, od znotraj itd., se vrata ne odprejo. Vrata sem imel tudi ?e narazen dana in nismo mogli ugotovit kaj je narobe.. Tisti zati?, ki zagrabi kavel na b stebri?ku se ne odmakne, da bi se vrata odprla pa ?e nardi? karkoli.. Oz. vmes nam je ratal da je deloval, potem pa se je vse z*ebalo nazaj, ko enkrat zaklene? vrata..
rabis pa pol se pravo lamelo,ker originalna NI primerna ya "navaden" vztrajnik,ker nina vgrajenega blazenja.
Ce bos menjal menjaj vse.
A to na uradnem servisu re?em nej mi enomasnega vgradijo pa pol pravo sklopko al kako to gre? Al morm sam ?arat pa iskat vztrajnike, ki bi pasal in potem ?e sklopko, ki bo pasala?
?e ti je dal OEM (Original equipment manufacturer) pol je blo v redu
Zaenkrat sem dobil ceno za oboje z delom vred malo pod 900 ? pa gre za nove dele in ta ki mi dela preklinja ?ez tiste, ki si ?unga lunga robo notr vgrajujejo, tk oda mislim, da nek kr? ne more bit.
Sem se pa tut sam odlo?u, da bom tole menjal ?ele ko bo dejansko treba, avto se ?e ?isto dobro pelje, sklopka ne drsi, avta pa tudi ne trese.. Ko se bodo pa ti simptomi za?eli pojavljat bomo pa menjali
Ja, lahko pa kupim neko stvar za 200 ?, pla?am ?e 200 ? za vgradnjo (ker ob menjavi vztrajnika se menja tudi sklopka) in ugotovim, da sem na slab?em ali istem kot prej.. In ?e enkrat ponovi? vajo pa si na ceni novega, ki bo zdr?la 200k km. ?e pa ma kdo kakega za 200 ? ki bo zdr?al 100k km se pa priporo?am
Kar pomeni da za 300? dobi? ve? kot ?eli? in ima? ?e za delo in nafto za celo leto
ali 790? za nove dele - je menjava 500???
Na ebayu vse samo za bencinarke (razen enega novega vztrajnika, ki me pride skoraj tolk kot pri nas..). Predvidevam, da vztrajnik ni isti za dizle?
Sicer pa ne bi rabljenega vztrajnika kupoval, nimam pojma kako naj bi zgledal, da bo dober, tudi prek slikc je malo te?ko ocenjevat, da ne bom na koncu pristal z istim, kar imam..
lp
//EDIT sovra?im iskat dele na ebayu za mazdo 6, saj je ta "6" taka sedemstoumna oznaka, da vr?e vn vse od golfov, bmwjev in vsega, kar ima serijo 6 (pa ?eprav ozna?i? da ?eli? mazdo..)
Glede na tale kalkulator: http://www.rimsntires.com/specs.jsp , ?e vpi?em dimenzije od daneta (guma 225/45 R17, 17X7 et40) in potem dam za primerjavo 225/35 R19 na 19×8 et 40 pi?e, da bo feltna na istem mestu, kot 17ka. Kar je na?eloma razumljivo, saj ostane ET isti, kar pomeni, da feltna ostane na istem mestu, le feltna sama je za en inch ?ir?a (ker pa je 225 guma tako ali tako 8,8 in?na, to pomeni, da se s samo ?irino na?eloma ne zgodi ni?, ker feltna ne pogleda izpod gume. Kar se ti?e povr?ine gume, pri teh dveh feltnah, po definiciji in v teoriji, ostane vse isto - ostane na istem mestu, isto oddaljena od blatnika in podvozja, le znotraj v gumi se feltna raz?iri za 10 mm v vsako smer).
Zdej pa ne vem ?emu nej zaupam.. (Je pa zra?unal, da za tisto mazdo na linku, ki ima 275/35 R19 gume na 19×9,5 ET43 feltnah, da je skoraj 2,5 cm bolj ven, kot od daneta, kar pomeni, da trditev v zadnjem linku, da guma ne drgne, ni pravilna)
Zgleda bo treba nekak se z nekom zment k ma tako feltno in probat..
Na ebay.de ni niti enih 19k, ki bi ustrezale pogojem za mazdo6, brez da bi delal predelave.. Kako je to mo?no? Tudi vse kar se prodaja pri nas ime 8 inchev ?irine in et40.. in pa dejstvo da drgnejo. Kaj dajo vsi gor ?e v ?tartu take da drgnejo? Sem mislil, da bom mogo?e kak komplet rabljenih dobil, se bo treba zgleda za nov komplet stegnit?
Hmm, kje pa ste ?ipali va?e ?estice, ker jaz sem iz RSRja dobil tak odgovor:
Spo?tovani,
na ?alost vozilih znamke Mazde ne optimiramo. Razlog ti?i v tem, da proizvajalec te znamke uporablja popolnoma druga?en tip motorne elektronike, s katerim pa na ?alost ne delujemo. Koliokor mi je znano tega, ne v Sloveniji ne v EU ne po?ne nih?e. Mo?nost optimiranja sicer obstaja z vmesniki, katerih delovanja pa ne zagovarjamo,
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@mazdaman prosim po?lji mi kopijo sedanje avto police na marko.ferlin@arenaskupina.com in bom raziskal najugodnej?o mo?nost
@ P4nd$ enako prosim tudi tebe
Na tak na?in bom lahko podal najbolj to?ne informacije.
Lp,
Marko
Povezava za deljenje
Deli na druge strani