Opazil sem,da se za mojo Mazdo (2.0d-136ks) zadnje ?ase nenormalno kadi .To se opazi posebej pono?i,ko je zadaj kako vozilo in ?e ?e malenkostno pritisnem na plin je za mano siv oblak,kaj se ?ele zgodi,ko ga res pohodim .Zdaj me pa zanima ali je to normalno da toliko kadi?Tudi podnevi se opazi ?rn dim ?e ga malenkostno bolj pohodim,nekje do polovico gasa recimo se ?e vidi taka sivkasto?rna zavesa ?Nekje sem zasledil,da je mogo?e problem v nekem EGR-ventilu,ki se lahko zapaca in posledi?no za?ne kaditi,pa me zanima ali bi to lahko bilo to in ?e se da zadevo kako o?istit,ter kje se ta EGR-ventil pravzaprav nahaja.Poraba in sama vo?nja je druga?e normalna in lepo vle?e.
Mene pa zanima kako za hudirja tako crkuje ta ?arnica 12v55w?Dvakrat sem bil na servisu in dvakrat je ta ?arnica not vpisana ?eprav sem pred servisom preveril ?e mi vse sveti in vidim,da ima? ti tud to ?arnico not vra?unano. Imajo o?itno mojstri kar po defoltu to ?arnico vpisano not .
Lep pozdrav!Ali ?e komu cvilijo prednje zavore ?Mene to moti,cvilijo pa ko pri majhni hitrosti "zabremzam".Na servisu so mi,ko sem jim omenil te?avo zavore pregledali in mi zamenjali neke plehnate plo??ice,ki pridejo na zavorne plo??ice,ker naj bi bil to vzrok,ampak o?itno je nekaj drugega .Mogo?e je problem v zavornih plo??icah ?eprav so po zagotovilu serviserja dobre :ne vem: ?
Malo off:Kaj tole je pa ?lo po klancu navzdol ?Ker jaz sem ga zadnji? tud malo prepucal pa tam do 210km/h gre brez problema potem pa je tja do 220km/h rabil kar nekaj ?asa in sem raje spustil gas,ker se mi zdi da je motor imel polno kapo in mislim da do 230km/h nebi prilezel .Kako zdaj je avto ?ipan ali ?
Hja lepa re? !Pravite,da se da zadeva tudi ro?no nastavit?No to je pa lepo sli?at saj regulacije prakti?no ne rabim,razen za kak dopust,ko je avto res obremenjen takrat jih bom pa ro?no nastavil,ker menjati cele lu?i zaradi regulacije je pa kar huda saj avto ni ve? v garanciji.Edino malo sem premi?ljeval ?e bi res zamenjal lu?i samo bi potem dal tiste novej?e od 05 letnika naprej a bi se to dalo mislite?
Smola imam samo Italijanska navodila pa ne vem katero varovalko naj sploh pogledam.No ?e se komu da pogledat katera varovalka bi bila za regulacijo vi?ine snopa lu?i in ali naj gledam varovalke v notranjosti vozila ali zunanje varovalke,ter pod katero ?tevilko se ta varovalka nahaja potem tistemu respekt .Ja vem da ?e melo preve? zahtevam toda ?e se me kdo usmili
Aha,to je pa druga zadev??ina.Pol pa je mogo?e ?la samo kak?na varovalka...ali pa kak?en modul.Ker ne verjamem,da bi ti crknila oba motor?ka naenkrat.Sicer pa ne vem to?no,kako deluje ta "drugi" sistem z ro?no reg.lu?i.
Hmm ja oba motor?ka bi res te?ko crknila ima? prav .Kak?na varovalka pravi? !Pametno bom preveril hvala !
Ne na obeh lu?eh ne dela regulacija .?e vidim da me bo udarilo po ?epu saj je garancija ?e mimo .A potem je ra?unalnik fu? ali?Samo zaradi regulacije menjati kak ra?unalnik ali se niso ?esa la?jega domislili?
Opazil sem,da mi na M6 ne dela regulacija vi?ine snopa lu?i pa me zanima kaj bi lahko tu crknilo.Je to kak motor?ek,ki je ?el k vragu ali kaj drugega ?
No zadeva je sedaj porihtana .Cena servisa me je pri?la 120EUR,dela mi niso zara?unali tako da bravo Gama center .Zamenjali so mi pa tisto cevko in pa senzor,ki mi ga je mojster potem tudi pokazal in je kar velika zadeva .To je ubistvu neka ovalna v plasti?no ohi?je zapakirana zadeva,kjer je notri neka optika,ki vse te kro?ne zasuke potem kontrolira in po?ilja naprej v ra?unalniku.Je pa naprava povezana tudi z ABS sistemom,tako da ?e javlja tako napako je fino da se porihta.
No jaz sem v?eraj peljal avto na moj pobla??eni servis-Gama center v btc.Tam mi je vodja servisa,ki ga moram pohvalit za korekten odnos in pa razlago te?ave priklopil avto na ra?unalnik in pokazali sta se dve napaki .Serviser mi je po razbranih podatkih iz ra?unalnika povedal,da je problem v neki cevki,ker je preozka in jo je potrebno zamenjati z ?ir?o(moja lai?na razlaga),ki se nahaja tam,kjer je tisti plasti?ni za??itni pokrov motorja na desni strani spredaj in je speta skupaj z ?e nekimi drugimi kabli(1 napaka),ter pa kot si ?e sam napisal se je obrabil tudi senzor zasuka kota volana(2 napaka).Zdaj ta senzor je potrebno naro?iti to traja pribli?no tri dni stane pa 120eur.Koliko stane cevka ne vem najbr? pa to nebi smelo biti pretirano drago.No saj po vsej verjetnosti mi bodo mojstri zadevo tam nekje v ?etrtek porihtali pa vam sporo?im koliko me je pri?el servis.
V?eraj bil na servisu in mi je mojster priklopil avto na ra?unalnik,ki pa je pokazal 2 napaki.Potrebno bo zamenjati neko cavko,ter pa senzor,ki se nahaja v volanskem obro?u.
Se opravi?ujem za zamudo Ne pri?ge se mi samo tista zgornja lu?ka brez spodnjega opozorila za napako na motorju.Je pa res,da se lu?ka pri?ge samo zjutraj :ne vem: .Se pravi po pribli?no 5km vo?nje,ko se motor ?e nekoliko ogreje se lu?ka pri?ge ter nato konstantno sveti do ponovnega v?iga avtomobila.Potem pa je kak teden ok. pa pride tisto jutro pa spet .
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Lep pozdrav!
Opazil sem,da se za mojo Mazdo (2.0d-136ks) zadnje ?ase nenormalno kadi
.To se opazi posebej pono?i,ko je zadaj kako vozilo in ?e ?e malenkostno pritisnem na plin je za mano siv oblak,kaj se ?ele zgodi,ko ga res pohodim
.Zdaj me pa zanima ali je to normalno da toliko kadi?Tudi podnevi se opazi ?rn dim ?e ga malenkostno bolj pohodim,nekje do polovico gasa recimo se ?e vidi taka sivkasto?rna zavesa
?Nekje sem zasledil,da je mogo?e problem v nekem EGR-ventilu,ki se lahko zapaca in posledi?no za?ne kaditi,pa me zanima ali bi to lahko bilo to in ?e se da zadevo kako o?istit,ter kje se ta EGR-ventil pravzaprav nahaja.Poraba in sama vo?nja je druga?e normalna in lepo vle?e.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani