Skoči na vsebino
LED žarnice
Napisano
pred 13 urami je bajsi6 napisal:

Ni vsaka stvar poceni (ceneje) zanič. Velikokrat je stvar draga zaradi požrešnosti prodajalcev. Hotel sem samo slišat kak komentar (pozitiven mogoče) od nekoga, ki je to že preizkusil.

Če nočeš težav daš znamko drgač se najde marsikaj sam je loterija, kaj dobiš

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED žarnice
Napisano

Ne išči ovinkov ker jih ni. Maš čungalunga robo z alienxspress (Imaš na stotine kometarjev pa izberi) al pa osram philips. 

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 minutami je Jest napisal:

Zasilni zagon s pametnim kljucem, ki ima prazno baterijo je, da kljuc prislonis na gumb START in probas “vzgat”… ampak to je samo, ce je prazna batwrija v daljincu, da premostis blokado motorja… Se vedno pa bi moral dati kontakt… le motor se ne bi zagnal, ce je baterija v daljincu prazna… 

Ali je alarm originalni ali naknadno vgrajen? 

To je 2gen ima drugače zasilni zagon

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zasilni zagon imaš daš pokrovček stran tm je za navaden kluč dat noter razkopleš kluč in ga utakneš noter. 

pred 1 minuto je ffbike napisal:

Se bojim da ni tako enostavno izklopiti alarma, tudi če ga izklopiš vprašanje kaj se zgodi z aktiviranim anti theft. Avto je bil 24 ur iz klem in ni resetiralo napake. Ni posebej varovalke za alarm, vsaj ne da bi jo jaz našel... Če kdo ve kje bi ga lahko izklopil brez, da se podere pol avta, prosim za informacijo. Za prvo generacijo sem našel na yt da lahko odklopiš en konektor v prtljažniku desno zadaj za tapeto. Prav tako me zanima če obstaja  še kakšen drug način da mu dam kontakt, vsaj da ga priklopim na diagnostiko, mogoče avto sam "ve" kaj mu je... Problem je ker sem obstal na javnem parkirišču in ga ne morem niti do garaže spraviti.

Zs 

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 2.5 l 2018 zvok motorja
Napisano
pred 5 urami je klop88 napisal:

Sem jih tudi jaz poklical po telefonu in so mi zagotovili, da je notri pravo olje. Na računu pa napačno zaradi njihovega ''sistema''.

Vlili pravo olje računali pa DPF olje pa so ti dodatnih 20€ spulili z rok s tem. Ker dpf olje je malenkost dražje.

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 2.5 l 2018 zvok motorja
Napisano

Dročniki majo noter imajo notri vzmeti ki se sesedejo in potem po nekaj časa vstane od vibracij, pa izklop valjev dela škodo temu motorju, ustrajnik, veriga, dročniki, sicer škoda ni velika se po pri veliki kilometrini pozna večja obraba. 

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kemijsko čiščenje DPF filtra
Napisano (urejeno)

Potrebujemo solno kislino 20% 1l (zmešamo jo z 3l vode)

Visokopretočno črpalko 100l/h+ (jaz nimam tok močne črpalke ampak 100l ekspanzisko posodo za hidrofor, za moment dosežen ogromen pretok)

Fajn je če je pred čiščenje narejena prisilna regeneracija da seje zgorijo in da ostane samo pepel.

Najprej odstranim use senzorje 

Nisem našel vijakov zamašitev luken od senzorjev(so od podvozja isti ko navoj senzorjev 😅)

V DPF nalijem solno kislino počakam  30min in operem z visokim pretokom vode, prem toliko časa dokler ne teče čista voda

Zmontiram nazaj in motor pustim v prostem teku 30min da se voda počasi posuši v filtru

Po čiščenju ima tlak DPF 0.3-0.4kpa ( z EGR off, brez egr off 0.3kpa) toliko tlaka ma nov DPF), črnega izpuha ni tako da je DPF ostal cel

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

Za bolšo porabo: 

kemično očistit dpf ( Po prisilni regeneraciji ne sme bit tlak višji od 0.8kpa idealno 0.4kpa)

EGR off (po egr off pade poraba za 0,5-1l)

Zabasan sesalni kolektor (potrebno peskanje z orehovimi lupinami)

Posebi če je poraba proti 8-9 litrom 

Ko se use to postori more bit poraba okol 6-7 ročni 

automatik + 4x4 6.5-7.5 

Odvisno seveda od vožnje

some results.jpg

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2018 lucka motorja lambda sonda
Napisano
pred 6 urami je scania napisal:

Kakšna težava s katalizatorjem mogoče?

Če je prva sonda napaka presežen limit al pa kj podobnga je lahko težava injektroji ali svečkam loputo map senzorjem ali maf

če je druga sonda težava je lahko katalizator 

najprej treba na tester d se vidi ob kakih parametrih se napaka pojavi

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dodajanje in izklapljanje funkcij
Napisano (urejeno)
pred 33 minutami je SpEkTr napisal:

Evo JMZGL692801513861

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Applications - Vehicle Telemetry Transfer

Applications - Driver Selection

Applications - i-DM

Applications - i-DM - Ending Screen

Horn on Lock (Find My Car)

tole se da omogočit

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.