Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Ja, ja. Tole je temelj problema. Njihove notranje zgodbe in matretiranja znotraj teh getov. Tam se je nabralo vsega sranja in zdaj je udarilo ven. Sicer pa to že 30 let pometamo pod preprogo in zdaj je spodaj usrano do konca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)

Pustimo, da se v zasebnem sektorju v veliko primerih delež plače izplača na roko v kešu - še posebej manjše firme, vem kar za veliko primerov. Pa veliko zasebnega sektorja pri nas so neke fabrike za zunanje naročnike, kjer večina več kot minimalca ne vidi.

Pa še en kup stvari je tule - ne ljubi se mi pisati. Sem v vzadnjih 10ih letih kar veliko stvari videl in različne načine kako se ljudje znajdejo priti čez življenje...

Popravljeno od Agerg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je skritikrt napisal:

Kaj si pokadil?...jaz bi tudi😂...a da bi najbolj izkušen in najbolj izobražen kader imel nižjo plačo kot "vajenec"....take budalaščine pa celo v socializmu ne boš videl....

Malo heca je bilo tole. Ne zameriti. Drugače pa, če razumeš koncept časa in tisti eksponent v obrestno obrestnem računu, potem ti bo marsikaj jasno. Ne bi bil nič na slabšem, kvečjemu na boljšem, ko si starejši. Če ti je jasen pa samo koncept plače, kot večini ljudi, potem pa razumem, da je tole nebuloza.

Pozor. Zdaj pa še hujša varianta z moje strani. Če hočemo, da bo svet funkcioniral naprej, je treba koncept penzije kot državnega prejemka počasi izkoreniniti, ker deluje samo v primeru ko je delovna populacija večja od upokojene. Zdaj je kontra in tole ne bo šlo dolgo naprej brez da se komu res ornk zmeša.

Malo za razmišljati.

Popravljeno od Agerg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pa plača bi morala biti najvišja na začetku, potem pa počasi dol. Si zgradiš bolj enostano kar rabiš in postaviš temelje investiranja in je to to.

🥳

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Če greš iskati v preteklost kaj je kdo od politikov rekel, naletiš na same nebuloze in neskladja. A oni so kot zlate ribice, vse pozabijo. Volilci pa še prej...

Katerakoli stran je že, vse imajo eno stvar skupno. Kako tisti trenutek na oblasti največ za sebe nakrasti in nagrabiti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 5 urami je Slivka napisal:

Brezvezni kilometri?

Se strinjam. Pri vsej tehnologiji in komunikaciji, ki jo dandanes imamo, ena Albanka narobe napiše kraj, ena Bosanka javi, da je roba pri njih v skladišču, čeprav je šele v Genovi naloženo na tovornjak, za tisto v Cerkljah ne vem, kaj je bila, ampak tudi ona bi se lahko malo bolj pozanimala, kje je roba, ne pa samo po liniji najmanjšega odpora poslat v Ljubljano, tista v Ljubljani je bila tudi na -ić, mi je delovalo kot da gre za srbski priimek, bi se pa tudi lahko malo bolj pozanimala, kje je roba. Vsi ves čas na mobitelih in računalnikih, ve pa ne nihče ničesar. In potem so brezvezni kilometri in zgubljeni dnevi, se strinjam. Ma, če ti po pravici povem: je#€š tak turizem...

Eh, to s slabimi storitvami in pomanjkanjem kadra je šele začetek. Kar navadite se...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 3 urami je GoB napisal:

Človek se je baje razvil iz opice.

No, nekaterim to še vedno ni uspelo.

Tale je še drugačen možen.

Pride sine domov in pove atu, da so se v šoli učili, da smo ljudje nastali iz majmunov. Ata pa odgovori: lahko da si ti od majmuna, jaz sigurno nisem.

🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Sori, vsak, ki vodi firmo ti bo povedal izkušnjo, da se problem včasih rešuje in rešuje oddaljeno in ni konca in kraja. Ko pa pošlješ človeka z letalom na lokacijo, je pa naslednji dan vse urejeno. Na žalost kot vrsta funkcioniramo tako. Vse ostalo pride z menjavo generacij in ne množično spremembo navad. Še posebej pa kakšne tehnične stvari, fizični produkti, itd. Kurbarija, ni vse samo še kurčevi software, kot nas prepričujejo. Tam tako vedno vse na pol dela in tudi produkti se na pol izdelani dajejo na trg, ker se jih bo že potem popravilo. Potem moramo pa še vsi ostali to kurčevo curkerberg mantro polovičarstva prenašati.

Kvaliteten, dostopen in delujoč javni transport. To je tisto, kar je na dolgi rok pravo. Pa ureditev države, da ne bo vse scentralizirano v tisti luknji v centru. In vse se bo samo uredilo, brez kakršnega koli demoniziranja kogar koli. Stvari so včasih čisto enostavne, samo morajo biti na žalost kompleksne...

Popravljeno od Agerg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
dne 11. 10. 2025 ob 21:31 je Slivka napisal:

Avto te vozi tja, kamor moraš iti: v službo, v trgovino, pelješ otroke v vrtec,... Letalo praviloma vozi turiste na počitnice.

No, tole ni res. Velik delež letalskega prometa je zaradi poslovnih potovanj. Tam se tudi služi s kartami, ker se nihče ne cenka za najnižjo ceno, ker je treba iti. Turisti se pa hitro ustavijo, že če je malo dražje.

Pa če damo letala na stran. Ladijski transport je veliko bolj kritičen kar se izpustov tiče, samo tam je pa skoraj vse z namenom transporta dobrin, da imate (imamo) hitro nujne stvari vse pri svojih ritih, kot ste (smo) navajeni.

Popravljeno od Agerg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

To je res, samo tam si ljudi metal v mlin, kot da so bili živina. Pa obremenitve tiste ceste so morale nesti samo cesarja. To gre danes v 5ih minutah po cesti, kar je šlo tam v celem letu in narediti to kot je treba, zahteva potem eksponentno rast vložka truda - beri denarja. Se pa strinjam, da bi lahko vseeno šlo kaj hitreje čez z izvedbo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Energetika
Napisano

Me zanima, kako se bo dolgoročno odvila tale zgodba. Ker tisti uporabniki, ki bodo pobegnili drugam, drugje ne bodo kar tako dobili istih pogojev z netmeteringom, zaradi katerega so se mnogi odločili za investicijo.

Fizika in njeni zakoni so ultimativni in ne jebejo politikov ali kogar koli drugega. To je meni najlepša stvar tega sveta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Energetika
Napisano

To že vrabci čivkajo. Samo ponoči ni elektrike, ker ni sonca. Večje kapacitete shranjevanja energije pa še ni na vidiku. Kaj še tu ni jasno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Pa danes, ko so letala za faktorje tišja, kot 20 let nazaj. Ko sem bil mulc, je vsako letalo bobnelo nad mojo glavo, pa so bila na max višini leta. Danes jih ravno da slišim, vsaj večino.

Glede jajčeglavca je pa tako. On je pač iz vojaških vod in onanira, ko dobi vojaško komando v roke. Saj to nam mora biti do zdaj že jasno. Spada pa v arest.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 18 urami je Boss napisal:

Nekaj let nazaj si se lahko prepričal, da ni tako. Da lahko nekdo s prekomernimi nelogičnimi dejanji (ukrepi in zakoni) potepta vse tudi najbolj osnovne pravice in se pri tem še izživlja. Ne bom še 1x pogreval te župe, ampak takrat smo videli, da je korak med demokracijo in svobodo ter tiranijo lahko zelo zelo majhen.

Tisto je pa res bilo hudo, jokaj se, buhuhu. Malo si omejitev dobil, ko je bila pandemija, ko nihče ni dobro vedel kaj se bo naprej dogajalo. Moraš pač odreagirati nekako, bolje tako kakor nikakvo. Saj je vsake toliko tudi dobro sisteme za takšne primere potestirati, veliko se jih je izkazalo za nezadostne, razvajeni ljudje bodo vedno nezadovoljni, to je dejstvo.

Tisto nekaj malo izpada v gospodarstvu se pač nadoknadi, samo delati je treba, meni se nikjer nič ne pozna, tudi takrat se mi ni. Boste pač v bankah imeli malo manj dobička, pa podjetniki bodo malo stisnili pri sebi, pa kaj potem. Zdaj za nazaj biti pameten, da so ti kratili neke pravice je enostavno, se strinjam. Saj če pa zdaj to naredijo, ko ni nobenega razloga, se bo narod pač uprl, v tem ne vidim nobene težave. Verjetno je že splošno znano, da nimamo dovolj policije in vojske, da naredi red ob ta resnih izpadih. Samo organizirati se je treba. Tisti eden vodni top ne pomaga veliko. Kakor koli obrneš...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Če pa tam ni več volitev. 

Da prideš na oblast imaš dve možnosti - volitve ali pa državni udar. Sem za prvo možnost, samo ne vem če v takšnih ureditvah obstaja. Ali pa da vladar flikne, to tudi gre, evo še tretja. Kot je bilo pri nas v prejšnjem sistemu, samo potem tudi cela država zraven flikne ponavadi. Ali pa če si Jong Un familija, ki se to podeduje naprej. Jebo jih. 🤣

Popravljeno od Agerg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ja, ne vem no. Meni se zdi, da lahko tu živim, kakor se mi zazdi, brez da me nekdo dreza. Trudim se, da v procesu ne škodim drugim, to je pa to.

Je pa res, da za živeti kakor se ti zazdi rabiš čisto malo več denarja, ni treba biti pa nek bogatun. Jebat ga, kapitalizem pač, vse stane, če hočeš kaj imeti. Z minimalcem je pa težko in se potem zdi da ni svobode, to se pa strinjam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.