Avtomobilska industrija ima eno veliko rak rano, ki se zdaj končno kaže hudo navzven še posebej zadnje čase.
Njihovo ekstremno bolano nižanje stroškov in stiskanje podizvajalcev. Saj gre, samo vsi ti izvajalci potem počasi skozi čas najdejo pot do cilja preko slabših materialov, slabših strojev, nezadovoljnih zaposlenih, itd. In to potem vidimo v avtomobilih.
Saj ni samo v avto industriji tako, samo je pa ta v samem vrhu glede teh neumnosti.
Morate si zapomniti, da pri velikih podjetjih so stranke delničarji, ki čakajo samo rast delnice in dividende. Temu kar mi normalni ljudje rečemo stranka, je v resnici molzna krava. Ki pa enkrat tudi crkne.
Tu je veliko kislo jabolko razvoja, če se je kdo kdaj ukvarjal z njim. Za zadnjih 20% potrebuješ 80% časa razvojnikov (ja, tudi tu velja pravilo 80-20), da speglaš detajle in narediš kvaliteten izdelek. To vse pomeni več denarja in potenicalno veliko razliko na koncu v ceni izdelka.
1.) Ne moreš vsakega pretipat in preverit, da nima mobitela kje v žepu.
2.) Zadnji primer je bil, ko je sicer oddal mobi, a se je kasneje izkazalo, da je oddal enega starega, nedelujočega. Svojega je imel pa v žepu. Ker je mobi oddal, nisem bil toliko pozoren in sem ga odkril čisto po naključju.
Pustimo stat, bomo šli po starem...
Ja, to je res. Sem slišal, da imajo v šolah eni mulci rezervni telefon, če jim ga zaplenijo. Nekateri celo ne samo enega. Kdo je tu budala? Najprej verjetno ta stari, ker mulcu pustijo, da ima več kot en telefon.
Ko se debata enkrat obrne na delitev med naše in vaše in podobno (vstavi kar želiš), potem je to en tak red flag, da je treba biti zelo pozoren, kaj hoče govorec oz. pisec povedati. Ponavadi nič dobrega, razen povzročati špetir.
Kar sem napisal, sem napisal kot nekdanji Ferrari-jev navijač. Še original zastavo iz Monze 2006 imam zloženo v omari. Bil sem pa pod odrom, ko je Schumacher napovedal prvi odhod v penzijo. No, toliko o tem.
Zdaj pa malo drugače spremljam vse skupaj. Priporočam pa tistim, ki F1 spremljate, knjigo od Adriana - How to build a car. Opiše marsikatero zanimivo stvar iz ozadja F1 v zadnjih 40ish letih.
Ja no, malo je res. Ferrari od sezone 2008, ko je zadnjič osvojil konstruktorski naslov (2007 pa je bil Raikkonen prvak), ni pokazal nekaj posebnega. Tamo nekde...
Bo zanimivo kaj bodo za drugo leto pripravili. Sicer pa ne pričakujem večjih zasukov dokler se pravila malo ne spremenijo. Takrat bomo verjetno tudi videli vzpon pri Aston Martinu, glede na to da je to že vzorec, ki ga Newey izkoristi v svoj prid.
Do spremembe pravil pa nekako pričakujem bolj malo mešanja kart.
Meni se zdi tale WEC še bolj kompleksen - vsaj s stališča vzdržljivosti. In tam jim stroji delujejo... Bi bilo dobro, če bi kaj inženirjev iz WEC programa prestavili na program F1.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ajej. Ko smo bili mulci smo gledali samo dve stvari. Kulk ma avto na števcu, pa kulk ma auspufov. Zdaj pa še auspufe skrivajo...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani