Poceni je zato ker je dokaj star model, ima 106 kW in pade v vi?ji razred pri zavarovanju..Stro?ki-vzdr?evanje-materijal so nekeko tako kot z novo 6, ni kake bistvene razlike. Poraba pa od 8l naprej odvisno kako in kje se vozi?, pa je z motorjem vse ok, ker ?e ni prva stvar ki se opazi je na porabi.Js ga bom ?e kar nekaj ?asa vozil, ker nimam popolnoma nobenih problemov, pa ima ?e 212 kkm, povrh tega ne dobim zanj ni?. :ne vem:
Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.
Pri V6 mazde in forda ventili NE udarijo skupajPreverjena informacija, sem to videl in do?ivel pri kolegu ki mu je jermen sko?il ?ez zobe, zaradi zlomljenega hidravli?nega napenjalca.
Jaz vozim svojega xedosa ?e 5 leto ima 212 kkm in v 90 kkm kolikor sem jih naredil sem zamenjal 3 ?arnice + redno vzdr?evanje. Je pa avto letnik 94. Sedaj novej?i modeli so manj trpe?no narejeni, ker poroizvajalci ve?jo skrb namenjajo koli?ini in ?imcenej?emu materijalu, takrat pa kvaliteta za?ne trpeti in potem se pojavljajo te?ave pri nas uporabnikih. Imam soseda, ki je kupil popolnoma novega P206 in je v 11 bil 1X na rednem servisu 12X pa na izrednem. Zamenjali so mu VSE kar je elektronskega v vavtu, potem pa je prodal.Spet drugisosed ima popolnoma enakega pa mu ?e 3 leta dela brez problema. Tako da ni pravila, da so nekater avti bolj zanesljivi drugi manj, na vsakih 100 avtov je vsaj 3 taki, ki povzro?ajo te?ave lastnikom.
Tista cevka je za regilacijo pritiska goriva, ki se vbrizgava v motor. Finta pa je ker motor, deluje pod drugimi pogoji ?e je filter zabasan, kot pa ?e je nov.
Jaz pa imam 207 kkm prevo?enih in mi je na 16 kkm pokuril 0,5l olja. Motor deluje bp, uporablajm pa valwoline syn power 5w50, zadnjo menjavo pa sem dodal ?e qmi, tako da bo ?e manj?a poraba olja.
To mazdo pa sem 1x prehitel na poti v Mursko, pa fuul sem si jo ogledal in tiste cevi zadaj mi niso najbolj v?e?, mogo?e zaradi tega ker sta lonca svetla in full izstopata, ker je avto ?rn.
Ok tako ti razmi?lja?, jaz pa to druga?e delam in vedno je ok. Vask ima svoje mi?ljenje in po svoje razmi?lja, jaz pa ve?krat prakti?no naredim, tako da vem kak?ni so rezultati.
Aha, ?e nekaj, avto ima menda ?e serijsko vso in?talacijo za klimo, se pravi je potrebno kupit samo kompresor in ga priklopit, a imate kake veze tule na forumu, da bi blo mo?no kupit kompresor za klimo.....rabljen seveda
Namre? prijatelja moti samo to, da nima klime :ne vem:
Lp
Tole z vso in?talacijo za klimo je larifari. Noben avto NIMA vgrajenega hladilnika, uparjalnika napeljanih cevi in ?ic in je brez kompresorja. Tako da kar pozabi na klimo, tako da bi vgradil samo kompresor.
P.S.: se pa je ?e zgodilo "baje" da so mo?je v modrem pri pregledu avtomobila, ?e "te?ili" za tako imenovano homolomo za oja?evalec in rde? kabil tko da ... KAJ PA VI MENITE O TEM?
Mater nimajo drugega dela, kot da brskajo po tistem kar se jih ne ti?e in pi?ejo KRETENSKE zakone. Kdaj jim bo treba pokazat kake gate imamo na sebi, ?e jim barva nebo v?e?, ti bo kr tablice z avta dol pobral
Jaz imam pa GARMIN BT10 v kombinaciji z dlan?nikom POCKET LOOX 720 in nokio 6600. Na dlan?niku uporabljam garminov program iQue, telefonu pa oziexplorer. Je pa najbolj?e ?e uprabljam garminove programe, ker delujejo turn by turn in mi sploh ni treba gledat na zaslon, pa pridem do cilja. Pripelje ta pa kamor ho?e?, res da v?asih malo "zabluzi", samo to traja kako sekundo, dve.
Samo je pa razlika tudi v tem ka?no dimezijo gum ima? na avtu, tako da ima? ve?ji ostopek, bolj odstopa dimenzija gum od predpisanih. Saj nobena dimezija ni 1:1 kar se obsega ti?e, glede na predpisano, pa je lahko samo 5 mm razlike, pri 100 km/h pa je razlika ?e kar o?itna.
Jaz sem svojo testiral z gps-om in najbolj mi "la?e" pri 100 km/h in to tam okrog 10 km/h ve? kot je res. pri 200 km/h pa "la?e" samo ?e 3 km/h ve?. je pa tudi koliko zaupati gps-u? Ima kdo izku?nje s tem, je gps merodajen ali ne ?
Ok, jaz nisem mislil in niti ne mislim, da so ostale filme zani?, samo tudi ?e je poceni za sabo potegne marsikaj in potem ni ve? poceni, potem pa ima? ?e probleme. Kateri dohtar ti bo re?eval zadeve, ki so dejansko z vseh vetrov ?
Zadnji diski, jaz imam doma kompletno zadnjo premo od xedosa 6, z diski, pesti, rokami, cilindri, senzorji abs-a in pletenico ro?ne.
Jej fantje, tukaj se pa vidi, da nobeden od vas ni imel 1.8 motorja od KIE.
Motorji so zelo vzdr?ljivi brez nejmanj?ih te?av - moje izku?nje in izku?nje ostalih lastnikov Clarusov in Sephij z motorji 1.8.
Glede na to da je Clarus precej te?ek (skoraj 1400kg) in velik avto (4,76m) je tovarni?ki pospe?ek 10,5s/100km/h zelo dober. Tudi elasti?nost motorja in poraba (moja je bila povpre?no 8,5l/100km) je nadvse zgledna tako, da ne vidim razloga zakaj ne bi menjal razen ?e ni predrago.
Oprosti si ti kdaj vozil mazdo 626 1.8 16V(105 km) letnik 91 ? Sicer ima samo 1200 kil, vo?nja z tem motorjem je ?isto ok, pospe?ki zadovoljivi, poraba sploh ok, vzdr?ljivost(fotrova ima zdej ?e ?ez 300 kkm) deluje pa bp. Tako da tud mazdin-fordov 1.8 16Vmotor je povsem ok.
Povrh tega pa je potem potrebno za dele motorja treba na KIA servis ostale pa na
mazdo .
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ok, se bova zmenila.
"Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Povezava za deljenje
Deli na druge strani