Skoči na vsebino
Akustika v Mazdi 6 TE
Napisano

Za hitri upgrade pa priporocam naslednji trik:

Gres v trgovino in kupis male visokotonce. V sprednjih vratih, pri ogledalih snames plastiko in voila - pod njimi so kabli. Zvrtas luknjo, pritrdis zvocnike na plastiko (ko kupujes moras paziti, da kupis dovolj majhne in primerne za na tisti mali plasticni trikotnik), povezes in akustika se izboljsa za vsaj 200%.

Kul, to pa tudi mene zanima. Kaj pa si dal za ene zvo?nike: model, cena? Ma? kako sliko kako to zgleda?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Pozdravljeni,

Tudi sam sem pred kak?nim mesecem kupil rabljeno M6 in sem zadovoljen... ko sem brskal po netu sem naletel na ta forum.

Glede porabe mi je sedaj jasno kako nastaviti ra?unalnik, kako obdr?ati nastavljeno vrednost pa ?e ne...

pa ?e ene par vpra?anj...

Po kratkih vo?njah mi v motorju ?e nekaj ?asa brni... To je moj prvi dizela? in to pripisujem temu. Bi prosil, ?e mi nekdo razlo?i kaj bi bilo to.

Stra?no me moti beep-anje ko nastavljam radio in ra?unalnik. Se da to kaj uti?at?

Za prvo javljanje bi bilo to vse. V naprej se zahvaljujem za odgovore in pozdravljam vse na foumu

Dobrodo?el in ?estitke ob nakupu! Upam da te bo dobro slu?ila...

Za webasto predgrelec ti je ?e Boss razlo?il; dobra zadeva, na "hrup" se pa tudi navadi? (jaz ga sploh ve? ne sli?im). Je pa mo?no ta predgrelec nadgradit na standardni webasto grelec (ogrevanje motorja in kabine, vklop z programirno uro ali daljinec); zadeva deluje odli?no!

Glede nastavitev ra?unalnika je ?e bilo opisano na tem forumu, uporabi iskanje. Nastavitve se res te?ko ohranijo oz. enim baje dela, drugim ne. :ne vem: Poglej npr.: http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...ra%C4%8Dunalnik.

Beep pri radiju se tudi da izklopit, gl. http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=774&hl=beep

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Priprave na zimo in OBUTEV?
Napisano

a se gremo, kdo ma najgr?i avto z zimskimi gumami - jaz mislim, da sem pretendent za zmago ker imam zraven ?e res "lepe" pokrove

:P , poka?i da vidmo. Jaz mam kar orignalne pokrove gor. Je sicer manj grd, ampak... Razmi?ljam pa da bi se vozil kar brez pokrovov, pol je pa? "namenoma" grd :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plusi in minusi
Napisano

Mazda6 CD 136

+ vozne lastnosti (potegnekosnetasekira.press :P )

+ oblika/dizajn (?e od 1. reklame na TV mi je iberkul)

+ price/performance rocks :bravo:

- zatikajo?a prestavna ro?ica (bi rekel da kar najve?ji feler)

- oblazinjenje sede?ev (velika obraba, "plasti?ni" filing)

- stikala za stekla (vsa niso osvetljena, samo voznikovo ima "one-touch" sistem (al kak se ?e re?e) :angry:

Fiat Bravo 1.6

+ dober motor (pospe?ki, veselje do vrtenja)

+ prostornost (za 3-vratni avto presenetljivo dosti placa)

+ zmerna poraba

- prevelika obraba "potro?nega" materiala (sklopka, zavore, amortizerji)

- konstantne manj?e te?ave (stikalo lu?i, zadnji brisalec, razpadajo?e kljuke, injektorji,...)

- FIAT pa? :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Registerske tablice
Napisano

Sem mel podoben primer kot ti, pa sem raje zamenjal LJ tablice za ?tajerske. Razlogi: ve? parkirnih listkov,

?kifi so bolj pozorni nate (lastne izku?nje+nasvet kolega policaja), avto so mi ?e prvi teden 2x popraskali na parkingu ipd. Saj mogo?e je bilo vse skupaj ?isto slu?ajno :ne vem:

Mi je pa ?al da dr?ava ne bo uvedla novih tablic brez krajevnih oznak; bi se re?li ve?ine podobnih te?av.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci?
Napisano

Zanimivo, to pa redko naleti? da so stock brisalci bolj?i kot pa aftermarket. Ampak ?e si sprobal ti verjamem. Mogo?e ma kak?ne veze z naklonom stekla in/ali ro?ice brisalca... :ne vem:

Sicer pa originalni stanejo cca. 6kSIT; predvidevam da primerljivo z raznimi Boschi, Valeo itd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci?
Napisano

V v?eraj?njem de?ju so me brisalci prepri?ali da so ?li rakom ?vi?gat. ?kriplje ko sam hudi?, slabo bri?e in paca, tak da... Je pa zanimivo da na oko brisalci niso uni?eni, zgledajo celi in brez razpok. Zamenjani so bili letos februarja... Gre pa za brisalce, ki jih za M6 dobi? na uradnem servisu, saj sploh ne vem firme :blink:

Kaj uporabljate oz. priporo?ate? Naj ostanem kar na teh "originalnih" ali je bolje nabavit kaj drugega?

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - crash in (ne)kakovost pleha
Napisano

V glavnem barvanje in lakiranje si zaslu?i globok minus in to sem tudi ?e prijavil na servisu.

In kaj ro rekli na servisu? Ti ga prebarvajo v okviru garancije? Predvidevam pa da ni? od tega, ker sem jih jaz isto spra?eval pa so mutili da pa? preve? za tovornjaki vozim :whatever:

Kar se ti?e ostalega pa se strinjam, volvo je pa? bolj trd, mazdica pa pi*kica in posledi?no bolj mehka. :P Upam samo da na cesti ne naletim ?elno na kaki SUV,ne upam si mislit kaj ti to naredi pri kakih 60kmh. :o

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - crash in (ne)kakovost pleha
Napisano

Pred pribli?no 2 tednoma se je na parkiri??u pred slu?bo v mojo M6 zaletel voznik Volva XC-90. :angry: ?kode je precej, je pa bil lastnik Volva korekten in me obvestil o nesre?i, tako da sva ?e uredila prijavo na zavarovalnici. Avto je trenutno na servisu, upam da bo popravljeno OK...

Kar me najbolj ?udi je obseg ?kode na mazdi in relativna nepo?kodovanost volva (gl. slike). Pri meni je razbit zadnji odbija?, zvit blatnik, po?ene zadnje leve lu?i, zme?kan je pokrov prtlja?nika, po?en je tudi prednji odbija?, ker je mazdo zabilo v megana, ki je bil parkiran pred mano (na meganu pa samo praska na odbija?u). Sicer je volvo res precej te?ji, on se je premikal, mazda pa stala,ampak vseeno :unsure: Zdi se mi, da je pleharija na M6 najslab?i del, pleh je itak bolj mehak in ob?utljiv na praske ter po?kodbe (pokrov motorja mam ?e celi popikan). Mo?no je sicer da je to na?rtni dizajn in da ima M6 pa? bolj mehko plo?evino in cone, ki bi naj absorbirale energijo trka. Ampak vseeno se mi zdi preve? razbit za nalet pri cca. 5-10km/h :ne vem:

post-9-1126253122.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 diesel - nadgradnja webasta
Napisano

A je ta Mazda servis slu?ajno v MB-ju?? Ne tja avta vozit - te ga lahko direkt na Dinos pelje? - hahahaha :hohoho:

Jp, "slu?ajno" sem na tega v MB klical. ;) Ampak a so res tako slabi? Sicer nimam nekih izku?enj, zaenkrat sem samo tisto prestavno ro?ko pri njih menjal, ker so pa? blizu. A ti vozi? svojega v Velenje na servis?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 diesel - nadgradnja webasta
Napisano

M6 diesel ima ?e serijsko vgrajen webasto predgrelec. Zanima me ali se da zadeva nadgraditi tako da bi funkcioniral kot "regular" webasto, torej da bi omogo?al tudi ogrevanje potni?ke kabine in vklop preko timerja ali, ?e bolj?e, daljinca. Klical sem na en Mazda servis, pa pravijo da ne gre :unsure:. Se mi pa zdi da sem enkrat videl nek oglas da se to da naredit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 - Izklop Beep Zvoka Za Radio
Napisano

Nadle?ni (vsaj meni) beep pri kontrolah radia se da preprosto izklopit. Probal sem na moji 6ki in dela (l 03)!

Na?el na mazad6club.com:

to turn off the beep do the following:

1. turn off the radio

2. press and hold the "seek"-down button

3. press and hold the "5" button until a beep confirms the setting

the beep should be gone for all radio controls but not for the clima controls...

to turn back on the beep just do again the 3 steps ...

LP Pagat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.