Sem jaz kaj spregledal ali ta gospodič meša jabolke in hruške?😆
Govori o G140, ko pa pride do motorja pa govori o X186 kompleksni tehnologiji 😉, vsaj jaz tako razumem. Dopuščam možnost, da sem kaj spregledal, je petek.... 🤣
Mazda CX-30 (kot večina sodobnih avtomobilov) ima na števcu hitrosti pogosto večjo maksimalno vrednost, kot jo vozilo dejansko lahko doseže. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je to tako:
1.Univerzalnost merilnikov
Proizvajalci avtomobilov pogosto uporabljajo enake ali podobne merilnike hitrosti v več modelih vozil. Če ima Mazda več modelov, ki uporabljajo isti merilnik, je lažje in ceneje izdelati en univerzalen števec, ki gre do 240 ali 260 km/h, ne glede na dejanske zmogljivosti vsakega modela.
2.Estetika in dizajn
Merilniki, ki segajo do višjih hitrosti, lahko izgledajo bolj "športno" ali zmogljivo, kar je lahko privlačno za kupce – tudi če avto dejansko ne doseže teh hitrosti.
3.Tehnični razlogi
V nekaterih primerih je števec nastavljen tako, da pokriva hitrostne razpone, ki jih lahko doseže vozilo v idealnih pogojih (npr. z vetrom v hrbet, na spustu, brez omejevalnikov). Čeprav CX-30 običajno doseže okoli 180–200 km/h, je števec nastavljen višje, da ne bi bil "na koncu skale" pri višjih hitrostih.
4.Regulacije in homologacija
V nekaterih državah obstajajo predpisi, ki zahtevajo, da mora merilnik hitrosti prikazovati višjo vrednost od dejanske maksimalne hitrosti vozila – običajno vsaj 10–20 % več.
Krasen avto ampak slike niso najbolj posrečene, zelo popačene.... 🥴
Kakšni so pa kaj občutki v vožnji in to🤔
Hvala. 😀
Slike iz telefona, na hitro narejene. Seveda nisem iskal neke strašne kvalitete.
Bom drugič šel na kakšno super lepo lokacijo in naredil 1234 slik z Nikon Z50 II... 😁
Avto je prijeten za vožnjo, kot so že drugi napisali. Ni to sedaj raketa na 4 kolesih. Za moje potrebe, moj način vožnje čisto vredui. Je malo bolj "trd" kot je značilno za Mazde.
Se pa še vedno privajam na "naravno predihavan"😄 baby dino motor, ker sem prej imel dizle z veliko več navora v nižjih obratih.
Ampak to je preteklost, dizla več ne bo pri hiši...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Če želiš avto z bolj mehkim vzmetenjem, potem poglej v smeri francozov...
imam G140 z ročnim menjalnikom. Na dolge razdalje mi kaže porabo 6,5 do 7 L, v mestu pa cca. 8 L. To je po števcu, dejanska je verjetno malo večja.
LP
Povezava za deljenje
Deli na druge strani