Skoči na vsebino

Juremb

Člani
  • Sporočil

    4
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Zadnja sporočila napisano od Juremb

  1. pred 20 minutami je Janez007 napisal:

    Meni se je že zgodilo, da so na Mazdinem servisu nalili premalo olja. Zato bi sam najprej precizno dolil olje do zgornje črtice, meril pa v enakih pogojih, ko je avto na ravni podlagi in ogret - nekaj minut po tem, ko je bil ugasnjen.

     

    Imamo 2 Mazdi z 2.0 motorjem in prevoženimi cca. 80.000 km enakega letnika izdelave. Prva narejena v Mehiki že več let pije cca. 1 liter/15.000 km, pri drugi narejeni na Japonskem je nivo olja po 15.000 km praktično enak (nič ne pije).

     

    Če je pitje konstantno, to pomeni, da se s časom ne bo opazno povečevalo, ni kaj dosti za narediti, saj je za Mazdo problematično pitje šele tedaj, ko popije več kot 0,8 litra olja na 1.000 km. V nasprotnem primeru, ko se pitje s časoma močno povečuje, pa je znak za alarm - naj rešijo in bodo rešili v garanciji. 

     

    image.png

     

    https://instructions.cdn.mazda.media/media/mazda/22140_Mazda2_Navodila_za_uporabo__8KC8-EE-21F-SI_Edition1_web.pdf?

     

    Hvala za odgovor. Res je, da nisem bil pozoren, koliko olja so dolili na servisu. Me je pa res presenetilo, da se je po eni vožnji na morje (700 km) nivo znižal s polovice na skoraj minimum. Morda veste, koliko bi to bilo v dcl? 

  2. Imam Mazdo 2, 1,5 skyactive G, letnik april 2022. 
    V zadnjih mesecih sem opazil, da se je poraba olja nenormalno povečala. Od srede aprila, ko sem imel prvi redni servis, do danes, se je nivo olja znižal na le malo nad minimum - malo nad spodnjo črtico. V teh petih mesecih sem sicer prevozil le 4000 km. 
     
    Še bolj sem bil začuden, ko sem približno pred 14 dnevi pogledal nivo olja. Bil je na polovici. Potem sem se odpravil na morje (pot tja in nazaj je okoli 700 km), po vrnitvi pa je - kot že rečeno - nivo olja padel malo nad minimum. 
    Prvo leto nisem opazil nobenih problemov s porabo olja, opažati sem jih začel šele letos. 

    Ima kdo podobne težave?

    hvala 

     

     

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.