Skoči na vsebino

Filovic

Člani
  • Sporočil

    7
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Zadnja sporočila napisano od Filovic

  1. pred 4 urami je sportman333 napisal:

    Navadnega atmosferca nimaš kaj čipirat, ker ni kaj za narediti...vse kar ti lahko naredijo, da ti update-ajo cpu, torej malenkost večja odzivnost in večji max.navor pri nižjih obratih, to je pa to...daš mislim da okrog 200-300eur , ampak ne pričakuj revolucije😉😄😁

    Ja sej se mi je zdel,  pol je tole fake verjetn 

    https://www.gantuning.com/chiptuning/mazda/cx-30-i-2019-/2-0i-150hp-213nm/

    • Všeč 1
  2. pred 8 minutami je Filovic napisal:

    Ja vem da nima na razpolago moči pri nizkih obratih.... Ampak vsem ki sem jih nasel na netu in jih kontaktiral glede cipiranja so mi vsi odgovorili da se ne splača in ne bom dobil vec kot 10 konjev itd... Pac ker nima turbine... 

    Če kdo pozna koga da mi cipira avto... Prosim na dan z besedo.... 

  3. pred 8 minutami je dvorjan napisal:

    Ja, tja na ene 175 konjev in 230 Nm. Ampak za tiste, ki ga vozijo na 1500-2500 rpm ne bo nobene razlike, konji pridejo šele, ko ga zavrtiš (nad 4000 rpm).

    Ja vem da nima na razpolago moči pri nizkih obratih.... Ampak vsem ki sem jih nasel na netu in jih kontaktiral glede cipiranja so mi vsi odgovorili da se ne splača in ne bom dobil vec kot 10 konjev itd... Pac ker nima turbine... 

    • Všeč 2
  4. pred 11 urami je tommaazz napisal:

    Tako kot je Piterna že napisal sem tudi sam ziheraš in sem vzel G150,pa še filtra GPF nima. Tudi jaz sem zelo zadovoljen sem pa res rabil veliko več časa da sem se ga navadil,kot pa Mazdo 3(predvsem zaradi drugačnega sedenja). Ker mi je že prej G120 bila dovolj mi je sedaj G150 prav tako. Res je ročni menjalnik zelo dober vendar mi počasi postaja malo žal,da nisem vzel avtomatik,predvsem zaradi udobja(nič več telovadbe z menjalnikom). Važno je da se prestavlja gladko in tudi to nekaj velja. Sem pa prepričan,da je avtomobil bolj poskočen, če mu daš 100 oktanski bencin, ker sem zdaj spet natankal in je motor definitivno bolj odziven...prav tako imam odlično porabo,ponavadi cca. 6 ali še kakšen deci manj.... Ravno včeraj sem na YT gledal test cx-50 v Ameriki...za 28 jurjev dolarjev dobiš 2.5 atmosferca avtomatika...če bi bil pri nas takšen za tak denar bi ga takoj kupil...res žalostno kakšne razlike so v ceni...cx30 dobiš 2.5 turbo AWD za 30 jurjev😋

    Pozdravljen, porabo maš tok nizko? Jaz ga komaj spravim pod. 7.5l... Mam 150g rocni menjalnik... Jst sem ga tudi vzel zarad samih stroskov vzdrzevanja... Kako si pa kaj zadovoljen z izolacijo kabine? A si preveril mas avto iz Mehike? 

    pred 12 urami je Piterna napisal:

    Lep pozdrav, 

    že lep čas spremljam ta forum in danes sem se opogumil, da nekaj napišem o svoji kobili😃

    Sem več kot leto dni lastnik CX-30  150g AWD MT,prevoženih 30000km.

    Naj povem, da preden sem se odločil za nakup sem bil nekaj mesecev na bolniški in verjemite,da sem preživel na medmrežju zelo,zelo veliko časa. Moja izobrazba- avtomehanik in sem tudi zaposlen kot avtomehanik že kar nekaj let. Tako, da nekaj poznam, sigurno pa ne čisto vsega.

    Zanimala sta me oba 186x, kot g150.

    Oba sta odlična motorja z plusi in minusi. Pa ,da povem MOJE mnenje- minuse za g150

    -deaktivacija 1. In 4. cilindra

    -loputa na izpušni cevi

    -približno 0.5l večja poraba

    -0.4 sekunde slabše 0-100km/h

     

    MOJE mnenje-minusi x186

    -EGR ventil

    -GPF filter

    - plastično oljno korito

    -0w20 olje 

    - kompresor 

    - veriga odmične pri vztrajniku

    - bolj občutljiv na slabše gorivo

     

    Čeprav imam rad novosti sem bolj ziheraš. Meni osebno 0,4 sekunde ali 0,5 litra ne igra tako pomembne vloge .

    Čas bo pokazal ,zaenkrat x186 brez težav ,manj kakor x180 (koliko pač spremljam)

    Avto je zame odličen ima povprečno porabo 6,4l vedno nalijem do vrha na eni črpalki in enaki ročki,računano na roke (nanižja poraba 6.2l,najvišja 6.9l v obdobju 16mesecev).

    Okvare do sedaj- zapiranje ogledala.

     

    Skratka CX- 30 me je nabolj prepričala z notranjostjo in dokaj preprosto mehaniko, če je pa tistemo, ki sedi zadaj tesno- naj si kupi večjega,- jaz imam odličen položaj za volanom za ta denar😊

    Če pa koga moti deaktivacija, potem ga bi tudi moralo med preklopom vžiga s svečko in samovžigom🙃

    Mogoče ves al je možno ta avto cipirat? 

  5. pred 14 urami je NevLado napisal:

    Tko mal za info - peljal sem Mazda3 G122 AT testno 150 km in me je jezilo, ker je skos metalo v nizke obrate in sem mel skos občutek traktorja zaradi dveh cilindrov. Porabo sem imel 7.7. Tako da ta kombinacija G122 in AT je res za umirjeno vožnjo, je pa varčna.

     

    Peljal sem tudi CX-30 G150 AWD AT, porabo sem imel preko 8 (nisem šel preverit fotke), ampak vem samo to, da ni šla nikamor in sem bil 100% da je G122. Ob vračilu sem serviserju rekel, da bi res morala bit G150, pa me je samo čukasto gledal. Bil sem res razočaran nad pospeškom.

    Ja nikamor ne potegne... Ampak tudi 186 konjska x ima samo za 0.5s boljsi pospesek do 100....vozil sem obe in ne opazis, razlike med njima.... Na žalost je treba it v obrate... Ampak skyactiv x naj bi za nas trg bil japonski, skyactiv g vsaj moj pa je iz mehike.. (čeprav me je prodajalec prepriceval, da je japonski...) 

    • Všeč 2
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.