Skoči na vsebino
Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

To je motor exkluzivno za serijo 3 Premium🤗😉

Če bi X motor prodajali še v drugih modelih bi bila prodaja dosti večja! 

Mene bolj zanima koliko km bo X motor zdržal? 

Po moje toliko, kolikor let in kilometrov  ga boš hotel vozil. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Ja, ampak motor, ki vleče 2toni je bolj obremenjen in bolj trpi in tudi prej dotraja kot pa, če vleče 1700kg v katerem koli avtu.... :nevem:

Je pa res, da je ta DINO res trpežen motor in bo dolgo trajal.... 👍😉

In kaj manjka x motorju? A se ni izkazal tudi za kvalitetnega in vzdržljivega? Nobenih problemov ni zaslediti. 

Prav tako bi ga lahko dali v cx5, bi vsaj pil manj kot mini dino. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

samo nisi pa imel porabe 5,9 :):), heh....malo heca mora biti.....

25 let nazaj so bile atmosferske bencinske mašine 2.0 in 140km TOP (imel kolega v P 206 S16 in jaz v Hondi Prelude 2.0. samo komaj 136KM), ko smo govorili, da avto mora imeti vsaj 100kw, da je za kaj (pa je imeti VTI že takrat 160 ali celo 180.....dandanes leta 2025 pa 140km :), ccccc, kot da bi rekel, da ti bom disketo prinesel da mi boš slike iz morja shranil nanjo, no na nekih 1000 le-teh.....

Jaz sem davno, davno, tudi imel bmw 2002 Tii z 131 konji, pa je imel avto le 1100 kg. Prav tako sem imel peugeota gti z 167 konjiči, a tudi z samo 1200 kg. 

In ja, takrat so bile to rakete. 😊

pred 8 minutami je Boss napisal:

S tako težo bi moral imeti 2.5 s 194KM. To bi bilo OK. Ta motor s 141KM je primeren za CX-30.

Sicer pa ... počakajmo na prve teste vožnje in že zdajle lahko potrdim, da bo glavni minus prav moč motorja in vozna dinamika. Lahko gremo tudi stavit, da bo tako.

Itak, da bo. Penzionisti pa ga bodo verjetno pohvalili. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

Eni radi pretiravate… zelo… Nevem kako lahko preživite z avtom, ki ima “samo” malo manj kot 200 KS… Ko berem takšna pretiravanja, se mi zdi, da tisti z majhnimi (avti, da ne bo pomote) sploh nimajo kaj iskati na avtocesti… Ampak dejstvo je, da je takšnih največ… največ štale pa delajo ravno “dinamiki”, ki čutijo potrebo po tem, da medtem, ko so vsi pasovi polni pločevine, skačejo sem in tja in lovijo “luknje” v kolonah… in važno je samo, da imajo sami občutek, da bodo prišli hitreje na cilj… 

Še ne tako dolgo nazaj, so bili avti s 150 KS tretirani kot “dirkalniki”… Danes pa je to izgleda nekaj, kar sploh ni za na cesto… ;) 

Sam trdim, da je motor, ki je vgrajen v to prenovljeno CX-5, dovolj zmogljiv za večino voznikov… Tisti pa, ki so obremeni s tem, da je to mnogo premalo, pa so itak ponavadi “nakladači” … In napisano je že, da kasneje prihajajo tudi močnejše variante… A dejstvo je, da bo verjetno največ prodanih ravno teh “Baby dinotov” … 

Zanimivo. Zakaj pa so si nekateri kupili rdečega hibrida z preko 200 konjički, če je 140 dovolj? 😉

Enim je dovolj že to, da ne rabijo porivat z nogo avta. Drugim, večini pa ne. 

Sicer pa si vsak lahko prebere komentarje pod raznimi predstavitvitvami te nove cx5 in pa na raznih forumih. 

Eden ni pohvalil ne tega motorja, ne laptopa, ki štrli skoraj do strehe, ne tega, da so odstranili vse gumbe, kakor tudi tega, da ni več vrtljivega gumba na sredini. Pohvalijo kvečjemu to, da je bolj prostorna z večjim prtljažnikom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

To je veliko in v pospeških je cca 1,5 sekunde slabše od 0-100km/h samo na račun teže. 

Še večji problem nastane pri medpospeških, ki so daleč najbolj pomemben del tehničnih podatkov oziroma zmogljivosti avtomobila. To je takrat, ko se poskušaš vključiti na AC pa je po možnosti to še v klanec kot recimo odcep Brdo v LJ proti primorski ali pa odcep Logatec proti Ljubljani. O varnem prehitevanju pa raje sploh ne začnem.

Zato so turbinarji bolj primerni, ker razvijejo navor in moč mnogo prej in ne na koncu obratov kot tale N/A. Hudič bo, ko boš šel poln na morje pa bo pospešek med 14 in 15 sekundami do 100km/h, bohnedej, da je potrebno to v klanec. Dejansko si to v območju zmogljivosti Yugota 65 izpred štirih desetletij.

In zopet smo pri klancih. 😉

pred 4 minutami je Shrek napisal:

Če so že pospeški tako pomembni za uvoz na AC, kako se pol lahko osebni avto s kamp prikolico vklopi, al pa avtobus, pa poln tovornjak... Nikakor se ne more. To je v glavi. 

To je zdaj tisto...dajmo hitreje... 

Zakaj že? Najbolj so na cesti tempirani vozniki tovornjaka, potem vozniki avtobusa. Vsi ostali greste lahko 5 minut prej. Pa prosim lepo, kdor ni to probal, kar se tovornjaka in avtobusa tiče, naj ne komentira. Roman lahko o tem napišem. 

Kamp prikolice ponavadi vozijo dizelaši, ki imajo dovolj navora, da vlečejo prikolice pa še hitro gredo dovolj. 

Če bi priklopil prikolico na ta avto s tem baby dino motorjen, bi šli rikverc. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
Pred eno uro je gregor2137 napisal:

Meni ni všeč, niti zunaj niti znotraj. Zgleda mi "kitajsko". Mogoče bo v živo drugače. Motor, se strinjam z večino, da ima premalo konjev, za to velikost avta vsaj 60 KM premalo. Ampak naj bi prišla naslednje leto tudi močnejša varianta, kot je bila G194. 

Mazda bi morala naredit čisto nov motor. En tak resen, ki bi bil za kaj. 

S temi atmosferci že pretiravajo. Izgubili bodo še tiste kupce, ki jih imajo in so jih imeli. Sam poznam najmanj tri, ki so šli k drugi znamki prav zaradi teh motorjev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 5 minutami je sportman333 napisal:

za 50k EUR :)

Pa ne moreš za ta denar pričakovati nekega resnega motorja noter. Sicer pa, zagovorniki dinota, mini dinota in mikro dinota bodo razgrabili to cx5 z v kratkem. Je pa škoda, ker bo tudi "novi" motor Z  v cx5 po letu 2027 zopet stari dobri dino, preoblečen v celofan in dodana mu bo 48 V baterija. In tako bo do leta 2050.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 5 minutami je g.Wankel napisal:

Dejansko je 15'6 zaslon. Tok ma moj laptop službeni 🤣

Moj avto je lahko moj laptop. 🤣🤣

Nov prodajni slogan:" Kupite novo cx5, v avtu je možno delo od doma. Oziroma "delo iz avta". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 17 minutami je ignacij napisal:

Ma ja no, skoraj 2 sec počasneje kot dino g194. A mu niso mogli še en elektro motor notri dodati pa bi se prodajal za med.

Ja, vsaj to bi res lahko naredili. Vse firme imajo kako podobno varianto. 

Mazda res ne gre po pravi poti. 😕

Sem prej prečekiral odzive bralcev in lastnikov mazd ob predstavitvi. Veliko negativnih odzivov. 

Vse moti odstranitev fizičnih stikal, prevelik, kitajsko delujoč ekran, plastična notranjost in pa motor. 

Zelo malo res pozitivnih komentarjev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)

1. Kar všečna zunanjost in notranjost (razen prevelikega ekrana).

2. Prtljažnik+. 

3. Veliko lepša kot obstoječa. Zadnji del zelo posrečen, napis mazda mi ni všeč, Sedaj pa motor... Tukaj zopet problem, se vse lepo konča. 😕

Ni več fizičnih gumbov-zelo velik minus. Že zaradi tega no-go. Druge firme se ponovno vračajo k fizičnim gumbom, mazda jih ukinja. Vedno je dva koraka zadaj. 

Tole je pa kar malo razočaranje. 

Ni mi jasno, zakaj niso uporabili 6 cilindrašev, obeh, ker sta oba vrhunska motorja. Ne, oni otroško noter mini dinota. Taka mrcina od avta, pa noter 140 konjev, kot pred dvajsetimi leti. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

V Nemčiji sem videl električnega porscheja, ki je pilil več kot 200km/uro.

A ne veliko časa. Od enega uvoza do naslednjega izvoza. Verjetno je iskal polnilnico. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Sem danes videl enega ZOE na štajerski AC, ki je lepo 90 za kamionom v zavetrju. Prvo kar mi je padlo na pamet je blo Dvorjan, ampak po moje ni bil, ali pač.:hudicek:

A kamioni vozijo samo 90km/ uro? Bi bilo potrebno dvigniti njihovo max. hitrost vsaj na 100,da bi električni promet potekah malo hitreje, brez kolon. Je pa po svoje gušt vozit s takšno hitrostjo po avtocesti, vsaj vidiš okolico. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

Ti si bolj "dirkač" (vsaj po branju tvojih prispevkov) ... in bi ti bolj pasal Xiaomi SU7 Ultra :) ... Za v Vrhniški klanec bi bilo OK :D ... 

WWW.AVTOMANIJA.COM

Xiaomi SU7 Ultra je postal najhitrejše električno vozilo višjega razreda na Nurburgring Nordschleife.

Dober avto, a velikooooo predrag. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 11 minutami je ignacij napisal:

Ko sem prebral, da so pobrali nekatere materiale in tehnološke elemente iz svojih prestižnejših modelov, kot je CX-90, lahko predvidevam, da bo tudi cena prestižna....beri, 50k.

Itak. Ne vem, na koga ciljajo s takimi cenami, a po moje ne bo več takšna uspešnica kot obstoječi model. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano

Kot pravijo, bo bolj evolucija kot revolucija. 

O motorju pa ne bi govoril. 

Tole je eden od renderjev. Če bi bila takšna, z novim Z motorjem, bi jo kupil tudi jaz. 

Screenshot_2025-07-01-17-06-22-61_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

Screenshot_2025-07-01-17-07-03-89_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

IMG_20250701_171252.jpgIMG_20250701_171230.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 52 minutami je NevLado napisal:

V osnovi bo pod sprednjim pokrovom 2,5-litrski štirivaljni bencinski motor, ki ga kombinirajo z dodatno električno pogonsko enoto, kot tak pa bo pripravljen na emisijske standarde Euro7

Škoda, da bodo ponudili zastarel dino motor in ne vrhunsko dovršenega X motorja.

To je narejeno samo še za ameriški trg. Tako ga ne bo nihče več povohal v Evropi. Cena bo 50000 €, prodajne številke pa dol. Tako kot cx60, ki se ne prodaja. Potem pa jok in stok. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 4 minutami je godlike napisal:

Mazda je daleč od rightsizinga.

Rightsizing je 1.4/1.5 turbo mlinček namesto 1.0, pri istih konjih.

Ne moreš rečt 2.5 in 140 konjev, da je to rightsizing. Korejci so leta 1997 že imeli 1.8 in 130 konjev, pa takrat pojem downsizing še ni obstajal.

Oni dejansko delajo largesizing. Namesto 2.0 kar na 2.5 s podobno konjažo. Tudi novi dizl je krepko velik.

Delajo na vztrajnosti in termalni učinkovitosti. Koncept pije vodo vsem, razen @Alex. Če se spomnim, je Mazda rekla, da bo dodala turbino, ko bo potencial atmosferca izkoristla so konca.

... no, in takrat bodo mazdini benzinarji pravi motorji. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jest napisal:

Mogoce pa zato, ker si eden izmed redkih, ki noce priznati, da ta motor le ni tako slab ... 

Pa dobro, druge znamke gredo naprej in stalno izboljšujejo motorje, le mazda nariše novo obliko, ki je všečna a vedno srtpa noter istega dinota. Leta 2050, ko bodo drugi imeli nvodikove motorje, bo verjetno v mazdi še vedno isti dino motor. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je MazdaBoy napisal:

Nova CX-5, notri pa dino baby motor 👍

Screenshot 2025-06-10 at 10.33.19.png

Render. Upam, da ne bodo zopet stlačili not metuzalema. Kaj za vraga ne morejo narediti enega normalnega, močnega, turbo benzinarja? 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda EZ-60
Napisano
pred 17 minutami je Boss napisal:

Prednaročilo pa za ceno 1,30€ ...haha to ne more biti niti od daleč relevanten podatek. Če bi rekli prednaročilo za 500€ bi bila slika mnogo bolj čista.

To je folk za zajebancijo naročal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.