Jump to content

Alex

Members
 • Content Count

  11,118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  153

Alex last won the day on August 6

Alex had the most liked content!

Community Reputation

2,407 odlično

About Alex

 • Rank
  the red arrow
 • Birthday 09/26/1963

Other informations

 • Car modell
  Mazda 6 nakama 150 soul red

Profile Information

 • Gender
  Moški
 • Location
  Koper
 • Interests
  Muziciranje,izdelovanje el.kitar,obiskovanje službe,fotografiranje,smučanje,potovanja,koncerti,obvladovanje škampov...

Recent Profile Visitors

1,224 profile views
 1. Itak. Vsako olje je boljše kot mazdin zvarek😁
 2. Pa kaj bi bilo možno, da ti je zdržal toliko let? 🤔
 3. Alex

  MOTO GP

  Kaj pa današnja dirka? Mislim, da ima MM še velike šanse letos glede na videno. Karte so se malo premešale😁 Ima pa današnji zmagovalec Brad Binder res podoben stil vožnje kot MM. Pa še številko na hitro (33-93). Res dober in pogumen dirkač.Pa zmaga z KTM motorjem. Res, neverjetno. 👍
 4. Tudi mašina mora bit čista, tu ni debate. Seveda ne pretirano, vidna mora biti normalna uporaba. Je pa lepo, da je črna plastika res črne barve ne pa, da je vse prašno. Sicer pa trenutno niti moja rdeča puščica ni za na razstavo.🥺 Je nisem še opral odkar sem prišel z dopusta pa tudi noter je vsa blatna od čevljev. Le kam to pelje? Boljše, da se ne vozim dosti okoli...
 5. Ja, to. Se pravi, da te posodobitve niso bog ve kaj. Najbolje je naredit posodobitev vsake recimo tri leta in je čisto dovolj.
 6. Pa ti naredi sploh update? Ali pa ni sploh posodobljena najnovejša varianta na vse spremembe?
 7. Lepo napisano. Sej vem, da je kakšno olje tudi boljše a zaenkrat bo v redu.Če so včasih, ko ni bilo še sintetičnih olj zdržale mašine po 700-800000 kilometrov ni vrag, da ne bodo naše z normalno vožnjo in temi super oh in sploh olji zdržale toliko, kolikor je pač normalno za normalne avte.Bom naslednjo menjavo preizkusil kako drugo olje pa bom lahko primerjal. S temi olji se mi zdi, da je podobno, kot je bo včasih z Hi-Fi jem.Delalo se je meritve konponent, pa izračune za zvočne omarice. In ko je bilo na papirju vse oh in sploh, je zvenelo sterilno ali agresivno. Dan danes pa ne bi nobeden itak več opazil razlike v zvoku, ker se posluša večinoma glasba mp3 na telefonu z slušalkami vrednimi 9,90€.
 8. Lepo, da si se potrudil in razložil bolj podrobno vse. Jaz pišem samo to, kar opazim sam in upoštevam tudi mnenja ljudi, ki so to olje uporabljali v Mazdi 6 dizel(nemški in italijanski mazda forum). Kot sem napisal, regeneracija se je podaljšala na 260 km(prej 220).Tudi čas same regeneracije se je precej skrajšal(prej okoli 20 km sedaj 13 km)Kar je pa najbolj opazno je to, da gre avto "lažje", kot bi res bilo manj trenja. Posledično mi je poraba padla na 6l/100 in to z lepo povprečno hitrostjo naložbenega avta po avtocrsti(prej 6,8l/100.) Verjamem, da je na papirju veliko dobrih olja važno je, kako se obnesejo v realnosti. Mazdino olje ima mogoče res na papirju kako stvar bjšo, a jaz je nisem opazil. Kot si sam ugotovil, je dobro za dpf filter-to je super podatek, je malo slabše, ker se prej "zažge(to me ne sekira dosti, ker menjam olje na vsakih 10000 km, tako, da ne bi smo bit problemov. Kar se tiče samega mazanja pa mislim, da je tu Motul mnogo boljši. Te statistike na papirju so podobne kot pri testih gum. Nekaterim" zmagovalne," gume ne sedejo ali pa so v kakem segmentu razočaranje. Zato pa je treba probat stvar in se sam prepričati. 😏
 9. Pri nakupu mazde 6 mkl sem izbiral med Mazdo in BMW serija 3.Bmw je imel premajhen prtljažnik in je na srečo odpadel.Sicer pa ga ima kolega pa je mazda noter lepša. Edino njemu pije 4 l /100 (po njegovih besedah).😎 Ima pa stalno neke težave z njim. Pa on pravi, da mu je moja mazda lepša. Če bi bil bmw-jist, ne bi uporabljal žmigavcev. Pa vsi bi me pošiljali nekam. 😛 Je že v redu, da je Mazda.
 10. Ja, ko sem bil mulc sem imel BMW 2002 tii. Zakaj? - benzinarja. 😛 Res škoda. Sej smo imeli namen bit par dni na Bohinju a nam je dež vse načrte spremenil. Bi se pa lahko dobili gor, ja. Pa bi šla v povorki z našima Mazdama na krog po Bohinju. 😁
 11. Se strinjam. Res je tako. A kaj čmo. Svoj avto moraš imeti rad. Če sem smešen, je to zame kompliment. Tudi sam imam rad zabavne in vesele ljudi okoli sebe. 😬 Važno je samo, da nismo zateženi. 😉 Jaz sem bil v Bohinju včeraj dopoldan. A smo naredili samo giro do parkirnega za slap Savico, se malo sprehodili in vija proti Kopru.
 12. Ti si v dolgih hlačah, jaz sem bil celo v bundi na Pokljuki v torek. Je bilo 8°C pa močan naliv, pa mrzel veter. Sem moral pogledati, če nismo mogoče na zimskih počitnicah. 🤔Drugače pa ja, nas je na Gorenjskem štiri dni pralo, kakor koli smo šli. In pridemo domov, pa, zopet dež in skoraj hladno. Pa morje 20°C v avgustu. Jap, res je nenormalno segreva vse skupaj.
 13. Ne vem. Imam občutek, da je to olje v vsem boljše. Zaenkrat zelo zadovoljen z njim. Ga imam še za drugo Mazdo, ker imam prav tako redni servis.

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.