Pri Mazadi6 mi je baje "zaribala" zajla za ro?no; posledi?no ne spusti, zavore blokirajo. Bil sem na servisu, kjer so potrdili da je zajla (baje ima nek plasti?ni ovoj, ki se natrga). Popravljat se ne da, mo?na samo zamenjava in ?e to samo original za 120EUR
Iskal sem ?e po forumu pa ni? na?el Je mel kdo podoben problem? Res ne obstaja neoriginalna zajla oz. cenej?a mo?nost popravila?
Meni se je enako zgodlo, pri?gani obe lu?ki, diagnoza EGR ventil je potrebno zamenjat. Zaenkrat sem ga dal spucat, lu?k ni ve?, poraba je padla, bomo vidli kako bo...
Me je pa za?el avto fejst zajebavat in to kar naenkrat oz. vse v enem mescu. Najprej EGR, pol baje pu??a cev klime (zaenkrat smo zamenjali tesnilo), pred par dnevi mi je crknil ?e kabinski webasto grelec,. ki je 5 let delal bp, zdaj pa samo ?e kadi...
Je pa avto letnik 2003, prevo?enik cca 195k km in sem o?itno nekje "na meji". Bojim se samo, da ne bo ?lo navzdol oz. se bodo ti stro?ki za?eli kopi?it...
Hvala za poj .. pol se ta originalni ne da nastavit na ?as ? ?e ne , se da pol nadgradit da bi se dal nastavit ?
Ja, nadgradit mora? serijski predgrelec s kabinskim gretjem na timer (uro) ali pa vklop na daljinca. Pokli?i na kak Mazda servis in se pozanimaj za ceno...
Btw, nove mazde6 (letnik 2010) ga nimajo ve? serijsko (predgrelca namre?). Ga je o?itno recesija odpihnila. ?koda, ker ko se 1x navadi? ne more? ve? brez (a ne Jures ).
Sam sem mel kak mesec (ali ve?) porabo povpre?no 8.3. Sicer sem se za?el v slu?bo (cca. 50km/dan) vozit ve?inoma po avtocesti, hitrost tam do 160km/h, povpre?na hitrost pa je bla (po BC) cca 55km/h. Sem najprej misli, da je to "normalno", ampak mi na sre?o ni dalo miru in sem ?el do Mazda servisa. Dali smo na tester, kjer so zaznali nekaj na EGR ventilu. Na sre?o je bila po?ena samo ena cevka, ki gre na ta ventil, kar je baje rezultiralo v ve?ji porabi. Zamenjano v petek, do danes je poraba po BC (ve? ali manj iste relacije) tam nekje 7,8l. :ne vem:
Od kod vam 6l (ali manj) pa mi ni jasno Je pa res, da vsa leta opa?am da imam pozimi kak liter ali ve? ni?jo porabo, verjetno zimske gume, klima ne dela na polno, pa ?e po?asneje se (vsaj v povpre?ju) vozimo.
Na 6ki mi (o?itno) crkuje display za radio/klimo. Najprej je na sredini (pri radiu) nehalo delat par ?rtic, zdaj pa se ?iri po celem displayu (podatki klime). Predvidevam da je sicer mo?no zamenjat na uradnem servisu, kjer pa se ?e bojim cene. Je kaka druga varianta?
Sicer pa na temo rjavenja ?e ena cvetka. Kot mnogim so tudi meni pred par leti garancijsko "odpravljali" te?ave z rjavenjem pragov in zadnjih kolotekov (ter tudi vrat) na M6. O?itno pa precej slabo, ker je zdaj na mestu kjer so "rezali" (levo in desno, vidno pri odprtih zadnjih vratih) nastalo precej rje, vse skupaj je tako porozno da lahko prst skozi porinem.
Dobra novica je da so na servisu korektno priznali da gre za napako in sem ?e zmenjen za popravilo. Moram pa peljat k istemu servisu, ostali no?ejo ni? delat, in upam da bo v drugo bolj?e.
Predlagam vsem da preverite stanje vozila, jaz slepec sem tole zelo pozno opazil pa ?eprav vsak dan odpiram ta vrata in otroka dajem not/ven
Ni? kaj prijetna slikica na pogled, in to na obeh straneh! Karkoli se temu re?e.. treba je zamenjat, kupim takoj novo, rabljeno.. takoj! avto je 4 vratna varianta.
Meni so na istem letniku (2003) pred par leti na obeh straneh zamenjali te letvice v okviru garancije na poobla??enem servisu. Je isto rjavelo (scier ?e ne tako fejtst) je pa od takrat OK.
Vsi servisi imajo na?eloma enako ceno, potem je samo odvisno koliko popusta bo? zdilal.
Raje povej kam ima? namen peljat, to je dejansko bolj pomembno.
Edit: napa?no citirial, hotel sem komentirat Skorn?ka.
My 2 cents: bil je OK, potem (zadnje leto-dve) pa so se ZELO pokvarli, odnos nikakr?en, vse bi rad dodatno zara?unal (tudi nadomestni avto), ne prizna napake, no?e se pogovarjat o garanciji, ?e avto mi ni opral (sicer malenkost, ampak opazna)...
mene pa zanima ?e ima mogo?e kdo za prodati spodnji del antene za M6(2002) oz kje bi se dalo dobiti kako cenej?o varjanto saj original stane z tesnilo cca 90? lp damjan
So ti zlomli v avtopralnici? Meni so, in na?el nisem nikjer drugje kot original.
Ta problem se praviloma dogaja zaradi slabega servisiranja. Ena od osnovnih stvari na servisu je pregled man?et na zglobih, saj je zglob zelo ob?utljiv na vpliv vode in drugih ne?isto?.
?e en razlog, da me na AS Skorn?ek ne vidijo ve?. Na pokanje sem jih opozoril 2x, pa (po mojem) niti pogledali niso, ker so mi samo rekli, da "se ni? ne sli?i".
Sicer pa hvala za nasvet, bom preveril, zaenkrat pa ?e i??em nadomestni del (ena firma ga sicer ima v ceniku ampak "nikjer ne najde").
Po preverjanjih (hvala Yavarye in ostali za nasvete) ugotavljam, da je o?itno res homokineti?ni zglob.
Ampak zdaj smo pa spet pri rezervnih delih in (ne)dostopnosti le-teh.
Uradni Mazda servis (?erbinek) odgovarja, da orignal dela ni (!) in da lahko zamenjam komplet polosovino. Cena? Sitnica, 750EUR Ostale trgovine, ki sem jim pisal bodisi nimajo ali pa sploh ne odgovarjajo na mail.
Ma kdo kako idejo kam se obrnit? Nekdo je omenjal zglob za 40EUR?
Na moji Mazdi6 ?e nekaj ?asa opa?am "?uden" zvok na (ob) desnem prednjem kolesu, ki pa se pojavi samo v levih ovinkih (pa ?e to ne vedno). Skoraj vedno ga sli?im v zelo ostrih levih ovinkih, ali pa ?e je ovinek hkrati v hrib. Zvok je pa tak "rotirajo?", TK-TK-TK, kot da ob vsakem obratu kolesa nekaj tol?e... Ne znam bolje opisat
Sem povpra?al ?e na servisu pa kao "niso ni? ugotovili". Kaka ideja?
Evo, zamenjal. Odlo?il sem se za kobinacijo nippart diski in ferodo plo??ice. Vse skupaj z delom me je pri?lo cca 310EUR.
Zaenkat zadovoljen, ampak te?ko ocenjujem, danes menjano.
Imam pa ob?utek da moram zdaj bolj pedal pritisnit da zavore "primejo", bolj "mehko" mi deluje vse skup :ne vem: Je to normalno in za pri?akovat? ?e da, zakaj pa?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri Mazadi6 mi je baje "zaribala" zajla za ro?no; posledi?no ne spusti, zavore blokirajo. Bil sem na servisu, kjer so potrdili da je zajla (baje ima nek plasti?ni ovoj, ki se natrga). Popravljat se ne da, mo?na samo zamenjava in ?e to samo original za 120EUR
Iskal sem ?e po forumu pa ni? na?el
Je mel kdo podoben problem? Res ne obstaja neoriginalna zajla oz. cenej?a mo?nost popravila?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani