Hvala! Zanimivo, da tudi zadnje menjaš tako hitro... Meni se zdijo ti serijski zadnji čisto fuč pa jih glede na slike in 58kkm pelko še nebi menjal. Si dal kakšno športnejšo naluknjano verzijo zimmermanov?
Za naše 6-ke ne rabiš naluknjanih.
Efekt zavor je enak le ,da obstaja večja možnost,da ti poči,kjer so luknje.
To kar ti je @NevLado priporočal je za tvoj g160 res dobra izbira. 👍
Nisi pa napisal koliko km narediš letno?
Če delaš cca 10kkm letno bi lahko bilo tudi 0w20 olje ok, ker se pri teh km nebi preveč izrabilo-prežgalo in še za večkratni hladen zagon je bolše za sam motor. Na porabi goriva bi se pa tudi malo poznalo.....
Tako olje imaš tudi ti v cx 30. Kot mi vsi. Pa z lahkoto narediš 20000 km z njim.
V motor noraš dajati takšno olje,kot predpiše za kak motor proizvajalec.
Hvala! Bi te lahko prosil za link do točno take kombinacije kot jo imaš na autodocu? Gledam, ampak nekako ne najdem "+" verzije. 😕 Oz a se dobi tudi kje pri nas to? Ker moram do konca tedna imeti montirano...
Verjamem, se pa vseeno trenutno rahlo na stran textarja obračam. Če bo te lažje dobiti na vrat na nos v par dneh bodo pa te. Bi lahko tudi tebe prosil za link do modela, ki ga omenjaš? Ko googlam me srat prime koliko verzij je vsega tega...
Meni jih je nabavil in montiral moj mehanik. Tako,da ne vem kateri model točno je gor. Vem pa, da jih je nabavil v Eurotonu.
Samo, da ga dokličem. Vseeno mi je kul, da imam vsaj okvirno idejo kaj bi hotel imeti, info tukaj je pa več kot leto star. Mogoče se je izkazalo v tem času, da je textar šoder...
Textar diske in ploščice imam na mazdi 6 in so vrhunske. Sedaj, kmalu, ko bom moral menjati na cx 30 sprednje ploščice, gredo gor namesto originalnih ate (ki so prav tako dobre) textar.
Vse to kar si opisal se v večini napaja iz večje baterije, ki je pod sedežem sopotnika! Mala pri motorju je zdaj večino za zagon motorja.
Oba sra že menjala na CX-30....
Ja. Jaz sem jo zamenjal pred novim letom,ko je imela cx 30 tri leta in štiri mesece, na 62000km. Gelipter pa pred tretjo letom ,se mi zdi. Tudi na tujih CX 30 forumih je to kar normalen rok trajanja baterije. Sedaj sem montiral noter baterijo exide, pa bomo videli, kako bo tokrat.
Zima ni problem za okvaro akumulatorja ampak huda vročina, no to že verjetno vsi vemo....
Ne vem,če to drži ,a tudi Gelipter, ki ima avto v garaži, je moral po treh letih zamenjati baterijo v njegovi CX 30, prav tako kot jaz. Po moje je bolj pomembno, koliko kilometrov si prevozil, koliko zagonov avta in start stop variant je bilo, ali uporabljaš vsakič pozimi gretje sedežev, gretje volana, kolikokrat poslušaš glasbo v avtu, ne da bi zagnal avto, kolikokrat si sesal avto in imel odprta vsak vrata...
Ljudje božji, vsedite se vendar v avte in se vozite. Za to so avto narejeni .Ne komplicirati toliko. 😉
Ko prebiram komentarje nekaterih lastnikov Mazd ti gor , mi takoj pride na misel kitarski forum. Modeli kupijo kitare za par jurjev (custom verzije svetovno znanih kitaristov) in komplicirano. Pa to ne štima ,pa ono. Pa ni dobro pobarvano,pa prečke niso v redu narejene...Svetovnim kitaristom so pa te iste kitare in modeli super. Ni problem v kitarah...
Jaz sem danes z mojo 6-ko naredil enih 40 km. Temperatura zunaj je bila 3'C.
Števec je kazal 90 °C. Koliko je v resnici ne vem. Tudi na klancih navzdol se kazalec ni premaknil. Možno je,da ko je temperatura močno pod 0 , da se to dogaja. Nisem nikoli šel za tem.
Obljubil sem, da bom javil, kako sem avto popravil, kaj vse sem dal popraviti in ali se je investicija izplačala, zato tukaj sledi kratek povzetek:
Decembra 2025 sem imel težavo z mojo Mazdo – pri vožnji navzdol se je vedno vklopil safe mode (limp mode), prižgale so se vse lučke in izklopile vse asistence.
Avto sem peljal pri Selmarju v Celje, kjer so ugotovili, da je potrebno zamenjati vakuumsko črpalko, senzor izpuha in odmično gred.
Odmična gred je bila obrabljena in je poškodovala črpalko, senzor izpuha pa je kazal na zamašen izpušni kolektor. Pri Selmarju so očistili sesalni kolektor in zamenjali senzor izpuha z novejšim modelom.
Vakuumsko črpalko je moj mehanik zamenjal skupaj z odmično gredjo. Ker je avto imel že 200.000 km, sem zamenjal še verižni set in jermenico glavnega pogona ter opravil servis menjalnika.
Skupni stroški so bili nekaj manj kot 2.000 €.
Po tem se je avto začel bolj odzivno peljati, končna hitrost se je povečala z 190 km/h na več kot 215 km/h, poraba pa se je nekoliko znižala. Limp mode se je še enkrat pojavil le pri strmem spuščanju, nato pa nikoli več.
Več kot pol leta po popravilu lahko rečem, da sem z opravljenim več kot zadovoljen in da se je investicija definitivno izplačala.
Če imate kakšna vprašanja glede Mazde ali popravila, sem vam na voljo.
Še dodatek: moja Mazda nima DPF filtra, ker ga je prejšnji lastnik fizično in računalniško odstranil.
Srečno in veliko varnih kilometrov.
Zdaj pa samo gasa in še nadaljnjih 200000 kilometrov z njo. 💪 Itak,da se je popravilo splačalo. Kaj bi pa kupil za ta denar, če bi jo prodal. Tako pa imaš še naprej super avto.
Nimam carplaya... Tole z maso pa vseen poskusim, samo da najdem možnost prit pod avto...
Jaz sem imel podoben problem z maso na Peugeotu 306 GTI .Celo to so "pogruntali",da je pokvarjena čentralina (glavni računalnik). Občasno mi ni hotel vžgati .
Na uradnem servisu so vse živo zamenjali pa ni bilo nič boljše.Šele lokalni avtoelektričar je ugotovil,da je bila slaba masa. Bdw, Peugeot 306 GTI je bil daleč najslabši avto, kar sem jih imel kar se tiče okvar. 😎
Torej ostanejo samo še svečke in bistveno večja marža Mazdinega servisa na X olje ... do 200.000 km, potem pa problemi s GPF filtrom in vsem povezanim z njim ... 😀
Khm khm, kaj pa če bi kdo od vas dejansko pogledal, kaj piše v servisni knjigi?!
Tudi pri novih Mazdah, kjer se uporablja olje 0W-20 - in to zgolj zaradi par deci nižje porabe in doseganja nižjih izpustov CO2, da so penali za proizvajalca manjši - v knjigi lepo piše, da lahko uporabljaš tudi olje 5W-30. Saj SkyActiv G motorji se od 2013 do včeraj niso bistveno spremenili ...
Za Dinote in mini Dinote ne vem. Ta X motor je nov (ni dino) in je predpisano olje 0W-20.
Raje v motor natočite kakšno boljše 5W30 olje kot pa redkejša olja. Vam bo bolj hvaležen. Tisti deciliter porabe, ki ga navidezno prihranite, plačate z večjo obrabo. Mogoče bo (nekoč) račun izstavljen prav vam ...
Večje neumnosti še nisem slišal. Če hočete motorju slabo (še posebaj x186 motorju) naredite to neumnost. Samo potem ne jokat, da so tej motorji slabi.
Zdravo. Tokratna pot iz morja je bila kar stresna, zaradi mnogokratnih blendanj nasproti vozečih - celo policaji 🤔
Avto Mazda cx5, 2018, led luči. Poln prtljažnik, na strehi kovček, zadaj otrok in moja.
Ob vklopu avta mi gredo luči gor in dol tako da domnevam, da ni nič zaskočeno v mehanizmu nastavljanja.
Tudi sam sem opazil, da kar precej svetijo gor. Govora je o kratkih lučeh.
Kako v takem primeru reagirat, gumba za spust žarometov nimam. Kako preveriti, ali nastavljanje sploh deluje?
Tudi te luči se mora nastaviti. Ko boš imel čas, pojdi na AMZS, da ti nastavijo luči. Jaz sem na svoji 6-ki to sam natedil, a moraš imeti posebne, daljše ključe.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za naše 6-ke ne rabiš naluknjanih.
Efekt zavor je enak le ,da obstaja večja možnost,da ti poči,kjer so luknje.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani