Po prebranem v tej temi sem prišel do zaključka, da na servis A-Cosmos BTC lahko prineseš svoj material (verjetno je pogoj originalen - Mazda - material?), ti pa znajo dvignit ure dela.
To v 2021 še drži?
Za zadnja 2 servisa (2019 in 2020) sem plačal 2h za vsakega. Bojo sedaj delal počasneje in računal 3h? 🤔
Sem pred ?asom spra?eval na servisu in dobil ob?utek, da svetovalec ni bil ravno prepri?an v pravilnost odgovora, mojstra pa ni bilo blizu, da bi ga pocukal za rokav.
Skratka, Mazda 6, 2016 letnik:
- Ima samodejno vi?insko nastavljive prednje LED lu?i, vendar se mi zdi, da je privzeta nastavitev nekoliko nizka. Je mo?no privzeto vi?ino lu?i prilagoditi/dvigniti?
- Dnevne lu?i. Pri nekaterih EU znamkah (Reno, ?koda) opa?am, da imajo novej?i modeli vedno pri?gane sprednje (dnevne) in zadnje lu?i. Je mo?no to urediti tudi na Mazdi - avtomatsko pri?gane zadnje lu?i skupaj z sprednjimi dnevnimi lu?mi (brez, da ro?no prestavim osvetlitev na "pozicijske" lu?i in s tem pri?gem zadnje lu?i in zatemnim sprednje dnevne lu?i)? Predvidevam, da je potrebna samo programska sprememba?
- 3x utripanje ?miguca ko "tapne?" ro?ico ?miguca. Je mo?no to samodejno utripanje pove?ati (npr 5x)? Sem se zelo navadil uporabljat to zadevco in je rahlo nadle?no pri ve? rondojih, ko ?miguc opravi 3x utrip, pa ?e nisi na izvozu (100m za izvozom pa policaj z liziko in "informacijo", da ne uporablja? smernikov...).
Potrebujem informacijo kako je z menjavo baterije daljinca Mazde 6, letnik 2016. Glede na YouTube tutorial-e je postopek preprost, me pa vseeno zanima, ?e lahko to naredim sam ali je iz kakr?nega koli razloga priporo?ljiv obisk servisa?
Raje vpra?am, kot da kaj zaj.... in potem pla?ujem mastne denarce za menjavo klju?ev...
Imam Mazdo 6, letnik 2016, motor CD150, prevo?enih nekaj ?ez 7000 km.
Ko je avto hladen - sveti modra lu?ka za ne ogret motor oz. je ugasnjena nekaj minut - v 2. in ob?asno v 3. prestavi ?utim rahlo cukanje pri pospe?evanju. Pospe?evanje je mirno - lepo do ~2000 obratov, potem pa v naslednjo prestavo, cukanje pa je komaj opazno. ?e bi sedel na sovoznikovem sede?u bi rekel, da sem povozil kak?no manj?o izboklino/vdolbino (ki jih na cesti ne manjka in sem sprva mislil, da je to vzrok cukanju), ker pa sem za volanom in enakomerno dodajam plin in sem bil ?e ve?krat pozoren na stanje ceste, vem, da temu ni tako. Cukanje bi lahko opisal tudi kot zdrsavanje - kot da v nekem momentu motor za 0,5s izgubi mo?. Lahko se pojavi 1x ali ve?krat (do ~3x, preden prestavim v vi?jo prestavo).
Ko se motor ogreje, cukanje izgine, prav tako pa ga ne zaznam ob hladnem motorju v ostalih prestavah.
Imam Mazdo 6 karavan (letnik 2016), ki nima rezervne gume - ima komplet (sprej/peno) za popravilo predrte gume.
Prav tako nima dvigalke in klju?a za matice - preverjeno v navodilih, kjer pi?e, da nekateri modeli nimajo dvigalke in klju?a. Preventivno sem preveril tudi predal, na desni strani prtlja?nika - prazen.
Ima kdo vi?ka dvigalko in bi jo prodal? Tisti, ki ste kupili novo - kak?na je cena nove? Obstajajo kak?ne aftermarket zadeve in so ustrezne za uporabo na M6 in se jih da spraviti v predal, namenjen za dvigalko?
Kateri klju? predlagate - potrebujem takega, ki ima izmenljivo glavo ali pa 2 klju?a, ker je dimenzija vijakov na letnih (21mm) in zimskih (19mm) plati??ih razli?na.
Nekje sem ?e prebral (zelo verjetno na tem forumu), pa sedaj ne najdem kje in nisem prepri?an kaj je prav, kak?na je velikost rezervne gume. 15'' ali 16''? ?irina gume in vi?ina gume sta pomembni?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Po prebranem v tej temi sem prišel do zaključka, da na servis A-Cosmos BTC lahko prineseš svoj material (verjetno je pogoj originalen - Mazda - material?), ti pa znajo dvignit ure dela.
To v 2021 še drži?
Za zadnja 2 servisa (2019 in 2020) sem plačal 2h za vsakega. Bojo sedaj delal počasneje in računal 3h? 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani