Jump to content

Boss

Members
 • Posts

  26,226
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  281

Boss last won the day on September 3

Boss had the most liked content!

About Boss

 • Birthday 11/17/1969

Profile Information

 • Location
  Ljubljana
 • Interests
  Vse po malem.

Other informations

 • Car modell
  Mazda 6 CD 150 2019

Recent Profile Visitors

1,473 profile views

Boss's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

6.8k

Reputation

 1. In nagrado za idiota meseca dobi....
 2. Zakaj bi, sej v fabrki med testom je delovalo OK. 😜
 3. Boss

  Mazda CX-50?

  Botoks žnabli kot pri audiju in BMW-ju... bljak.
 4. Boss

  Gume

  Opa, a res tko zgleda, da si me kakorkoli razjezil? 😋 Alexa probam spodbudit, da mi odgovori na enostavno vprašanje pa zgleda, da ne bo nič. Pa tolk sem se potrudu, da sem celo možne odgovore napisal.
 5. Boss

  Gume

  A boš Alexu pomagal pri odgovoru? Dva bosta pa že vedela.
 6. Boss

  Gume

  No ja sej sem vedel, ni argumentov pol pa pač, eni strici so takole rekli in potem že mora biti res. Še vedno pa ne vem odgovora na sila enostavno vprašanje - katere gume več zdržijo, tiste, ki jih rotiraš na 2000km al tiste, ki resimo 1x na 10.000km. Samo tri možnosti odgovorov imaš: 1.) bolj se obrabijo tiste menjane na 10000km 2.) bolj se obrabijo tiste menjane na 2000km 3.) oboje se obrabljajo enako hitro. Sej bo šlo Alex, en odgovor od teh treh bo pa ja pravilen. Aja, pe še tiste 101-ke. Verjetno se še vsi starejši spomnimo, da praktično do 90-ih let prejšnjega stoletja pravih zimskih gum sploh nismo poznali. Bile so le neke kvazi kramparce pa še tiste z žebljički. Zato gum sploh nismo menjavali pred zimo in zato je bilo v navodilih za uporabo tudi shema menjave. Menjavalo se je celo tako, da je bila vključena še rezerva pa gume so bile simetrične brez določeni smeri vožnje, tako da se je menjalo še malo desno levo na vzkriž. Ker so bile te gume več ali manj trde in ker se je delalo izredno malo kilometrov in nihče kaj dosti ni vedel, da se gume tudi starajo, so take gume na istih feltnah bile na avtu tudi 10 let ali več. Ja takrat je delovalo, danes je pa cel smeh, da kdo pomisli, da bi takole delal z gumami.
 7. Boss

  Gume

  No zdaj bom pa vztrajal? Pišem, bolj počasi, da je lažje razumljivo. Kakšna je razlika v obrabi ali menjaš na vsakih 2000km al 1x letno na 10.000km. Še vedno govorim o tistem citatu, da gume dlje zdržijo, če jih pogosteje menjaš? Po keri logiki je to res? Rad bi slišal smiselno razlago, da me prepriča, da je smiselno vsakih 2000km rotirat gume. Govorimo o normalni uporabi in ne o kakih BMW driftarjih in ne me zdaj odpravit spet s tem, ker je to en pri Michellinu tako rekel. Ker tist pri Bridgestonu in una teta pri GoodYearu pa tega nista rekla. Ja Alex bi, ker on neomajno verjame stroki pa četudi je stroka PR-ovec podjetja al pa pospeševalec prodaje.
 8. Boss

  Gume

  Se pravi 2+2=5 al kako je zdaj po novem? Ne resno: zdaj trdiš, da se guma bolj obrablja, če jo menjaš spredaj/zadaj na 10.000, kot pa če jo vsake 2000km?
 9. Boss

  Gume

  Eee what, kakšno pa je to sosledje. A če ne menjam gum tud avta ne perem/vzdržujem? 🤪 Tele izjave Michellina pa sploh ne razumem, ker je absurdna. Kakšno vezo ima podaljšanje uporabe gume al jih menjaš na 2000km al pa na 10000km. V obeh primerih se guma obrablja enako hitro. Če recimo spredaj pobira s hitrostjo 0,5mm na 10000 in zadaj 0,2mm/10000km je na konc sezone spredaj 5,7mm in zadaj 6mm.Naslednjo sezono daš zamenjaš spredaj/zadaj in konec naslednje sezone bilo spredaj 5,5 in zadaj enako.
 10. Boss

  Gume

  Pa to ne rabiš na 2000km, lepo te prosim. Pri menjavi spomladi, daš prve nazaj in zadnje naprej pa je čist dovolj. Men letne zdržijo med 60-70kkm, kar pomeni, da jih zdaj, ko delam letno manj kilometrov, menjam prej zaradi starosti kot obrabe pa še to nikoli ne čakam na zakonsko dovoljenih 1,6mm ampak gredo v menjvo pri nekje 3mm. Govorimo za letne seveda.
 11. Boss

  Gume

  Eno, glupo vprašanje... zakaj pa menjavaš kolesa na 2000 km? Kakšen smisel?
 12. prej bi rekel, da ima potrgane sedeže in skos luknje dobr piha. E-vinjeta je vezana na tablico in če bo imel avto plačano za celo leto cestnino je to tud mogoče majhen plus pri prodaji.
 13. Boss

  Vinjeta

  Tudi sam dvomim, ker če bo res tako, da bodo DARS-ovci še vedno peš preverjali bi lahko kar ostale nalepke. Smisel e-vinjete je ravno v tem, da se avtomatizira nadzorni sistem.
 14. Boss

  Gume

  Jaz enako, men vulkanizer iz spleta po spletnih cenah naroči gume, jih pripeljejo k njemu, mi pošlje SMS, da lahko pridem. Se pravi vse mi uredi za spletno ceno, ker on zasluži potem z delom, kjer pa ni med najcenejšimi. Ampak logično sej je naredil vse delo namesto mene. In na koncu, dejasnko če gledam proti ostalim je res okoli 5€ na gumo dražje. A pri ceni 600-700€ bom gledal a lahko pršparam 20€? 😂
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.