Jump to content

Boss

Members
 • Posts

  30,316
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  376

Boss last won the day on April 20

Boss had the most liked content!

About Boss

 • Birthday 11/17/1969

Profile Information

 • Location
  Ljubljana
 • Interests
  Vse po malem.

Other informations

 • My car
  Mazda 6 CD 150 2019
 • Donor:2022
  2024

Recent Profile Visitors

5,244 profile views

Boss's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

15k

Reputation

 1. Boss

  Zbil srno

  Sej vsak se sam odloča... ampak tukaj si lahko zelo previden pa pride do spleta okoliščin, kjer nisi kriv pa ne moreš dokazat, da nisi. Potem foušijo je tud težko preprečit, da se ti ne podpiše na lak, kot tudi nerode na parkirišču me. Divje živali tudi niso na vrvicah, še manj pa vremenske neprilike. Jaz osebno raje dam tistih 500-600€ na leto pa vedno upam, da mi jih ne bo trebu uporabit in sploh nisem slabe volje tudi če plačujem "v prazno". V bistvu sem celo presrečen, da ničesar ni. Ko pa pride toča pa mi tud ni treba bilo odpret denarnice, kar je pa svojevrstno zadovoljstvo.😜
 2. Boss

  Zbil srno

  Načeloma nikoli - grem navadno do 10 let. Kaj pa vem - lažje spim, če mam k pa če nimam.
 3. To je itak laž, saj pravijo, da imamo najtoplejši april v zgodovini in globalno segrevanje. Ne trosit nepreverjenih informacij, ampak širi agendo.
 4. .... če bi bile pa tri prijateljice na obisku bi pa tretja vprašala: "katera Micka?"
 5. Boss

  Jamralnik v2

  Kjer model pa maš? Lenovo zna nekako zaščitit, da ne crkne zadeva kr tako. Ponavadi gre le tipkovnica, če je kaka bolj pocasta pijača.
 6. Temu se reče moda... izdelke je treba prodajat non stop in čimveč menjat, da folk poblaznelo kupuje.
 7. Sej babe majo tud take, ki jih pri nas ni...
 8. In dobesedno vabijo Kitajce, da nam zavladajo še na tem področju. Na področju, kjer so pred leti večino stvari skopirali, ukradli, prisvojili na načine, kjer bi v vsaki pravni družbi morali biti oreng sankcionirani. Tako so preskočili leta razvoja, zdaj nam bodo pa teli prodajali evropsko tehnologijo nazaj v nekoliko drugačni obliki mi jih bomo pa gledali, nekateri pa se bodo celo veselili, ker bodo nekoliko ceneje dobili tak izdelek. Mi smo res bedaki, da bi nas nekdo moral oreng nabunkat, da bi spregledali, da si kakamo v lastna usta.
 9. Očitno se slabo razumeva. Govora je o ekonomski totalki in ne o materjalni totalki. Še 1x, cena 10k€ je za trk, kjer je avto praktično še vozen in daleč od tega, da bi bil za v kanto, še manj pa da bi se govorilo o tem, da je dobro, da preživiš. Samo udarec v bok, menjava B stebrička pragu, dvoje vrat pa štriharija, delo in vse mehanik ter stekel v vratih je recimo že tam nekje. Al pa udarec od spredaj, kjer se sploh še airbagi ne odprejo - odbijač, vezna, luči, maska, klima, havba pa štriharija in si tam nekje. TCO ni na strani EV-jev, sploh pri rabljenih ne. Kdo si danes upa vzeti 5 let starega EV-ja? In po kaki ceni, a si po drugi strani upam trdit, da ni panike vzeti 10 let starega ICE, ki bo tudi bistveno cenejši od 5 let starega EV-ja.
 10. Najboljša je izjava v članku, ki pove vse. Z ICE imamo izkušenj vsaj 100 let z EV pa zadnjih 15 let. Pa še to se je skakalo v EV zgodbo dobesedno na glavo v prazen bazen. Ni bilo nobenega poenotenja kako to naredit smiselno, še manj kako prilagodit infrastrukturo. Zadaj ni ene pametne razlage, kaj je bolj ekološko in zakaj - logično, da ni ker če se pove resnica se bo folk za glavo držal kako je eco agendi nasedel. Sam vedno pravim, nova tehnologija vedno zamenja staro tako, da se izkaže, da je boljša, enostavnejša, cenejša in čistejša. Ko so ti parametri izpolnjeni ne rabiš nobene agende, nobenih prisil, nobenih omejite, nobenih groženj in nesmiselnih pritiskov. Taka tehnologija sama od sebe zamenja starejšo in to se je v zgodovini VEDNO samo evolucijsko zgodilo. Tukaj imamo pa prvič opravka, da se tega ne upošteva in da se na vrat na nos zahteva revolucijo, ker vsaj trenutno niti približno ne morejo zagotoviti situacije, da bi nova tehnologija sama od sebe zamenjala staro na nobeni postavki na na tej, da bi bila boljša, ni enostavnejša, ni cenejša in niti ni čistejša.
 11. čak ti bom robček posodil, ker to je res grozno. 😜 Pa ne moreš temu rečt subvencioniranje, če plačuješ dajatve. Subvencioniranje je le ko dobiš denarno podporo, recimo pri EV-jih, sončnicah itd. Tukaj je le razlika v trošarinskih/davčnih obremenitvah in pri enmu si za neverjetne 3 cente bolj trošarinako obdavčen kot pri drugem. Cel Euro in pol na tank. Samo to bom rekel, da smo lahkole veseli, da vlada še vedno vztraja pri regulaciji cen, ker ko bo spustila boš plačeval med 20-30 centov več na liter pa al maš bencinarja al pa dizel. Tko, da ne vem komu bomo takrat vsi skupaj lahko šli jokat, ko bo tank goriva dražji za 20€ kot je danes. Pa še za antiGolobovce - Golob je lopov in baraba. Evo, vsi srečni? 😄
 12. Saj veš kako deluje kasko? Ekonomska totalka? Nerentabilnost popravila? Prvo kot prvo se kasko obračunava na ceno avtomobila in tukaj nimaš nobenih odpustkov glede subvencij. Če je Mazda ICE 30k€, EV pa 45k€ boš kasko plačal za 50% več. Če še nekako rezumem vse to in plačam dražji kasko. Potem pa pride do nesreče, ko je avto star recimo 5 let. Mazda je recimo vredna po Evrotaxu cca 15k€ in nekje zavarovalnice odobrijo popravilo do 60% trenutne cene, kar je 9k€. Če je popravilo dražje je ekonomska totalka. Pri EV-ju to tam nekje pri 13k€, da ti odobrijo. Kateri avto od teh dveh misliš, da se bo dalo popravit za take cifre. Verjemi, da ICE za 9k€ veliko veliko prej kot EV za 13k€. Da je zraven malo zadeto dno, kjer je baterija pa res lahko samo v graben zapelješ in posmrkaš, ker ga ni junaka, da bi ta avto spravil spet na cesto brez dodatnih vložkov (pa ne higijenskih). Aja, pa ne pogovarjamo se o vožnji, ampak o vseh stvareh okoli lastništva avtomobila.
 13. @Slivka bi imel kaj za pripomnit na to izjavo, ampak načeloma je verjetno res nekaj na tem. Že nekaj časa razlagamo, kako pri EV-jih lovijo nizko ceno in verjetno je manjšanje delov ena od teh strategij. Dosežejo nizko ceno novega a posledica je potem vidna pri popravilih oziroma menjavah. Sej proizvajalci pralnih strojev recimo počnejo enako. vse se zalije v en kos in tko pri pocenskih modelih pač ne moreš menjat ležaja ampak cel boben recimo. Ki pa je seveda predrag in zato greš v menjavo celega stroja za novega. Da so EV-ji konkurenčni po ceni se to zdaj počenja tud pri avtomobilih pa če so fanboysi še tako navijaški za ekologijo bi to moral biti prvi znak, da gre za ekološki nateg. Namesto, da bi se zagotovilo enostavnost popravila pridemo do situacije, da so EV-ji trenutno bolj podobni poceni pralnim strojem, kot pa visokotehnološkim izdelkom za trajnostno rabo. Verjetno Rent-a-carji ravno tako niso neumni in prodajajo svojo EV floto pa marsikje se službene EV avte spet menja in vrača na ICE. Še 1x, dokler se nič ne zgodi je EV sprejemljiv, ko pa nekoč pride do pizdarije je pa pol trenutek "neprijetne resnice".
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.