Skoči na vsebino
M6 ra?un servis 60.000 in 80.000km
Napisano

Danes sem imel redni servis, privat, 64774 Kkm,mazda 6,diesel power.

Stalo me je pa takole:

-olje,mobil 1, 0-40,5 litrov....?42.50

-oljni filter...........................?8.50

-filter klime.........................?23.50

-delo,1 ura..........................?15.

-------------

skupaj = ?89.50 :danzoman:

Ni? dolivanja ?istila za ?ipe,ni? "specialnega"potro?nega materiala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 ra?un servis 60.000 in 80.000km
Napisano

Ma meni so tud stru?ili prednje diske pod garancijo, pa po 20kKm zopet tresejo pri velikih hitrostih, tko da bom zopet reklamiral ker je ?e v garanciji :( !

Se mi pa zdi, da ni to pravi na?in odpravljanja napake na materijalu, ker ko pri 180km/h zavira? ma? ob?utek,da jih bo razneslo.. ?zmeden?

Omejitev je 130 km/uro. :policaj::P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Evo,danes sem namalal tisto zadev??ino gor na sprednjo ?ipo,na zadnjo in na lu?i(rain off).

?e bo slabo,sem naje..l,?e bo treba odstranit,he,he. :bravo:

Evo,zadeva-rain-x je bila preizku?ena (avtoceste) in se zelo dobro obnese.Pozitivna ocena. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

No zadeva je sedaj porihtana :D .Cena servisa me je pri?la 120EUR,dela mi niso zara?unali tako da bravo Gama center :bravo: .Zamenjali so mi pa tisto cevko in pa senzor,ki mi ga je mojster potem tudi pokazal in je kar velika zadeva :P .To je ubistvu neka ovalna v plasti?no ohi?je zapakirana zadeva,kjer je notri neka optika,ki vse te kro?ne zasuke potem kontrolira in po?ilja naprej v ra?unalniku.Je pa naprava povezana tudi z ABS sistemom,tako da ?e javlja tako napako je fino da se porihta.

Lepo,da si uredil. :bravo:

Meni je zadnji? ta senzor namazal,tako ,da je do sedaj(tok,tok on wood)v redu.Ga je pa novega naro?il in ga imam v rezervi,?e slu?ajno rikne(ker mi pote?e garancija,ga je naro?il in mi ga bo,?e bo treba menjal v garanciji :bravo: )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cvili
Napisano

tut men se je ze parkrat pokadilo izpod avta.... torej nisem edini...

lp

P.S.: men piska v visokem C-jem :bravo::bravo::bravo:

Va?no je,da se "kontrolirano" dimi izpod avta...vse ostalo je neza?eljeno. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Evo,danes sem namalal tisto zadev??ino gor na sprednjo ?ipo,na zadnjo in na lu?i(rain off).

?e bo slabo,sem naje..l,?e bo treba odstranit,he,he. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

Se opravi?ujem za zamudo :P Ne pri?ge se mi samo tista zgornja lu?ka brez spodnjega opozorila za napako na motorju.Je pa res,da se lu?ka pri?ge samo zjutraj :ne vem: .Se pravi po pribli?no 5km vo?nje,ko se motor ?e nekoliko ogreje se lu?ka pri?ge ter nato konstantno sveti do ponovnega v?iga avtomobila.Potem pa je kak teden ok. pa pride tisto jutro pa spet :whatever:.

Sej tista lu?ka spodaj ni napaka na motorju.Pri meni je bil zani? nek ventil?ek,ki ta protiblokirni sistem krmili

in pa en senzor so na?timali ( na pravo razdaljo).Od takrat naprej je v redu. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje v 6-diesel
Napisano

Mene pa zanima(ker bom imel kmalu servis),katero olje je bolj?e za mojo mazdico 6 diesel power?:

-Mobil 1,full sintetic, 5W/ 50 ali

-Mobil 1,full sintetic, 0W/40 ??

V ?em je razlika in katero bi bilo zame primernej?e? :whatever: Je pa oboje zelo drago,ampak,baje zelo dobro.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

GARANCIJA NA XENON LU?I
Napisano

?e je avto iz Italije in je ?e v garanciji(3 leta in ne 5 kot pri njih ;) )se bo? mogoo?e kaj spogajal za uveljavitev garancije-bodo klicali v Avstrijo pa nazaj pa spet gor...in mogooo?e ti bodo ustregli,pa ful tarnali.da je avto uvo?en,pa da ne vedo to?no njegove zgodovine(?eprav ima? original izpolnjeno knjigo),bla,bla...

?e pa ga nima? ve? v garanciji ali pa nima? izpolnjene knji?ice,pol bo pa hudi?. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

?e se velik vozi? po AC in po hitrej?ih cestah je zadeva zelo priporo?ljiva, ker takrat sploh ne rabi? brisalcev. Pri nizkih hitrostih pa brez brisalcev ne gre tako, da v takem primeru od rain-x ni kaj dosti koristi.

Sem sli?al tudi,da ko rosi se precej razma?e ?ipa z brisalci(z rain x-om),A je to res?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Hojla mafija!

Imam eno vpra?anje. Ali je potrebno na M6 karavan menjati zadnji brisalec z originalnim ali ne. Kolikor sem videl, zadnji brisalec ni navaden, ampak ima nekaj ?ir?o plastiko, ki se ujame v enoten izgled z ro?ico.

Kdo kaj ve o tem? :ne vem:

Ja,na ?alost mora? uzet originalnega,al pa zamenja? samo gumico(za brisalce,se razume :P ),kot ti je predlagal Labi.

Najbr? ne stane ne vem koliko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pritisk v gumah
Napisano

eeeee - WRONG ANSWER

zimske se na ve? filajo samo ob suhem, ko je pa sneg pa na manj, saj se tako lamele lep?e odpirajo in ?istijo :)

E,to je blo v?asih,ko so bile zimske gume ?e "kramparce"za traktorje.

Danes pa ne ve?,ker lamele primejo po snegu v vsakem primeru.Bolj je pomembna ?irina gume. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.