Lep pozdrav vsem skupaj! Glede tega sem na tem forumu ?e pisal, vendar napaka ?e zmeraj ni odpravljena.
Na armaturni plo??i sta se mi pri?gali 2 opozorilni lu?ki, in sicer:
1. check lu?ka
2. dsc/tsc lu?ka
Gorita pa ob?asno: v?asih po 3 dni ne gorita, potem pa se ?etrti dan zopet pri?geta itd... V glavnem bil sem pri mehaniku, ki mi je menjal egr ventil in pa luftmeser, vendar sta se lu?ki ponovno pri?gali.
Ali mi lahko kdo kaj pomaga oz. svetuje kaj pametnega? Je imel ?e kdo kak?no izku?njo s tem?
Ne bi rad, da bi mi po vrstnem redu menjavali dele, ki jih pla?uje?, a napaka pa ti ne odpravijo!!! kak?ne izku?nje imate s tem? A je mo?no, da ti dajo posami?en del samo za poskusit, da se sku?a odpravit napaka?
Pri meni se je vsake toliko ?asa pojavljala podobna te?ava. Vedno mi je izpisalo, da je problem na senzorji temp. zraka v intercoolerju. V bistvu pa sploh ni te?ava v senzorju ampak o?i?enju. Tam je en ?op kablov in ene ?ice so ble po?kodovana. Pa to ne od temp. senzorja, ampak od ABS in smerokaza. Ne vem kako je to vse skupi zvezano. To sem u?timal in zej je mir.
Enkarat mi je javlalo te?ave z ABS-om, drugi? te lu?ke,.... Sploh ni pravila.
Malo si poglej kako si reagirala na Ajvarjevo ponujeno pomo?.
Sam osebno zagotovo ne bi ?akal toliko ?asa in bi ?e prej reagiral in popi.......
Pa saj smo ?e vedno pravna dr?ava, al nismo.
Sem imel osebno podoben problem.
Prej?ni avto mi je poobla??eni serviser popravljal skoraj dva meseca (okvara motorja), sem znoru poklical na generalnega uvoznika, hkrati poklical avtovleko in odpeljal drugam. Verjemi mi, ko sem omenil odvetnika (slu?ajno ga imam v ?lahti), so mi veselo pla?ali vse stro?ke, ki sem jih imel z njimi.
Tko, da ne mi da nimam izku?enj s ?alabajzerji na tem svetu.
Zanima me ?e ima kdo kak?ne izku?nje z diagnostiko M6 ,s katerimi softwaerji ste delali diagnostiko, in katere kable ste uporabljali???
Jaz imam sicer ELM327 (1.4) kabel in program PCMSCAN, vendar se mi na za?etku pove?e z avtom, nato pa connection fail...pa mi ni jasno kaj bi lahko blo narobe(mazda 6, 2.0 diesel, 2003)?!?
Sem pa ?e delal diagnostiko na ve? avtih in ni blo problemov.
Zagoreli sta mi lu?ki od motorja in zdrsa. Z OBD testerjem sem pogledal za napako in izpisalo je kodo za napako na senzorju temperature v interkulerju. Pomeril sem z in?trumentom napetost na senzorju in je bila 0. po podatkih iz autodatabi mogla bit pri 0°C okorg 4V se mi zdi (zej ne vem ve? to?no).
Kabel je bil prekinjen takoj za tem ko se zlomi v notranji blatnik.
Resetiral sem napako od takrat sem naredu ?e 8000K+km in napake ni ve?????
Aja pa ?e to. En lep ?as nazaj sem pisal probleme z ABS. Da se mi ko je mokro vklaplja v levem zavoju, posebej v kri?i??ih ko zaviram. Zraven prej?njega kabla gredo tudi ?ice od ABS senzorja levega kolesa.
Na eni izmed ?ic je bila izolacija prebita. Tud to sem izoliral s po?irko in od takrat dela vse brez problema.
Tam je problem ko pride ?op kablov in se zalomi v blatnik. Tam je slaba re?itev.
Lu?ki sta v mojem primeru pomenili prekinjen tokokrog senzorja temperature zraka v interkulerju.
Tko strokovno sta speljani ?i?ki mimo zajle za odpiranje pokrova motorja in tam je ?e oster rob. In vse skupaj je primeslo to, da sta se precvikali obe ?ici.
Potem sem brisal napake s navadnim OBD testerjem in je ?e utripanje izginilo.
Evo danes avto spet zgubu mo?. Ni pomagal nekajkratni restart. Po ene 3etjem restartu se je pri?gala lu?ka za motor in lu?ka za sistem proti zdrsovanju koles. Klical AMZS - od?lepali avto na servis; diagnoza: Ni? konkeretnega ni crknilo. Zdaj je avto na servisu in se mu bodo bolj podrobno posvetili, da vidimo, kaj bo...
Btw.: kako dolgo zdr?ijo akumulatorji v Mazdah? ?e slu?ajno avto bluzi zaradi kakega padca napetosti? Ko sem ga verglal, je malo pobralo lu?ke na armaturi.(Avto je letnik 2006)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?ivjo,
a ste kej pogruntal napako?
Lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani