Skoči na vsebino
Pokanje pri zaviranju
Napisano

Spodnji nosilec je bil ?e menjan 2 leti nazaj in takrat se je ma?ina stresla pri v?iganju in uga?anju. Bolj verjetne so te stvari, ki jih je navedel Jures. ?eprav, ko z roko zaguncam sprednji konec, se lepo takoj zaustavi. Pri kon?nikih in stabilizatorjih pa ponavadi poka ?ez kak?ne luknje, kocke,...Kaj je pa fora kroglic in le?ajev pri amortizerjih? Upam, da sem se prav izrazil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pri zaviranju
Napisano

Pri M6 136KM CD mi zadnje dni, ko mo?neje zaviram pri ustavljanju, po?i nekje spredaj. Se mi zdi, da ko se avto nagne zaradi zaviranja, da po?i 2X. In sicer, ko se avto nagne in ko se dvigne nazaj. Med med vo?njo, ko zaviram, tega nisem opazil ampak samo pri ustavljanju. Mi pa na AC zadnje ?ase vle?e avto v desno. To mi je jasno, da bo potrebno nastavit optiko. Je mogo?e to kaj povezano? Je imel ?e kdo podobno te?avo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stevec
Napisano

Pozdravljeni, sem nov lastnik mazde 6..imam problem obcasno ko prizgem auto mi zabije kazalce na stevcu do konca ......Mogoce kaksen nasvet kaj bi lahko bilo?

Bo treba najbr? po nov akumulator...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nedelovanje klime pri Mazdi6 1.gen.
Napisano

Zdravo lastniki tastarih 6-k in ostali!

Prakti?no edina zadeva, ki na sistemu klima naprave moje 6-ke doslej ?e ni bila zamenjana, je sedaj seveda "rak rana" pri nedelovanju klime v teh stra?no vro?ih dneh.  :unsure:

Pelko mi je sporo?il, da te?ava ti?i v "cevi za nizek tlak", obenem pa mi je kot zanimivost povedal, da ima ta trenutek pri sebi ?e ?TIRI druge tovrstne Mazde6, ki jim klima ne deluje prav tako zaradi te cevi.

Skratka, ?e vam klima ne deluje, o?itno najprej lahko kar tole cev preverite in date preventivno v sistem tudi barvilo, pa se bo hitro videlo kako in kaj.  :bravo:

Zadeva na sre?o ni draga, le nekaj preko 100?, v primerjavi s kompresorjem, ki je bil nov cca. 800?.  :cheers:

Upam, da sem vam kaj olaj?al morebitne te?ave pri nedelovanju klime v 6-kah 2002-2007.

LP!

Borut

A tebi sploh ni delala, ali slabo?

Ker meni recimo, da dobro hladi na sovoznikovi desni re?i in potem proti voznikovi re?i vsako manj. Pa tudi kompresor se ni? ne izklaplja kot ponavadi in skozi deluje ob vklopljeni klimi. In kondenza je nekam malo poed avtom kot ponavadi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu M6
Napisano

Ko sem imel jaz tak?en primer pri svoji 6-ki, sem uporabil ?ude?no metodo, ki je ?e ve?krat navedena na tem forumu in sicer spodaj pod volanom sprosti? volan in ga kasneje "trajba?" gor in dol ter po globini ven in noter. To ponavlja? nekaj ?asa, te?ava izgine.  :cheers:

Pri meni masti skoraj ni bilo ve? in ?ede?no ''trajbanje'' ni pomagalo ve? in zato sem sam namazal letev. Dvomim, da na servisu odstranijo ?tango in nama?ejo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu M6
Napisano

Ker mi premikanje volana gor, dol, noter, ven ni ve? pomagalo, sem ro?no podmazal ?tango volana, kot v videu:

Zaenkrat je dosti bolje kot prej. Temo lahko prestavite tudi v DIY...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Blokirana voznikova vrata
Napisano

?ivjo,

pri meni je pa podobna te?ava, le da se voznikova vrata na dajo odpret od znotraj. Isto kot zadaj, ko ima? vklopljeno za??ito otrok. Zaklepanje in odklepanje ter odpiranje od zunaj deluje OK... Se je mogo?e kaj snelo? LPM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 , 120 CD klenkanje motorja
Napisano

rahlo cukanje je v primeru, ?e ne naredi? vsakih 10.000km samou?enje ?ob. To sem jaz malo pozno ugotovil, saj imam klimo vseskozi pri?gano in to prepre?uje, da bi se samou?enje sploh izvedlo. Je pa tako, da meni se je rahlo cukanje navadno dogajalo pri konstantnih obratih okoli 1500 /min pri neogretem motorju, ?e je bilo zunaj toplo :blink: ampak takoj, ko je bil motor ogret ni bilo ne duha ne sluha o kakem cukanju zato to tudi nisem smatral kot za ne vem kak?en problem. Ko pa sem bil izobra?en v smeri, da je treba na vsake 10kkm izvest samou?enje sem pa tudi pre?el ?ez ta problem?ek.

Ampak kakorkoli ?e za to niso krive okvare ?ob ali kaj podobnega ampak je pa? to stvar redne uporabe in izvajanja servisnega intervala in vse preve?krat je cukanje povezano tudi v zvezi s DPF-jem.

Pa to samou?enje deluje tudi na 136km 2005 letnik? In kako se to naredi razen, da ugasne? klimo?

Tnx

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v pragu...
Napisano

Odtoki so v izboklinah levo in desno ob mestu name??anja dvigalke (spredaj in zadaj). So razmeroma majhne in ?e niso zadelane zaradi rje in umazanije so pa zaprte zaradi deformiranega roba, ki nastane pri "strokovni" uporabi avtodvigala. Vzemi manj?o vezico in o?isti, ?e ne bo? uspel prebiti skozi, si pomagaj s tanj?o kovinsko ?ico.

Nekaj sem iskal in teh luknjic ravno ne najdem, kak?no drugo prej najdem ;) bi lahko prilimal kak?no sliko?

Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pedal sklopke
Napisano

Zdravo,

prej?nji teden mi je med vo?njo med prestavljanjem pri pedalu narahlo nekaj po?ilo in pedal je ostal na dnu. Po?ila je samo neka cevka. Od menjave le te pa se pri prestavljanju, ko so obrati nad 1500, ko pritisnem pedal sklopke, sli?i nek zvok kot da nekaj za?kriplje in na pedalu je ?utiti neke vibracije. Ob vi?jih obratih je zvok ?e bolj sli?en. Pod temi obrati se ne sli?i ni? in je vse normalno. Druga?e sklopka normalno prijemlje. Moti me edino ta zvok, ki ga pred okvaro ni bilo. Raje prej ?e kaj zamenjam kot da bi moral na koncu celotno sklopko... Je imel mogo?e ?e kdo podobne te?ave? Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hladilna teko?ina za M6
Napisano

V?eraj sem tudi jaz dolil zeleno, ker je bil nivo pri hladnem malo nad MIN. Ker pa je pri M6 zelo majhna meja med MIN in MAX, sem jo nalil malo preve?. Pri ogreti ma?ini je pol cm nad MAX. Je to toliko narobe, da bi moral malo teko?ine spustiti ven, ali naj pustim? Ker poleti, ko bo res vro?e, se bo sigurno nivo ?e dvignil...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

utripa lu?ka za airbag
Napisano

Kupil sem ga na omenjenem linku. Pride 45? s po?tnino. Lu?ka ne sveti ve?, najbr? deluje. Meni je utripala koda 47. Je pa problem v mre?i v sede?u. Pri nekaterih je problem sam konektor. Jaz sem ve?krat poskusil izklopit in vklopit konektor pa na?pricat kontakte ampak je vedno po dolo?enem ?asu zagorela lu?ka s kodo 47. Sedaj ,ko je simulator, ni lu?ke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.