Jump to content

godlike

Members
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

godlike last won the day on November 4 2016

godlike had the most liked content!

Community Reputation

43 odlično

About godlike

 • Rank
  Kotalko

Other informations

 • Car modell
  Mazda2 GTA

Profile Information

 • Gender
  Moški
 • Location
  štajerska

Recent Profile Visitors

313 profile views
 1. - Pony 1993 3 vratni 1.5 mašina, 80 konjen. Nam ni pil olja, je pa imel ful mehko vzmetenje. Če se prav spomnim, je bila to Mitsubishijeva 1.5 mašina, ki jo je HY malo povrtal.... - Lantra 1997 karavan 1.8, 130 konjev. od servisa do servisa prišel do minimuma olja. Dotakat načeloma ni bilo potrebno. Super za vozit, za tiste čase je odlično letel po cesti. - Getz 2005, 5 vratni, 1.6 105 konjen. Odlična stvarca. Trenutno se še vozi, v tretjem lastništvu je ostal znotraj familije. Ni pil nič olja. HY so se nenormalno malo kvarili. Niti Mazda, Ford, Alfa niso prišli po zanesl
 2. to so ble tovarniške. Komplet novi pleh. Meni je mojster to tak reševal pred 15 leti, da je odrezal rjavi trak stran in novega spigal na mesto in privaril. Meni deluje bolj druga varianta po tvojih slikah.
 3. Evo levi in desni amortizer. Desni ki je bolj rjast, se je tudi počasneje raztezal, ko sem oba hkrati skrčil. Ker z muko gleda Made in China napis na KYB nosilcih, sem amortizerje in prašne gume naročil Bilstein. primerjava novega in starega amortizerja: Sem pa tokrat menjavo opravil brez jemanja kole dol. Kar vzratno do škarpe, na 90% odtegnil spodnji vijak. dvignil z dvigalko avto. in do konca odšraufal. Spodaj sem še vijak namazal v Loctite, ker je tudi tovarniško bil. Sem vesel, da sem to temo zagledal, ker drugače ne vem kdaj bi s
 4. V sredo sem dobil autodoc paket. Na mesto menajve, sem se moral lotit prvo reklamicije paketa. V njem sta bila 2 KYB nosilca. Eden je imel škatlico zalepljeno s selotejpom. V tem zalepljenem so manjkali vijaki in navodila. Na koncu mi bodo vrnili denar za tega, ki ni popoln. Jaz pa bom dal noter stare šraufe, ki jim nič ne manjka. No in tako sem se proti večeru spravil desno stran zamenjat. Nosilec ni bil v tako poraznem stanju kot od svadreb-a. Načeloma bi še novega našraufal in ne bi gledal naprej. Ker pa je tukaj napisal, da je lahko zarjavel, sem šel odstranjevat obbo
 5. Huh. To izgleda hudo bogo. Hvala za namig. Nosilce sem naroči 2 dni nazaj. Malo me jezi, ker če bi v kompletu, bi mel zastojn ptt. Ca. 90€ je par KYB amortizerjev. Kar je neka normalna cena. Ker je autodoc hudo počasen, bom verjetno eno stran narazen potegnil in pogledal stanje. Če je 1 urca dela (da ne rabim koga plačat), potem ni problem, če delam 2x. Bom poslikal tudi jaz, ko potegnem narazen.
 6. Tudi jaz sem včeraj našel ta video na YT in še enega, ki na M3 menjava. Naročil sem si zgornje nosilce. Tudi moj namen je podoben kot od svadreb-a. Prvo to, potem pa da vidimo naprej.
 7. Zdravo, tudi meni na M2 (2010) poka zadaj ob srednjih luknjah. Začelo se je kaki 2 leti nazaj, hudo občasno. Takrat sem samo jaz slišal, žena še ne. Zdaj se šliši kar pogosto. Tehničnega sem naredil brez težav. Bil je pri mehaniku, ki ga je pogledal spodaj in peljal. Pravi da nič ne vidi, naj samo vozim. Ker mi to gre na živce, bom se najverjetneje ob servisu, lotil menjave zgornjega vpetja amortizerja. Menjaval sem sam že zadnje amortizerje na katrci. A mi lahko svoje delo malo poslikaš in dokumentiraš, tako se bom lažje in z večjo mirnostjo lotil dela.
 8. Ni na uradni strani nič pametnega. Opazil sem da majo uradno: Coat Z, Coat Z+ in nek Coat v temni barvi...., tega Sport Coat Z nimajo omenjenega. Ko greš v iskalnik za to M6 pa ti ponudi Sport Coat Z, komaj ko vpišeš kataloško za Coat Z, vidiš da paše tudi na to M6. Če koga resno zanima, naj jim mail pošlje na info.... Drugače pa Zimmermane, mi je hvalil kolega, ki je trgovski potnik. Je pred 3 leti komentiral, da so bli ATE vrhunski, samo odkar je proizvodnja šla na kitajsko in so spustli cene, bo po njegovo šla tudi kvaliteta dol. Sem tudi na lastne o
 9. To pomeni, da so coated, isto kot Brembo varianta. Brembo na recimo UV coated. Potem naj ne bi nenaležna površina rjavet. Pa ko sem kupil M2, sem dobil avto s ca. 40 000 km, in so sprednji bili zviti. Zdaj ima avto ca. 80k km in Brembo še drži.
 10. Do zdaj sem mel avte z zobatim, torej se je menjala hladilna z vodno pumpo v predpisanem intervalu po letih. Ker seveda km nisem dosegel. Na M2 pa jo bom letos jeseni, ko bo bom delal servis in bo avto blizu 11Y.
 11. Pomota. Balkan nima iridijevih svečk. V knjigi sta 2 intervala za hladilno. FL22 in druge hladilne. Pa piše, če je na pokrovčku FL22, uporabljaj strogo FL22. A ve kdo mogoče koliko gre v M2 (DE) 1.5 mašino hladilne? In mogoče, kje se jo ven spusti. Letos bo 11 let in tu je predvidena menjava.
 12. Pa pazi če je Mazda mogoče uvožena. Meni v knjigi piše seznam držav, ki so na nižjem standardu in nimajo FL22. Če se prav spomnim, je to vsaj Hrvaška in nižje dol...
 13. godlike

  Gume

  LM005 sem lani nabavil za oba avta. Na obeh avtih so bile gume odlične in brez kakršnih koli pritožb v oprijemu. Dimenzije: - 235/40R18 - 175/65R14
 14. Meni Brembo na M2 služi že leta. Original diski pa so bili menjani zaradi "warp-a" pri ca. 40k km. Prva vgradnja je bla Lucas.
 15. Sedaj po menjavi olja in kar nekaj kilometrov prevo?enih ta zvok prej mine. Tudi zdi se mi, da ima zdaj avto lep?i zvok.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.