Skoči na vsebino
Gretje kabine
Napisano

Treba je preveriti tudi temperaturo hladilne, če ne doseže delovne temperature potem je termostat ostal odprt.

Ni pa vedno termostat kriv. Na NBjki se mi je snela povezava med gumbom in loputo za topli zrak. Predvidevam pa da gre tu za novejši avto?

Podpis.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TUV certifikat
Napisano

Kako boš homologiral, če proizvajalec ne izda papirjev?

Sploh TUV, ki se ga Slovenija drži kot sveto pismo, ostali se pa smejijo češ "kaj je sploh to" 😀

Podpis.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TUV certifikat
Napisano
dne 16. 5. 2023 ob 17:42 je NevLado napisal:

Ja nevem zakaj, tako pač je. Vsako neoriginalno platišče naj bi homologiral po zakonu.

Naj bi, ampak redko kdo komplicira, ker se ve, da TUVov večina aftermarket proizvajalcev sploh ne dela.

Trust me, še nikoli nisem šel s homologiranimi feltnami čez tehničnega 😀

Na rumeni sem imel Momo Corse, na tej mam Rayse. Edino kar je vedno štimalo je dimenzija.

Podpis.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
dne 15. 1. 2023 ob 18:58 je scania napisal:

Rada se pojavi povecana poraba olja, predvsem pri visjih km, ne pri vseh so pa malenkost bolj podvrzeni porabi olja, drugace brez tezav. 

Ta malenkost je bila pri meni 1l na 1000km tik pred generalko 😀

Podpis.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Temperatura
Napisano
pred 42 minutami je abi1 napisal:

Na servisu brez pomisleka termostat baje pri 120 konjski to napaka🤔naročili drug teden javim stanje

Se mi je zdel, da bi znal bit termostat, samo cx-30 je dokaj nov avto, pa mi ni šlo skupaj.

Kaj pa Mazda čara s temi termostati, na NCjki je ista hiba. Samo hvala bogu raje ostane odprt (čeprov na dolgi rok tudi to ni ok).

Podpis.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Težave z temparaturo motorja
Napisano

Tudi, ko spet priklopiš akumulator nekaj časa nihajo obrati, ker se ECU ''navaja''.

Drugače pa, če je to ista MZR 1.8 mašina kot na NCjki, moraš za lažji dostop do termostata odstraniti tudi throttle body, je možno da si to kaj zapacal pri odstranjevanju?

Podpis.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zginja antifriz
Napisano
pred 3 urami je mazda gh napisal:

Edn je pac tak,da je vse mozno preveril predno glavo da dol, drugi je biu pelko, k je reku da je glava (samo po telefonu,ker sem dalec), tretji k bo zdej pa sraufa vecinoma mazde tako da upam da bo ta resu problem :)

Kaj pa tesnila okrog termostata?

Podpis.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Antifriz? Kateri in kako?
Napisano
pred 13 urami je Bossek napisal:

Danes dolil hladilno (notri slo dobr liter) .... ampak to ni resilo problemo. Se vedno ne deluje gretje.

Klicem drugi teden pelkota ... saj delajo mehaniki?

Glede na izkušnje, če se števec za temperaturo ne dvigne, bi stavil na termostat. Sem imel isti problem.

Podpis.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.