Sam tudi bencinarka ima ketno za oljno pumpo Ane? Torej je fora v tem, da je olje v dizlu slabe viskoznosti... In ceno plača veriga. Vemo zakaj, in da je menjava na 15 tisoč še kako priporočljiva. Lahko da še prej, odvisno od več pogojev.
Ta senzorja sta v zadnjem boku avta. In, kolikor sem enkrat spraševal, to načeloma skoraj da res ne crkne. Tudi meni se je to do sedaj 1x pojavilo, in čez minutko izginilo. Zdej, al je bilo kaj na poti vmes,...who knows..
Zdej me pa zanima, kako se ta metoda sklada z mazdinimi odštevanjem % olja recimo To bi bilo zanimivo videti, meni recimo piše 50%, prevozil sem nekje 7000 od zadnjega servisa.
Ja Fordov tudi ni?? :.) Čigav je zdej, a znamo določit delež? Sigurno kaj piše na netu...jaz kot sem gledald, je Ford potem iz tega motorja delal razne izpeljanke ven. In iz 2.3 bencinarja ravno tako.
Umirite mal konje Mazda je itak znana po bencinskih motorjih, ki so precej zanesljivi. Tako pač je.
Z dizelskemi ma pa seveda manj izkušenj, posledično je šepala tudi zanesljivost v prvih modelih. No , zdej mislim da nekako kar se tiče zanesljivosti je to to, niso pa seveda najbolj varčni dizli to pa že vsi vemo. Se pa motor odkupi s kakšno drugo dobro lastnost .
Ja, ampak spet ni vse v AC. Ti lahko voziš agresivno po AC, lahko voziš 200 po ac, pa ne boš naredil 250kmh ampak precej manj. ... Vsako sunkovito pospeševanje, pač pripomore k temu, da se filter prej napolni. Še vedno je pa pomoje to precej boljže za celoten motor kot jajcanje po mestu.
Vrednost tega parametra PM_ACC_DSD mi še dandanes ni čisto jasna. Včasih prilete tja do 4g/l, včasih dober 1g/l. Sem imel neke indice, da se ta vrednost znižuje, ko je motor bolj preluftan, bolj obremenjen, ni pa to še čisto 100%.
Zadnjič sem pisal, da se folku regeneracija tako zaštrika, da ti interval prepolovi. Evo, dejansko je nekdo napisal, da mu je uspelo razvozlati zadevo, in sicer je menjal komplet EGR očitno.
"I have had same problem on 2010 Mazda3 for almost one year.
different engine, not the Skyactive (it is the R2 2.2d with 185 HP) but same behaviour:
- frequent regenerations specially if pushing hard the engine ( one evey 150/200 kilometers instead of 450/480) - PM-ACC and PM-DSD growing fast and sometimes suddenly - regenerations triggered when PM-ACC reached 6 g/l instead to be triggered by PM-GEN = to 6 g/l - no errors on PCM
I've tried everything: - cleaned EGR, EGR cooler end related pipes - cleanend the intake manifold - cleaned injectors - used various kinds of DPF cleaners - changed injectors washers - done every kind of EGR/ITB, injectors and sensor calibrations - done DPF resets, assessment, forced regenerations...
but no improvements
at the end, I've changed the EGR electronic part (the motor) and everything is fixed now: even if the engine have more than 240.000 kilometers regenerations starts again every 450/480 kilometers. PM_GEN reaches 6.0 g/l and PM-ACC and PM-GEN grows slowly and not randomly like before.
I know Skyactive have 2 EGR valves, maybe the issue is in one of their actuator motors."
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sam tudi bencinarka ima ketno za oljno pumpo Ane? Torej je fora v tem, da je olje v dizlu slabe viskoznosti... In ceno plača veriga. Vemo zakaj, in da je menjava na 15 tisoč še kako priporočljiva. Lahko da še prej, odvisno od več pogojev.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani