Jump to content

SpEkTr

Members
 • Posts

  5,280
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

SpEkTr last won the day on September 14

SpEkTr had the most liked content!

About SpEkTr

 • Birthday 12/23/1979

Other informations

 • Car modell
  M6 SC Nakama intense 2017

Recent Profile Visitors

2,898 profile views

SpEkTr's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

1.4k

Reputation

 1. Lepo napisan povzetek, omenil bi samo, da v google mapsih deluje glasovna izbira v slovenščini, je pa mislim ta da tako, da mora biti jezik telefona nastavljen v slovenskem jeziku. Vsaj pred časom ej bilo tako.
 2. A nimaš stikala na voznikovih vratih?
 3. Uf, tole pa je, a si ga videl v desnem ogledalu, upam da ja 🙄
 4. SpEkTr

  Gume

  To pa ne vem če je vedno za vsako gumo križno? A nimajo ene gume tako, da mora biti vedno na isti st rani?
 5. Ja, to je še od 2.0 mašine ja. najbrž so imeli kake posodobitve glede tega, ker vmesna RF je imela sigurno drugačo logiko, ker se je izvajala na cca slabih 500km, razen čeje bilfilter toliko večji. Čeprav je bilo isto okoli 6 g/l prožilec. Tko da zanimivo
 6. Seveda se da, rabiš seznam pravih PIDov, mislim da so celo v tej temi nekje.
 7. Tukaj je pomoje tudi v sami kapaciteti filtra lahko razlika. Sicer je pa tako kot je že @Janez007 povzel. Po nekajletnem opazovanju teh parametrov, bi rekel da je res tako. Se pravi, da se regeneracija prične ko parameter PM_GEN doseže nekje okoli 6 g/l. Pri nekaterih prej , pri nekaterih kasneje. Pri meni sem opazil je to nekje od 5.6 g pa do 6.3 g/l. Malce varira občasno. To velja, če je vse tako kot mora biti in ja ,nekje na 17l goriva je to preračunano. Drugi parameter, ki je pa po mojem mnenju bolj 'kritičen' je pa PM_ACC_DSD. Ta pa kot kaže meri pritisk pred in za filtrom (pa mogoče še kje), ki pa lahko da ne narašča tako linearno kot prejšnji parameter, zaradi n faktorjev - gre se res za prekomerno dimnenje motorja , razlogov za to pa je seveda ogromno. OD slabe nafte, do injektorjev do potem EGR sistema, sesalni kolektor,... Jaz bi rekel tako, tisti ki boste to spremljali nam parameter PM_ACC_DSD med drugim tudi pove, ali je z DPF filtrom vse ok. Načeloma je tako, da po regeneraciji mora vrednost tega parametra pasti skoraj oz čim bolj proti ničli. Če bi po koncu regeneracije ta parameter bil nekje kaj vem med 2-3 g/l to pomeni, da se filter ni sčistil - bodisi zaradi tega ker je pač zabit in se ga z aktivno regeneracijo pač ne da več očistiti ali pa je kaj drugega. Po prebiranju podatkov iz tujih forumov je običajno vzrok v samem filtru. Tako da, jaz mislim da DPF kot tak sploh ni težava. Težava je vse okoli njega. Pač novodobni dizli imajo kup senzorjev in nekih 'obvodov' za čim čistejši izpuh, to je pa sčasoma seveda lahko rak - rana takega sistema, ki je posledično vse prej kot pa eko. Pri prejšnji Mazdi, se mi je zgodilo ravno to, da se je interval regeneracije prepolovil, parameter PM_ACC_DSD je bil še vedno po regeneraciji okoli 0.2g/l, kar ni nič kritičnega, je pa motor precej dimil - očitno. Nisem potem prišel do konca, ali je bila v EGR sistemu kakšna napaka - ta je bil sicer zabit do konca, vendar samo čiščenje EGR-a ni bilo zadostno, bi moral najbrž komplet vse speskat. To je načeloma to. Tisti, ki boste kaj spremljali, malo za hec, malo za res, se lahko malo naslonite na zgornja dva parametra in opazujete situacijo.
 8. SpEkTr

  Gume

  @Alex, teb pa res mehaniki na dušo pihajo, zdej ne vem zakaj 🙂 Mi je pa zadnjič razlagal eden izmed direktorjev na firmi, da on pri vsakem avtu tudi stekanje popravlja, da potem je to šele avto, da se pelje kot se more. Vse ostalo je brez veze. To je rekel po tem, ko je razlagal da pač so edini pravi avti SUVi, vse ostalo so 'smetišnce' 🙂
 9. SpEkTr

  Gume

  Drugo leto najbrz.
 10. SpEkTr

  Gume

  jao jao, čestitke za nivo komunikacije...
 11. SpEkTr

  Gume

  S tem se pa ne bi mogel bolj ne-strinjat
 12. SpEkTr

  Gume

  Nexenka nfera pa 69 mislim da . To če to drži, je to kar razlika.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.