Jump to content

SpEkTr

Members
 • Content Count

  4,936
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

SpEkTr last won the day on October 3 2020

SpEkTr had the most liked content!

Community Reputation

974 odlično

About SpEkTr

 • Rank
  Hyper Ricer
 • Birthday 12/23/1979

Other informations

 • Car modell
  M6 SC Nakama intense 2017

Recent Profile Visitors

1,782 profile views
 1. Ja, tudi to je najbrž opcija ja [emoji106]
 2. ja kaj pa pravijo po forumih, kaj naj bi to puščalo? S ej neke hude izbire najbrž ni, hladilna najbrž.
 3. Za kable ni tak problem, problem je edino mogoče a stebriček, kjer s ti lahko zgodi (če nisi ful nežen) da odtrgaš plastični zatič (na patent) in je pol to treba menjat z drugim. Sicer pa ni sile, vse po avtu je plug & play
 4. To je en skyactive glitch zaradi katerega pač mazda ne dosega tako rekordne porabe kot vw. 🙂 Pač prioriteta je čimprej segreti katalizator, da je onesneževanje zraka pač manjše..
 5. Hja, sej, pri prejšnji sem dal vse textar se mi zdi, in je bil potem kar mir. Pri tej moram pa spredaj počasi menjat ...Razmišljal sem pa pač o dimenziji samih zavor, se mi zdi da so pri konkurenci precej večji diski recimo, zdej ali imajo ono predimenzonirane mi pa pod?
 6. Izkušnje s Textar in Ate imam jaz zelo dobre. Sem pa razmišljal če bi na šestico lahko dal kake večje diske gor, oz kaj vse bi moral menjat za to?
 7. Si mislil price / ride / performance
 8. Zanimivo, jaz kateri test sem še gledal o X, noben ni bil kaj extra navdušen. Zdej pa ne vem, ,ali je Mazdin marketing obljubljal nebesa (kar marketing ponavadi počne) ali so se kaj zakalkulirali? Obstaja še tretja možnost, da jim noben ne privošči . Jaz sicer nisem še vozil, sem na dizlu, bi bilo pa za probat.
 9. Ja sej Alex, pri SUVjih je vožnja bolj trda
 10. Ja, seveda. Menjalnik s torque converterjem pomoje ogromno izgubi moči na prenosu oz pri prenosu..Tako pač je. Si kar predstavljam kaka raketa bi bila moja šestica zdej z ročnim...ker je že z avtomatskim precej
 11. Ja mazda to imenuje stop & go. Možno pa da je podobno CTS, pač bistvo je, da vozilu pred tabo sledi do popolne zaustavitve in če ta zaustavitev ni predolga, zna potem samodejno speljat spet in slediti avtu pred teboj, do pač nastavljene hitrosti na tempomatu oz hitrostu avta pred teboj. https://owners-manual.mazda.com/gen/en/cx-30/cx-30_8hq1ee19i/contents/05282600.html?kw=stop %26 go&hw=stop %26amp%3B go
 12. Če ne pa naredi še kako testno vožnjo, da se prpričaš. Pomoje je bolj bistven komfort ki ti ga (ne)nudi avtomatika recimo. To da je menjalnik malenkost počasnejši, se itak navadiš. Razen, če bi konstantno vozil na nož. Skupaj s tempomatom se mi zdi čisto v redu. Ne nič ti ga ne deaktivira, tempomat je vedno aktiven, če ga aktiviraš. Če imaš stop & go kar mislim da ima, ti tudi speljuje v primeru zelo počasnega prometa. Mislim da mora avto stati na mestu nekaj sekund (5-10) da se potem šele deaktivira.
 13. Kar se tiče i-stop pri avtomatiku, le ta deluje bistveno bolj kontrolirano kot pri ročnem menjalniku. Vklopi se ti če prestaviš v N recimo, ali pa če malce bolj pohodiš zavoro. Se pravi, če se ustaviš pred semaforjem normalno, z normalnim zaviranjem ti sploh ugasnil ne bo. Če vidiš, da je do konca intervala recimo še 120s, pa pač malce bolj stopiš na zavoro in se ugasne. Je pa tako, da primerjat BMWjevo avtomatiko s tole od Mazde, ki je prej kot ne generična za več znamk, ni lih pošteno. Je pa pri tej preverjeni tehnologiji prednost ravno v tem, da je robustnejša in manj občutljiv
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.