Kar se tresenja tiče. To, da ti pomeri pesto serviserju ne uzame lih neki pretirano veliko časa, tebi pa lahko prihrani veliko €€. Vsaj v mojem primeru bi bilo tako, če bi že pri prvi menjavi mehanik pomeril pesto. Je pa tudi res, da za pesto pokrivit morš bit kar štor 😊 kar je meni tudi uspelo (jahanje robnika). Kar drag šport, ne priporočam 😄
Koliko pa pride takšna zaščita povozja? Moja Mazda ima dobrih 10.let in mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi jo dal malce zaščititi. Sploh, ker še nekaj časa ne mislim menjati
Uglavnem, jaz sem kar vesel, da so mi odkrili problem, da ne bi čez dva meseca spet dobre diske dol metal.
Najbolj žalostno je to, da je zvito pesto moj produkt, saj sem kar nekaj časa nazaj bil nepreviden in pojahal robnik 😪 okej, takrat razen zbite jeklene feltne(je bilo pozimi) ni blo hujšega. Sem pa že malce pozabil na ta dogodek oz potlačil tja nekam zadaj... 😄
Evo, da delim najnovejše ugotovitve 😊 opravil sem vpoklic za airbage, zraven pa še opravil redni servis in potožil okrog zavor. No na servisu so se potrudili in malce raziskali, kaj se dogaja in na koncu ugotovili, da imam zvito pesto.
Tako, da me čaka menjava pesta, ležaja ter diskov in ploščic.
Logicno. Diski so narejeni, da prenesejo visoke temperature. Zvijejo se ce imas res cunga lunga firmo ali pa da problem tici nekje drugje (zastekana celjust itd.)
Sej, to tudi meni ni jasno, sploh ker nisem nek ekstremist, bi prej reku, da je moj način vožnje umirjen. Zaštekana čeljust, pa mislim,da ne bi smela biti, ker mi je nazadnje poleg diskov menjal še zavorne čeljusti. Zdej je tako, da me je malce strah, da bi spet menjal diske in ploščice (z ATE diski in mehejšimi ploščicami) in bom mogu po dobrem mesecu spet vse v kompletu menjati Že sedaj, sem pač požru malce višji račun, ker mi je serviser menjal diske in zavorne čeljusti, ker sem si mislil, da je to to in bom imel mir V manj kot pol leta sem dal dobrih 500€ samo za težave z zavorami 😪 Če bom mogu pa menjati pesto+ležaj+diski mi pa ne uide še dodatnih 500€
Odkar sem dal na avto Zimmerman luknjaste diske in Zimmerman ploščice mi ne trese več. Trenutno prevoženih 3000km po menjavi. Tok tok tok 😄 se mi pa pojavljajo neki čudni zvoki v podvozju na obeh straneh na kratkih grbinah, pa še to ne vedno. Stabilizator, končniki ali pa amortizerji?😬
Sam a te na tehničnem nič čudno ne gledajo, če prideš z navrtanimi diski na tehničnega?
Pred eno uro je Deeyan napisal:
Js pa z Atejem nism bil ljh neki zadovoljen, Zimmerman je pa 🔝
A ti je isto treslo, al si imel kakšne druge težave?
Navkljub novim diskom, novim zavornim čeljustim se stanje ni izboljšalo. Po kakem mesecu se je tresenje pojavilo, ki se itak samo še stopnjuje. Malce sem bral še ostale teme in naletel na tole
Zanimivo mi je, da ima avtor te teme podoben način vožnje kot jaz,torej večinoma relacije na AC,kjer se bremza razmeroma malo.
Citat
Vozim ve?inoma relacijo LJ<->KP 3x na teden. In v povpre?ju 5x stisnem na zavoro, ker ve?inoma vozim 120km/h na tempomatu.
Mi je kr grozno spet poklicati mehanika, ker bo pomojem že mislil, da se norčujem iz njega Ga bom pa še enkrat vprašal kaki diski so gor (firma), ker kolikor sem razumel je najbolj primerna kombinacija ATE diski in mehkejše zavorne ploščice. Sej drugega pa pol že nimaš kaj narediti?? 🤔
To je tudi meni čudno, ker porabo spremljam odkar jo imam pa ni nekih sprememb, pa tudi probaval sem na ravnini, če bi se avto slučajno sam od sebe ustavljal, pa nisem zaznal da bi kaj bremzalo. Edin, če je občasno štekal batek??
Skratka zadevo smo (zaenkrat) uredili. Je pa zgleda napaka v zavoznih čeljustih oz batkih, ki skoz po malem držijo in segrevajo disk. Sam med vožnjo tega nisem nikoli opazil ali občutil. Je pa res, da se vozim 80% po AC in se pomojem diski kar hitro segrejejo oz pregrejejo, če jih malce drži 🤔 Skratka, zadeva je zaenkrat b.p. in res si močno močno želim, da se ne bom čez par mesecev spet oglasil tukaj
Avto je letnik 2009, vpoklic je pa za sovoznikov airbag. Sej drgač imam itak v planu zadevo poštimat, sam rad bi istočasno naredil servis in vpoklic, samo mi za kak mesec striže s tehničnim oz registracijo.
Oj, mene pa zanima, kako je sedaj to z vpoklici in tehničnimi pregledi. Imam še en vpoklic za obdelat, pa sem si rekel, da ga bom istočasno z rednim servisom, sam mi sedaj malce striže registracija in servis 😒
A si že slišal, da spadajo diski in zavorne ploščice pod potrošen materjal? Načeloma se lahko zgovarjajo tudi na to in da če avto trese še vedno zavira, kar je osnovna funkcija zavor. Pač samo ni prijetno.
In kaj boš zdaj, uradni servis daje gor diske, ki jih predpisuje proizvajalec in tukaj kaj več ne morejo. Od tu naprej imaš tri možnosti:
1. trpiš 13 let tresenje diskov in imaš mir samo tistih 35km takoj po menjavi originalnih diskov.
2. prodaš avto, ker si pač zanj dal 30kEUR in ne sme trest. Izgubil boš 5-6kEUR, ampak hej, tvoja je obveljala.
3. kupiš komplet boljših diskov in ploščic za recmo slabih 100 EUR in če si malce mehanično spreten jih zamenjaš celo sam pa imaš naslednjih 150.000km ali vsaj 5-7 let mir.
Kaj je torej najbolje izbrat od teh treh možnosti?
Katere diske in ploščice bi mi priporočali, da bi lahko pričakoval mir naslednjih nekaj let?
Mazda 6, 2011, karavan, diesel. Do 150000 sem menjal 5 kompletov prvih diskov+ploscic ter 3 zadnje komplete. Kot so napisali ze nekateri, se mi je naredilo da so zelo hitro zaceli tresti... 2 relaciji lj-kr in sem bil spet na istem. Nazadnje sem nataknil ATE diske ... in od takrat nimam vec takih izrazitih problemov ... se pravi sem potreboval kar nekaj 10000km da je zacelo tresti, pa se tiso bistveno manj kot kak original disk. Ocitno na M6 nekaj z bremzami ne stima... poddimenzionirano pomoje vse skupaj.
Zanimivo, jaz sem imel mir do recmo ene 170-180 000km. Sedaj jih imam pa 200 000km. Za diske nisem nič šparal, je pa tudi res, da nisem nil nič specifičen, kaj naj gor da. Sem samo rekel, da naj zrihta zavore, kaj in kako je bilo pa na njemu. Očitno, bom mogu spet menjati, al kako
Skratka prejšnji diski so šli proti koncu in tudi že kar fajn so začeli tresti, zato sem jih menjal v kompletu s ploščicami. Sam ni hudič, da mi je po manj kot dveh mesecih spet začelo tresti, da je joj Pa mi ni jasno, ker imam večinoma relacijo AC Logatec - Ljubljana in res neki ne zaviram dosti. Tudi nisem tak, da bi na semaforjih držal nogo na zavori.
Kaj delam narobe?? Gre se pa za mazdo 6, letnik 2009 🤔
V BTCju posesajo notranjost in avto zapeljejo skozi avtopralnico...
😲😲
Sem imel mazdo v BTC na servisu vsaj 3x in tudi enkrat mi niso oprali avta, kaj šele posesali Enkrat se spomnim, da je bla fora, k mi je g Majes še v salonu razlagal, da je avto poštiman, pa da so mi ga še oprali, ko pa prideva do parkirišča, pa isto umazan kot prej
Zdej sem 2x naredil servis pri s.p.-jevcu , sicer me malce moti, ker mu je vsaka stvar odveč. Al pa bognedaj, da bi pri rednem servisu se še mal prehodil pod avtom, pa mal diske & ploščice pogledal in ostali potrošni material 🙄
Tako, da imam sedaj malce dilemo, avto bo imel 200 000km in bi bilo najbrž fajn, da se ga malce bolj pregleda, ne vem ali delajo kak test, kolk je pretegnjena veriga na motorju al kaj, pa itak imam še en vpoklic za poštimat (sovoznikov air bag). Tako, da bi ga mogu itak na pooblaščenca peljat. Sedaj samo ne vem, ali bi šel v BTC ali v interclass, da še njih probam
Jaz sem tudi prešaltal z VTi-ja na Mazdo 6. Sem pa isto razmišljal, bencin ali dizel, pa sem se nakonc zarad strahu pred morebitnimi težavami z DPF, EGR, neočiščenim sitom za olje... odlolčil raje za bencinarja. Sicer mam letnik 2009,2.0 mašina, 147KM . Lej, v glavi morš preklopit, da to ni VTI in da je avto res len in da kar dobro skriva svoje konje, ampak zame in za moj način vožnje je kul. Imam veliko avtoceste, tako da večinoma lepo prefuram z vklopljenim tempomatom in mi nič ne manjka. Edin prehitevat v klanec je mal večji podvig, ker morš ene dve brzini dol dal, da se kam premakne
Imel sem ogledanega accorda, isto 2.0 bencinarja, samo mislim, da ni vreden tiste razlike v ceni (so accordi veliko dražji).
To?no tak?na mazda, kot je v opisu, 3-jka 1.4 bencinar,letnik 2006. Ali ima jermen ali verigo?? V temi nekdo omeni, da ima verigo, nato nekdo uleti in re?e, da imajo vsi verigo, razen 1.4. Kaj je sedaj res in kaj ne??
Aha, ne vem zakaj sem jaz mislil, da lahko samo neki poobla??enci, ki imajo neko pogodbo z zavarovalnico to po?nejo. Bom drug teden poklical na vrhniko in se zmenil za ogled
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kar se tresenja tiče. To, da ti pomeri pesto serviserju ne uzame lih neki pretirano veliko časa, tebi pa lahko prihrani veliko €€. Vsaj v mojem primeru bi bilo tako, če bi že pri prvi menjavi mehanik pomeril pesto. Je pa tudi res, da za pesto pokrivit morš bit kar štor 😊 kar je meni tudi uspelo (jahanje robnika). Kar drag šport, ne priporočam 😄
Povezava za deljenje
Deli na druge strani