Po popravilu po?enih batov, zdaj mazda v prostem teku nenormalno trese... Ko stari traktor! ?obe sem mel na testu in baje dve dovajata premalo nafte motorju in ne vem ?e je to mo?en vzrok temu...
Razmi?ljam da bi peljal avto na servis da mi na novo sprogramirajo ?obe. Je ?e kdo delal to? Pa kolko kaj ra?unajo za to?
Ali trese mogo?e zaradi malo zdelanega vztrajnika? Ko ga ugasne? tudi strese...
Avto je pa seveda dizel , 120 KM, 2005 letnik
Mogo?e kak?en nosilec motorja? Ko je bil pri meni fu? spodnji nosilec, je tudi zatreslo, ko si ga ugasnil...
Meni pa se pojavlja ob?asno to?no to, kar je na?el Tomozuki v zgoraj omenjenem forumu. V?asih, ko prestavim iz 1. v 2. po?i in se ?uti tudi na menjalni ro?ici. Kaj bi to bilo?
Seveda se da. Sem imel isti problem 2 meseca nazaj in smo ga uspe?no re?ili. Pri meni je bil IC po?en samo pri desni cevi (in to zgoraj in spodaj) na tvoji sliki. Ob tem sem zamenjal ?e tesnilo, ki stane na servisu skoraj 10?. Pomoje se mehanik boji od?raufat cevki, ker lahko zadeva hitro po?i, ker je aluminij, je potem z IC konec. Tudi pri meni je rekel, da upa da bo ?lo in je hvala bogu ?lo Druga?e je pa na servisu cena popravila okroglih 100?.
Danes ugotovil, da bo verjetno tudi mojo treba - tukaj imajo dobre cene za veliko modelov (spodaj so navedeni tipi motorjev)
Kako si ugotovil, da ti je ?la? Meni kljub zamenjanem jermenu in le?ajev v napenjalcu spu??a jermen neke zvoke, ko je motor hladen, ampak samo kak?no minuto. Potem je vse OK.
Pri meni se dejansko ?uti luft, ?e z roko posku?am premikati levo in desno letev pri nogah. Mast je samo ubla?ila pokanje za nekaj ?asa. Volan noter in ven pa zale?e le za kak teden ali dva, da je pokanje ubla?eno.
Mi je pa rekel kak?ne pol leta nazaj mehanik na A-Cosmosu, da naj bi spodaj na podvozju na letvi bila ena velika matica, ki je zelo te?ko dostopna in ko se jo zategne, naj bi pokanje izginilo. Ampak jo z mojim mehanikom nisva na?la. Mogo?e kdo kaj ve? ve o tem?
Pri meni isto tako poka in smo ugotovili, da ima volanska letev luft. Tam pri nogah sname? plastiko, kjer pride ?tanga od volana v ''tla'' in tam je luft. Zaenkrat bom pustil tako kot je, druga?e pa na obnovo.
v?eraj sem opazil, da mi pri zadnji desnem plati??u manjka matica. Plati??a so originalna 16 col, letnik 2005. Ker sem preveril vse ostale in so bile normalno zategnjene, sem 100%, da si jo je nekdo sposodil. Sedaj me pa zanima kak?ne mere so, da bi kupil varnostne. Ali so M12, 1.5 K19 ali kak?ne druge, ker pojma nimam katere so prave?
Evo, smo povaril zadevo in upam, da bo zdaj OK. Se mi zdi, da mogo?e zdaj malenkost bolj vle?e. Zanimivo pa je, da sem ?el v Gamo v BTC po tesnila, ker so bila ?e zelo boga in so rekli, da intercoolerjev ne menjajo ve? v garanciji in jih samo ?e povarijo. Kar pa stane 100? in avto mora biti 2 dni tam. Toliko o tem
Za za?etek bomo verjetno probali zavarit zadevo. ?e se bo pa ?e kje kaj pojavilo pa se najbr? v nakup novga ne bom spu??al. Od katerega letnika naprej pa je to izbolj?ano, da vem kaj iskat?
Tudi meni je po?il interkuler in sicer tam, kjer je spodaj nanj privija?ena z dvema vijakoma cev, ki gre naprej do turbine. Najprej sem mislil, da je tesnilo ampak smo potem ?al videli, da je po?en. Drug teden bomo zadevo razdrli in jo posku?ali povariti. Je pa poka velika cca. 4cm. Upam, da se bo dalo popraviti. Ali je komu, ki ga je povaril, deloval oz. ?e deluje ali slejkoprej po?i kje drugje in ga je pa? potrebno zamenjati?
evo, akumulator zamenjan. Zdej pa kresne... Vzel sem pa Fiaam 100Ah. Vem da ni bogvekaj ampak druzga ni blo za dobit razn Moll, ki pa je kar nekaj dra?ji. Ni bilo potrebno sukat volana, ker se ni pri?gala nobena lu?ka, samo ?ipo je bilo treba nau?iti.
Ker je moja 2005 letmik, potem z radiom ne bo problema. Z volanom tudi ne bo: pri?gem, 2x skrajno levo, 2xskrajno desno, ugasnem in pri?gem. Kako je pa voznikovo ?ipo?
Zdele malo klicarim v trgovine in mi je en prodajalec rekel, da mora bit ob menjavi avto vseskozi pod napetostjo, ker druga?e nekaj radio zablokira. Ali je res to treba? Na forumu sem pa ?e bral, da je potrebno nekaj sukati volan 2x levo in 2x desno in pa nekaj z voznikovo ?ipo.
1 mesec nazaj mi je konstantno filal s 13.8V. Vseeno se bom zapeljal do mehanika, da pogledava, da ni slu?ajno kaj narobe z alternatorjem in da je za zamenjat samo akumulator.
Sem prejle odprl pokrov od ma?ine in vidim, da je akumulator samo 74Ah. Baje bi moral biti 95Ah. Kot ka?e mu jemlje sapo in so posledice bolj o?itne. Ta teden ga bom kar zamenjal.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mogo?e kak?en nosilec motorja? Ko je bil pri meni fu? spodnji nosilec, je tudi zatreslo, ko si ga ugasnil...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani