Skoči na vsebino
mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

?e je napetost 13.8V, pomoje vredu fila, al ne? Bom probal ?e s kabli v?gat. Moti me to, da npr. v gara?i na steni vidm, da tud rikverc lu?ke rahlo blinkajo. Aja, pa po v?igu lu?ka za airbag gori ene 2 sekundi in potem ugasne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

?ivjo,

zadnji teden mi mazda 6 CD 2005 te?ko v?iga, oz. se sli?i da ?tarter te?ko obrne. Medtem se pa za sekundo pri?gejo in ugasnejo rumene lu?ke za ABS in obe za DSC. To se dogaja ne glede na to ali je avto v gara?i ali zunaj. 14 dni nazaj sem meril akumulator z voltmetrom (ugasnjen ima 12,8 V, pri?gan pa ?ez 13,8 V). To se mi zdi ?isto OK. Pa opazil sem tudi da, ko je avto pod ?tandgasom, se mi zdi, da lu?ke rahlo ?migajo. Ali to nakazuje, da je ?as za menjavo akumulatorja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Ok tle se nisva razumela, jaz sem razumel da ste menjali tudi kolesa na zobatem jermenu, se opravi?ujem.

Mikro jermen pa ?e cvili pa tud ?e ima malo kilometrov je lahko zjeban, slab materijal, ali pa vzmet v ?ponarju ne ?pona ve? jermena dovolj.

Ni panike :) vzmet v ?ponarju je OK, je reku. Zgleda, da je res pol jermen, ?eprav ne zgleda, da bi bil zjeban, ker ?e bi blo vidno, bi mi reku, da ga bo tud zamenjal. Mal bom po?akal in ?e ne bo bolj? oz. ?e slab?e, ga bomo pa zamenjal. Hvala za pomo? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

?e bi menjal napenjalec zobatega jermena, bi itak zamenjal tudi jermen to sploh ni debate. Samo tukej pri mikro jermenu mi je pa malo ?udno, da bi bil po enmu letu in pol in 35000km potreben menjave. Samo zato ga nismo menjali. Ker tako kot si napisal, bi moral biti 120k km po velikem servisu mir... Mogo?e je pa tok slab material, da ga je ?e hudi? vzel in bi ga res bilo potrebno zamenjat, ?eprav je naredil malo kilometrov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Zamenjali smo samo le?aje in pride stro?ek samo za le?aje 20?. Nova cena za original napenjalec je 320? :blink: YavarYe X6V6 sicer pravi, da bi moral menjati tudi jermen ampak ga nismo, ker je napenjalec ostal isti. Zdaj pa ne vem :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Sej nismo menjal ?ponarjev ampak samo le?aje v njih, tako da je ?ponar prakti?no isti kot prej. A misli?, da je problem v jermenu in da je po letu in pol spet potreben menjave?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Jermen sem zamenjal pri 105000km, pri velikem servisu, pred enim letom in pol. Sedaj imam 142000km. Mehanik je rekel, da je napenjalec ?e vredu in da je bil samo le?aj ?e zelo bogi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

V?eraj sem zamenjal le?aj napenjalca mikro jermena in oba le?aja rolce. So bili ?e kar zdelani. In ko je avto neogret, se ?kripanje ?e vedno ogla?a. Ko pa se avto segreje, ?kripanja ni ve?. Kaj bi bilo lahko ?e narobe? Premalo napet jermen, ampak saj je ?ponar avtomatski, ali ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Tudi jaz imam podoben primer. Zvok se sli?i pri hladnem motorju iz predela mikro jermena oz. njegovega napenjalca pri ?tand gasu. Ko je motor ogret, zvok izgine in pa tudi pri mrzlem motorju nad 1300 obrati ga ni sli?ati. Mikro jermen je bil zamenjan pri 105000km, sedaj pa imam 140000km. Napenjalec takrat ni bil menjan. Ali bo tudi pri meni napenjalec potreben menjave? Kak?na je pa kaj cena?

LP Mitja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano

Zmeraj bolj se mi zdi, da je poleg gum problem ?e nekje drugje, ker se piskajo? jaj?ast zvok, kot neko drgnjenje pojavlja tudi pri okoli 120 km/h. Mogo?e sta nova zamenjana le?aja defektna. Kako pa vem, ?e je slu?ajno kaj narobe z polosovino? Lufta ni nikjer razen malenkost pri volanski letvi. Vesel bom vsakega odgovora.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano

Gume definitivno ... jaz sem lih v?eri kolesa premetal in obrnil smer vrtenja, ker mi je tudi ?e ru?ilo. Zdaj je pa ti?ina in u?itek, kot bi se peljal na novih gumah. :jupiii:

A to si zamenjal prve-zadnje, ali poleg tega ?e levo-desno (smer vrtenja)? Bi bilo tudo to za poskusiti, ?e bo kaj bolje :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano

Mam Goodyear Excellence in mislim da so 2008 letnik. Zvok je pa tak kot, da bi se nekaj ovalnega drgnilo, v?asih ni pa ni? sli?ati?!. Ko sta bila le?aja fu?, je bilo konstantno tuljenje, ki se je ve?alo s hitrostjo in pa pri zavijanju. Tole pa res ne vem kaj bi bilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano

Tudi jaz sem moral zamenjati sprednja le?aja, pri 137500km. Desni je bil ?e na koncu, levi pa na?et, tako da sem zamenjal kar oba. Sedaj se mi pa pojavlja, da se mi pri okoli 50km/h pojavlja nek podoben zvok kot prej, preden sta bila le?aja menjana. Zvok se pojavi v katerikoli prestavi kot tudi v leru, v?asih ga pa ni. Sem se tudi ?e oglasil pri mojstru, ki mi je menjal le?aja in pravi, da sta nova le?aja OK in da ni nikjer nobenega lufta. So mogo?e krive gume, saj sva skupaj ugotovila, da so ?e dokaj stopni?aste in to ravno sprednje ali kaj drugega?

Hvala za odgovor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu Mazda 6
Napisano

Tkole je.

ugasnjen: poka, ?e sukam volan levo desno in ?e grem z roko premikat volansko ?tango pri pedalih, se ?uti luft

pri?gan: ?e se peljem po?asi in grem rikverc v gara?o, ki je malenkost dvignjena od ceste in je volan na 3/4 namoten v desno, takrat se najbolj sli?i. Ali pa, ko se po?asi peljem naprej in zavijam na desno.

Pri hitrosti 50km/h ali ve? se lufta sploh ne ?uti in tudi pokanja ni. Kaj vi mislite ali bi bila to volanska letev ali samo volanski kon?nik ali kaj drugega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu Mazda 6
Napisano

Luft pri volanski ?tangi pri pedalih me skrbi, ker to pomojem ni normalno. Ker se sedaj v volanu konkretno ?uti luft in ob luftu pokanje. Oboje je izrazito pri po?asni vo?nji, ko obra?am volan. Volan sem dal tud ?e podmazat in tisto pokanje je izginilo in je bilo druga?no kot je pa to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu Mazda 6
Napisano

Spet spra?ujem glede pokanja. Pisal sem ?e, da mi poka v volanu, ?e pri ugasnjem avtu sukam volan levo desno. Luft se pojavi pri volanksi ?tangi, ki je oble?ena v plastiko, ki se nahaja pri pedalih. Ta ?tanga ima luft, ?e jo posku?a? premikati levo desno. Zanoma me, ?e je fu? pol? na letvi ali mogo?e volanski kon?nik ali pa? cela volanska letev. Hvala za odgovore.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cviljenje zavor pri M6
Napisano

Da malo obudim temo :) Tudi meni so pri majhni hitrosti, predno pohodim do konca, za?ele cviliti zavore. Zacvili tudi, ko spustim zavoro, isto pri majhni hitrosti. Kot da bi na istem mestu zacvililo, ko se ?eljusti premikajo narazen in potem skupaj :blink: A se da kaj narediti ali pa? zamenja? diske in plo??ice, ?e cvili vedno bolj?

Lp Mi_c_ho

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.