Skoči na vsebino
2005 Mazda3 elektrika
Napisano

Vec ali manj so tiste mini, preveri predal sovoznikov tam je w5w zarnica. Sredinske gumbe pa lepo pazljivo razdri pa morda takoj opazis kje je lahko tezava. Lahko da se motim......take so moje izkusnje.

Fajn ustimaj pa se malo pogooglaj;-)

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 sedan zadaj desno ne delujejo lu?i
Napisano

Ha ha potegnil 10 cm kablov morda da je la?je delal. Jaz bi ga prasal ce lahko pokaze te nove kable ha ha

No cena prevelika ampak vazno da sedaj deluje.

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2005 Mazda3 elektrika
Napisano

Uff kok enih tezav:-)

Sipe da delujejo moras na vsakih vratih posebaj jih naucit.

Naredis tako.....sipo spuati do konca dol in za 2sec zadrzi tipko kot bi hotel odpreti. Nato sipo dvihni gor in ko je zaprta za 2sec zadrzi tipko. Tako navadis se ostale sipe na vratih.

Gumb za ventilacijo ali temp. Je v notranjosti ...obrabljen. Ponavadi se ga da lepo popravit, tako da razdres vseskupaj pogledas v duso vrtljivega gumba prikrivis jezicke ali prelotas da dobijo bolsi stik z drsno podlago. Ce se tega ne da je potrebna menjava te konzole.

Potem utripanje radia in luck....najprej treba zamenjat vse lucke za osvetlitev....ponavadi je vzrok teh moten nedelujoca osvetljitev pepelnika. Meni je utripalo zaradi tega ko sem pohodil pedal za bremzo....:-)

Ce si kje iz okolice lj ti lahko priskocim na pomoc....imel mazdo 3 in priblizno vem he he.

Ce so slabe mase je treba spucat tudi mase ki pridejo na sasijo.

Dobro opravi....

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2005) - lu?ka za ma?ino
Napisano

S katerega konca pa si. Najprej priklop na tester pa se bo kaj vedlo vec kaj se dogaja?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova turbina ne deluje...
Napisano

Sta priklopila vse cevi,cevke pravilno da nista kake vakum cevke zamenjala med sabo ...... 

Povej kaj ve? o  tvoji ugotovitvi da avto dela ''normalno''

Kako pa je avto delal prej s pokvarjeno turbino?

ko vozi? avto, ali  se pozna kaj na mo?i, ima? ob?utek da se obrati ne razvijejo-a turbina se sploh ne zavrti kakor si opisal. 

Se pravi ?e je turbina nova bi morala delat-vrjetno sta  ga pri menjavi nekje pihnila mimo  (a sta jo prav obrnila :) )

?e EGR za?teka (odvisno od polo?aja) na?eloma lahko povzro?i  da se turbina ne zavrti -saj v tem primeru  ?opa izpuh v sesalni kolektor in  posledi?no avto du?i-ta pa nima mo?i.

Za 1x ?e 1x preglejta  kar sta menjala  ?e ne pa najbolje da zapelje? nekomu ki  ve malo ve? kot lokalni mehanik (pa ne podcenjujem  tvojega kolega)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto vle?e v desno
Napisano

no tako nekako sem si jaz razlagal zaradi ceste  ......

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto vle?e v desno
Napisano

Kak?na je obraba gum ki si jih dal gor. je enakomerna obraba ...?  da bi se kar tako raz?telala optika pri menjavi diska  nemogo?e. 

Jaz bi najprej preveril tlak v gumah nato obrabljenost potem pa bi se posve?al cesti in bi to sprobal  na drugi cesti. potem pa morda optika.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323C 1.5 pu??a olje
Napisano

Mislim da je to kar dobra izbira kjer bi lahko spustilo olje.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot na podvozju
Napisano

stabilizatorji kon?nikov.

Imel podobno te?avo pri mazdi 3 

samo ?ez razrukano cesto se je sli?alo kot bi nekdo  zamolklo tolkel po ?asiji in da bo vsak ?as razpadlo vse skupaj. ?e si vozil po?asi tega ni bilo sli?ati. Kljub pregledom in  dvigovanju  avta  ni obrodilo sadov. Dokler  mi brat ni povedal naj zamenjam te stabilizatorje(vedel pa sem da  je zvok spredaj) saj tudi ?e avto dvigne? ne more? ugotoviti da je stabilizator zani? pa smo jih pregledovali.  Pa? je rekel  avto ima tok 1000km   cena je 30 ?  slab?e ne more bit.

No po menjavi je zadeva utuhnila......da pa je bil stabilizator zani? in kar nekaj lufta  si pa videl ?ele ko je bil ?isto odstranjen in brez vpetja ;)

No ne pravim da je to problem  samo  delim izku?njo.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sem ?e tudi sam razmi?ljal, da bi jih odrezal... Zgodi pa se to zaradi temperaturnih nihanj (zima-poletje-mraz-vro?ina...)... Seveda se to ne zgodi tako hitro v kolikor z dolo?enimi sredstvi te letvice za??iti?, kar pa prvi lastnik o?itno ni nikoli storil... 

ha ha  kdo pa razmi?lja o tem da bi sedaj pa ?el vsako leto mazat  okrasne letvice da jih nebi hudi? vzel :)

So pa res zanimivi ogrizki kot bi nekdo imel ful ?asa in  bi ??ipal s kle??ami :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za re?itev z DSC ne morem pomagati,razen da posku?a? poiskati na odpadu kako rabljeno in jo prestavi? v svojo.

Kar se pa ti?e teh letvic, pred leti ko sem si ?e lastil mazdo 3 sem  tudi sam opazil  to nazob?anje letvic.....kako  ali zaradi ?esa to nastane pojma nimam,(ve? ti?)

Jaz sem mislil da  je to od kak?ne to?e, da vrana kluje ali celo da je to nekdo namerno po?kodoval. 

Te?avo sem pa re?il  kar takole-preprosto sem  z olfa no?em odrezal  na vseh letvicah tisti tanek podalj?ek kateri  pu??a grd videz. Jaz ne vidim te?ave in neke koristi oz.  ?kode z odstranitvijo  tistih nekaj mm

Razmisli ?e se ti  spla?a  menjat letvice ;)

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predelava Radija
Napisano

Jaz sem imel na svoji mazdi 3 2004  Usb SD  vmesnik  tele znamke in vem da nisem bil edini 

Preverjeno deluje dobro   pa mnogo cenej?i do xcar link-a  zadeva je  tipska tako da mora delat.

http://www.ebay.com/bhp/yatour

Zadevo pa samo priklopi? na obstoje?  original radio  na vhod za  CD menjalec

Komande na volanu delujejo,le te?ava je bila v tem da  ni izpisovalo kateri komad se vrti ampak samo TRACK 1,.....

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anja glede akumulatorja
Napisano

Ne kompliciraj, nafila naj akomulator in gasssss.

Drugace pa ce zelis preverit kaksno je stanje ...lahko tudi tako da preveris elektrolit ki je v njem.

Seveda spet rabis napravco ;-) reometer al meki takega po kmecko receno.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3, 1.6 diesel, letnik 2009 - cuka
Napisano

Pozdravljeni forumovci!

Prosim za pomo?. Pred meseci sem postal lastnik mazde 3, 1,6 diesel, 90 KMl. Avto mi zelo grdo cuka. ?e posebej cuka, ko se motor ogreje in ko stopalko za gas pohodim malo bolj, neglede v kateri prestavi je. Avto nima mo?i, ne gre ve? od 120 km/h, v prostem teku motor crkava. Zamenjal sem ?e filter nafte, upajo? da bo bolje, vendar te?ava s cukanjem ostaja. Lu?ka na armaturi ne sveti nobena. Ima kdo kak?en predlog? Hvala

Kater letnik in ali ima ?e DPF, ?e ga ima se zna problem vrteti okoli tega.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DCZ - nadgradnja centralca na kljuc
Napisano

Vse lepo in prav -------?e imel bi Fiata ali kaj od na?tetega v seznamu kompatibilnih znamk ;)

Sam sem imel v mazdi 323 meta M8700 model alarm  in prav tako v mazdi 3   in zadeva je delala super. Montiral sem marsikomu  in ni bilo reklamacij. 

Tako da  je to super. 

Druga?e pa ima?  veliko teh modulov na voljo ....  

Pa preveri da ima? v vseh vratih motor?ek za centralno zaklepanje.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

jaz sem menjal pred kratkim diske vse sem dal od ATE  diski + plo??ice  200?  samo faking cvilijo s5 ...

ampak se ustavi haha ma? pa tudi seveda cenej?o opcijo.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TUNE UP MAZDA 3
Napisano

Meglenke zmontiras in das original stikalo rocko za meglenke....pa mora delat. Napeljava naj bi bila ze pripravljena.

Komande na volanu....treba dat radio ven pa pogledat ce ima konektor za komande...prav tako naj bi bil ze pripravljen.

Prestavne rocice ni panike za zamenjat

Za samo ogledalo pa treba strom do spegla spelat.....tukaj zgol ugibam.

Vse skupaj prej preveri;-)

Upam da uspes kaj pametnega posodobit v svoji trojki.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arnica - kontakt - kratek stik?
Napisano

A ti ?e katera druga ?arnica ne dela ali samo kratka?

Tukaj ne vidim razloga da bi kupoval nov ?aromet :( 

treba je preverit ka?ne so mase  in ostali konektorji,malo prikrivit zamenjat kak kabel?evelj?ek,  na?pricati s kontakt sprejem in to mora delat ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na 5 vratni M6 (letnik 11/2008) mi ne deluje ve? ena od zadnjih lu?k za osvetlitev registrske tablice - tista ki osvetljuje del nad ?rkami. Ali je zamenjava kaj komplicirana, ali lahko naredim sam oziroma ali je potrebno na servis. Se popravilo izvede iz notranje strani ali iz zunanje.

?e si kje iz osrednje slo  ti lahko pomagam v kolikor ne uspe? ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najverjetneje je kondens kot je napisal yavarye.1x se je to zgodilo na moji 6ki.ampak sembiltok vutrajen da sem posusil s klimo. Potempa zamenjal kabinski filter.temelito prezracil avto ko je bil soncr in od zakrat imam mir.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 ventilator
Napisano

Sama odstranitev ni te?ava ;)

Najprej je fino da proba? priklopit direkt ?e je res ventilator fu?....?e ta dela  ob direktnem priklopu  je morda kriv kak rele ali slab stik na  konektorju....morda celo termo stikalo ki je v hladilniku.(snemi te 2 ?ice in jih stakni skupaj) pa bo? videl ?e ventilator zavrti.

Pol pa naprej ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

radijo
Napisano

Se je snel konektor za zvocnike?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.