Skoči na vsebino
?kripanje armature
Napisano

?e posebej v zimskem ?asu mi pri M6 nad ?tevcem pod ?ipo tam kjer je nek senzor za sonce al nekaj tacga armatura kar fajn ?kriplje. Se ?e komu to dogaja in kako je to re?il? Mislil sem, da bi pod ?ipo zatla?il kak?no ?rno peno al pa kaj podobnega.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mehanik,cukanje
Napisano

Tudi meni je prej?nji teden, ko je bilo mraz, okoli 3000 obratov cukal in ni ?el ve? kot 160km/h. Sedaj pa avto deluje tako kot mora in upam, da bo ?e naprej. Tako da ne vem kaj je bilo (gorivo, mraz).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vibracije
Napisano

To sm naredil ?e poleti in tudi zamenjal teko?ino, ko je bila na momente mehka, kar sem vas tudi ?e spra?eval. Danes je npr. delala bp. Bom ?e enkrat prezra?il, ?e bo kaj bolje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vibracije
Napisano

Drug teden bova z mehanikom pogledala avto. Upam, da je pri sklopki samo zgornji cilinder fu?. Pri prebiranju drugih forumov so za vibracije poleg gum krive polosovine, vztrajnik trese samo pri speljevanju, kar mi tudi ?e malo. Bova videla kaj bo na stvari. Zgleda da mam preklemano sre?o :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vibracije
Napisano

Da bi bila mera polna,se mi je med voznjo vdrl pedal od sklopke in zdej mi sklopka prime cisto v podnu :( Kot ka?e, mi menjava sklopke ne uide, ali pac ne? Ali bi bile vibracije lahko povezane z dotrajanim vztrajnikom? Hvala za vase odgovore

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vibracije
Napisano

Nazadnje sem spra?eval o zvokih, ki se pojavijo pri pri ogretem motorju pri okoli 2200-2500 obratov od 2. prestave naprej. YavarYe X6V6 je rekel, da krivec verjetno vakumska ?rpalka. Sedaj so se mi je poleg tega zvoka pojavile ?e rahle vibracije, ki jih ?utim predvsem na pedalih in podnu pri nogah. Pri pospe?evanju se mi zdi, da se ?e malenkost pove?ajo. Avto pospe?uje normalno, malenkost kuri olje (na 15000km pride med max in min) in pri pospe?evanju normalno pokadi. Ko je bilo prej?nje dni ornk mraz, teh vibracij ni bilo, zdaj so pa spet. Ali je to povezano z vakumsko ?rpalko ali kaj drugega? Upam, da ne kak?na turbina :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje klime
Napisano

V?eraj sem se kar opogumil in na?prical v ventilator pod kabinskim filtrom. To sem naredil 2X in je bilo malenkost preve?, ker je pod ventilatorjem malenkost za?elo kapljati. Potem sem pustil 10 min in potem za 20 min pri?gal klimo do fula in na max temp. Tako da bom videl ?ez ?as, ?e bo vonj izginil. Zaenkrat lepo di?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje klime
Napisano

?e vedno mi na vsake toliko ?asa prismrdi iz klime. Danes sem kupil peno s cevko. Na navodilih pi?e, da moram odstraniti mikro filter in potem na?pricati v dovodni kanal. Ko sem osdstranil filter kabine v moji mzdi 6, je pod filtrom ventilator, nad filtrom je pa ?e ena odprtina. Prodajalec mi je rekel, da naj na?pricam v prostor, kjer je filter, vendar se bojim, da ne bo kaj narobe z ventilatorjem. Kam moram potem na?pricati peno, gor, dol ali v prostor s filtrom, ki ga potem zaprem nazaj in pri?gem ventilacijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu Mazda 6
Napisano

?e naprimer pri ugasnjenem avtomobilu sunkovito obra?am volan v levo in desno, se sli?i pokanje tk tk. Tako da bo mojster pogledal na servisu drug teden, ?e se da kaj priviti.

Imam pa ?e eno te?avo. Pri vo?nji v 3., 4. in 5. prestavi se okoli 2500 obratov in ve? pojavi nek ?uden zvok, kot bi nekaj pri?lo v resonanco ali da bi se sli?al le?aj, v prostem teku pa tega ni. ALi mogo?e kdo ve, ?e je to mogo?e povezano z luftom v volanu ali kaj drugega bi lahko bilo? Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu Mazda 6
Napisano

Sem bil ?e na servisu in so mi ga ?e podmazali in tisti pokanje smo odpravili vendar pokanje ob zavitem volanu ostaja. Mi je pa nekdo rekel, da naj posku?am s spodnje strani z 42 klju?em eno matico na letvi bolj zategniti in potem naj ne bi bilo ve? lufta oz. bo manj?i. Potem naj bi bil volan nekoliko tr?i. Ne vem, bom ?e to probal, ?e bo kaj bolje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu Mazda 6
Napisano

Tudi meni je pokalo v volanu in potem sem ?el na servis in so mi podmazali letev. Med vo?njo je pokanje izginilo, ostal pa je nekak?en luft sploh ko grem rikverc z zamotanim volanom v desno. Z mehanikom sva na mojo nesre?o ugotovila, da ima luft volanska letev. Vem, da je to svinjsko drago, sploh ?e bi kupil novo. Ali je mogo?e ?e imel kdo ta problem in kako ga je re?il (obnova, nova letev,...)? Avto je letnik 2005 in je izven garancije.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Le?aj?
Napisano

Zadnje tedne opa?am, da se mi pri 120kmh in potem tudi v vi?jih hitrostih pojavi nek zvok. Kot da bi tulil en le?aj. Pri prej?njem avtu je bil zvok podoben, le da se ga je sli?alo, ko sem zavil in tam sem vedel, da je le?aj. V tem primeru pa ne vem. Je imel ?e kak?en drug podoben problem? Res pa je, da so mi ?li verjetno sileni, ker mi isto poka, ko pri po?asni vo?nji zavijem volan kot je to ?e opisoval drug uporabnik foruma (Cvijo - http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6481). Je mogo?e to dvoje povezano?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

okvara pe?ke?
Napisano

V?eraj sem ?el na servis klime in so rekli, da je bla samo na pol napolnjena (220g). Tako da upam, da je bil vonj zaradi tega, bomo vidli, druga?e bom pa ?e sprej za dezinfekcijo probal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

okvara pe?ke?
Napisano

Sem preveril mikrofilter v kabini in ni bil ni? vla?en bil pa je samo rahlo umazan in sem ga o?istil s sesalcem. V?eraj na primer ni bilo za?utiti nobenega vonja, le pri v?igu se je rahlo zarosila sprednja ?ipa. Ali obstaja poleg mikrofiltra in zra?nega filtra ?e posebej filter klime in si mislil za slednjega, ?e je vla?en in kje se nahaja, da ga preverim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

okvara pe?ke?
Napisano

Mogo?e se pa res pojavi, ko v?gem avto ampak za par sekund lahko pa tudi med vo?njo, ni pa nujno pa zjutraj se mi ?ipe zarosijo kot sem ?e zgoraj napisal, ?e je avto ?ez no? zunaj. Vonj se je pa pojavil en mesec nazaj po nekaj dneh, ko sem ?el iz avtopralnice in je podoben ?amponu iz avtopralnicem, mogo?e celo po zatohlem. Kako pa se izvede ?i??enje klime?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

okvara pe?ke?
Napisano

Opazil sem kak?en mesec nazaj. Ni pa to konstantno, kak?en dan se ni? ne zavoha v?asih pa samo za par sekund, enostavno da se za?uti. Vonj od delovanja webasta je druga?en - po nafti pa?. Webasto lahko zavoham v?asih na kri?i??u, ko ?akam zeleno lu?, meni pa se to dogaja med vo?njo. Hladilne teko?ine ni videti, da bi jo manjkalo. Ko je motor vro? ali topel je teko?ine celo malo nad max. ?e je avto ?ez no? parkiran zunaj in ga zjutraj zalaufam, se mi sprednja ?ipa malo zarosi. Filter kabine je bil menjan letos maja. Zaenkrat bom spremljal nivo teko?ine, ?e bo pa slab?e pa na servis. Ali mogo?e kdo ve, ?e je tudi pri mazdi potrebno razdreti armaturo kot pri drugih avtomobilih, da pride? do grelca in koliko stane nov grelec?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

''zlatko''
Napisano

Aha, to se pravi pri vsaki menjavi na 15000km ena fla?ka, ?e prav razumem. V eni temi sem prebral, da ga zelo priporo?a?. Koliko ?asa pa ti to ?e uporablja? in kako se obnese na dolgi rok?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

okvara pe?ke?
Napisano

Na vsake toliko ?asa v kabino prismrdi nek ?uden vonj, verjetno antifriz, ne vem. Malo sem bral po drugih forum od drugih znamk in so nekateri dejali, da je to verjetno pe?ka a gretje. Ali je mogo?e ?e kdo imel podobne te?ave?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.