Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
pred 35 minutami je Z M A J napisal:

Telekom Slovenije, nasvidenje in verjetno nikoli več. :)

Danes sem se jih rešil in imam T-2 zdaj. :)

T2 je vsaj zame zakon. Nikoli nobenih problemov, .z optiko pri nas že od leta 2008.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Lani, ko sem še delal, se je sin od sodelavke udeležil nekega prostovoljnega, trimesečnega služenja vojske. To naj bi jim tudi plačali.  Dogajalo.bi se naj nekje na obali (ne vem točno kje). Prvi šok je bil, ko so jim pobrali vsem telefone in jih dali na razpolago za petnajst minut vsak večer, ob 20.30. Ob 21.30 so morali v postelje. In zjutraj vstajanje ob 5.30. Vsak dan jih je bilo manj na postrojavanju. 😄

Od sodelavke "ta mali" star je bil takrat 23 let, je zdržal točno sedem dni. Potem pa domov k mamici. Bogi mi s takimi "vojaki". 🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pred kratkim sem nabavil Ergon SMC Core S/M (9-12CM). Mi ustreza, lahko bi bil še malenkost ožji. 

Popolnoma enakega imam tudi jaz. 

Ergon SMC Core Men Sattel Size: S/M (9-12cm) Color: black/grey.

Meni ustreza v nulo. Tudi po prevoženih 60 kilometrih ni problemov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 48 minutami je Z M A J napisal:
WWW.24UR.COM

Na Danskem bodo v skladu z uveljavljeno spremembo zakonodaje na služenje vojaškega roka odslej lahko vpoklicali tako moške kot ženske...

Pravilno. Da se mladci naučijo malo "resnega" življenja, ne samo da igrajo igrice pred računalnikom. Tudi pri nas bi bilo dobro, da bi vsaj za par mesecev to bilo obvezno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 55 minutami je g.Wankel napisal:
WWW.24UR.COM

22-letni Lorenzo Balboni je umrl na počitnicah v Sloveniji. Sodeč po obdukciji se je zastrupil s hrano, družina pa zahteva ponovitev pregleda. Na mrliškem listu je navedeno, da je vzrok smrti Italijana neznan.

Teorija se zapleta. Pes, ženska in še turist?

To je kot naslov kakšne angleške kriminalke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je jures napisal:

Ti so zgolj vaše domneve

Na koncu bo kot naši politiki. Boss bo obtožen zavajanja in manipulacije, Alex bo pa sklical neobvezen forumski referendum za vode ali pa zascito ogrozenih kac

Kako zdaj? A jo je ugriznila kača ali jo ni? Ali nas vsi po vrsti zavajajo(mediji, tv, novinarji?) Ali Boss mogoče ve kaj, kar nihče drugi ne? To je sedaj vprašanje. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 20 minutami je Boss napisal:

Lol, ker vidim, da smo pozabili, kaj je bil vzrok za stavo

Boss napisal

na katero Alex odgovori

Upam, da je zdaj razumljivo, da je samo še vprašanje a je bil tudi poginuli pes žrtev modrasa in ne cianobakterije? Aja pa da to le ni neka teorija zarote ampak verjeten potek dogodkov. Čakamo samo še obdukcijo, ki upam, da bo sploh narejena in obveščena javnost. Trenutno nas samo še hecajo in ugotavljajo neke možne vzroke, ki z znanstvenim pristopom nimajo nič skupnega in vedo glih ene tolk k vedeževalec Blaž.

WWW.24UR.COM

Po poginu psa na območju Bohinja so izvedli nove analize vode v jezeru. Podatki Nacionalnega inštituta za biologijo so pokazali, da v vodah ni...

Ok, uganil si, da je v Bohinju. To je pa tudi vse. Zaenkrat velja, da je bil kriv modras. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 minutami je Boss napisal:

Od kod maš pa ti 1. Mater primorci, če ne paziš te kr nategnejo takole na suho.:hudicek:

Ja, na kliniki so potrdili, da je bil modras. In da je ženica umrla. 

Zatorej je trenutno 1 : 1. Kako bomo izvedeli resnico iz prve roke pa ne vem. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Boss napisal:

Hehe, dobr mi gre... kaj še rabim za drugo točko in zmago. A da je psa ugriznil modras in ni bila cianobakterija?

Jaz imam dve, ker je bil modras strupen. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 31 minutami je Boss napisal:

Me kr ma, da bi stavil proti tebi... čist tko iz fore. Recimo tkole, če mam prav mi boš en teden za vsak moj post replayal "prav imaš Boss". Če pa sem falil pa bom jaz en teden replayl na vsak tvoj post "prav imaš Alex".

Hehe, a si upaš? To bo smeha. 🤣

Velja. 👌

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je Boss napisal:
WWW.24UR.COM

V torek je po več desetletjih prišlo do ugriza modrasa s smrtnim izidom, je sporočil Miran Brvar iz Centra za klinično toksikologijo in...

Na Gorenjskem? Ne bi se čudil, da v Bohinju in tole zna biti povezano s poginom psa pred kratkim. Cianobakterije my ass.

Teorija zarote? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je luka_6818 napisal:

Zdravo. 

Kupujem rabljeno Mazdo 6 (ali 3, nimam neke preference) in me iskreno zanima če so težave s Skyactive 2.2 CD 175 masino dejansko tako pogoste, kot ljudje na forumih pravijo, ali vidim samo tisti 1% ki se glasno pritožuje, medtem ko jih 99% fura svoj avto brez problemov?

Poleg tega me zanima koliko od teh težav bi lahko bilo ker si nabavijo dizla za mestno vožnjo, pol so pa presenečeni ko se jim filtri zamašijo in stvar ne deluje kot bi mogla kljub temu da vidi avtocesto 2x letno. 

Skratka zanima me, če je ta model res toliko problematičen, ali samo poslušam napačne ljudi. 

Osebno naredim 200-300km na avtocesti vsak teden.

Primer oglasa, ki mi je zanimiv:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21147215&display=Mazda Mazda6

Hvala za iskrena mnenja in izkušnje. 

Z Boss-om imava dizel, le da je 150 konjski, ročni menjalnik. Nobenih problemov, jaz imam 100000 Km. 

Poraba nekje 5,5/ 100. Navora ima za izvoz, tako da se pelješ povsod brez problema. Če boš delal kilometre na avtocesti bo ok. Če boš kupil dinota, 2.5 motor, ga boš nekjev50-70% preplačal, dobil boš povprečen motor, ki je zelo žejen. Na koncu se motaš odločit sam. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je Boss napisal:

Sam ne same vode... trust me, sem naredil to napako enkrat in edinkrat. Obvezno notri nekaj energijskega sotonic varjante. Ker kako te sama voda zabije to ni res. Enostavno te blokira v kaki vročini in kr obtičiš z energijo. Strašljivo... ne bom nikoli pozabil, kako nemočnega sem se počutil takrat.

Itak, da ne. Sam uporabljam High 5, sport nutrition. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 48 minutami je sportman333 napisal:

Nisem mislim samo Jadran in Croatio do Splita....sem bil oz.sem kar redno po EU mestih in.....ja se strinjam življenjski standard in kar nam omogoča SLO (narava, blizina vsega, itd....) to je TOP....ostali "luksuz " (vključno z avti) pa žal zaostajamo....

Točno tako. Kar se tiče narave, lege, varnosti, čistoče, šolstva, športnikov... smo prva liga, smo med najlepšimi državami. Standard in vozni park je pa veliko prenapihnjen glede na plače. Tukaj je tri četrt lizingov, kreditov, pokradenega denarja. Ljudje si privoščijo predrage avte glede na svoje prihodke. Recimo, meni je nepredstavljivo, ko ljudje vzamejo kredit, da gredo na neko eksotično potovanje. Tako gre kredit na kredit, pa lizing in je prikazano, kako super je vse v Sloveniji. Pa ni. Pri tej draginji so lahko socialno ogroženi tudi v takih družinah, kjer sta recimo oba zaposlena v kaki trgovini in imata dva otroka, pa plačujeta najemnino za stanovanje. 

Ko plačajo vse stroške jim ne ostane dosti.No,taki se ne izpostavljajo in je kar izkrivljena slika o nekem, "kao" velikem standardu. Pa smo glede tega vedno v spodnji polovici EU. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 28 minutami je TBA napisal:

Boš ti splaniral eno furo mimo observatorija na orle (neki pojest) pa nazaj 😜 

Js nism nič načrtoval pač sm reku da grem mal s kolesom. Je blo spontano. Se za pit nisem nič vzel sabo.

To z pitjem pa ni v redu. Je potrebno piti sedaj poleti ful. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je jures napisal:

Potem so verjwtno imeli privat zavarovanje alanl coris. To je normalno.

Jaz z modro kartico nikoli nisem placal nic v italiji, hrvaski, spaniji ali avstriji. Jaz oz drug clan familije.

V nemciji sem placal vse, ker smrkec kartice ne poznajo ali nocejo. Turisticno zavarovanje triglava je povrnilo vse. V 7h dneh brez vprasanja....zanasat se samo na evropsko je seveda premalo. Govora je o sistemu....

Seveda ti vse povrnejo, a moraš plačati, tudi v Italiji. Edino, če greš v javno zdravstvo, ki je v ritii, ne. Mi imamo vedno narejeno najvišje zavarovanje, kar obstaja, a smo morali tudi na Portugalskem plačati obisk zdravnika. 

In potem smo dobili doma povrnjeno.Soseda si je na smučanju zlomila nogo (v Dolomitih).Peljali so jo z snežnimi sanmi, nato z rešilcem do bolnišnice, kjer je Imela operacijo. 

Plačati je morala račun 4500€. In to motaš plačati, preden te odpustijo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 34 minutami je jures napisal:

En na urgenci en pa v glavnem zdravstvenem domu...na koncu sva sla privat. Ker zdravstvo  izjemno izjemno slabo v Nemciji. Ce hoces da te indijec, ki niti povijat ne zna in  slabse govori od mene nemsko rihta pol je to zate ...

Da ne omenjam da nikjer ne sprejmejo modre evropske kartice. Od tega da racunalniki ne delajo do tega da prvic to vidijo....res slabo. Raje cakam v SLO.

Tu pa vse pohvale spaniji v 1.5 leta zivljenja tam....strogo vse ampak deluje. Nobenih ne spansko govorecih v zdravstvu niti za osnovne storitve

Tudi v naših bolnišnicah morajo tujci plačati. Ravno zadnjič sem bil v Izoli na urgenci (ne zame). Pride danska družina (starša plus trije otroci). Rekli so, da si je fantek razsekalu ustnico. 

Najprej so dve uri čakali, nato so se jih po pregovarjanju usmilili. Najprej so jih vprašali za bančno kartico. Nato so reševali naprej. 

pred 15 minutami je sportman333 napisal:

s prvim stavkom se strinjam, z drugim pa ne ravno, kljub vsemu imajo v nemčiji (če gledaš po naši AC) ali v samih mestih oz. po njihovih AC bistveno boljše avtomobile kot SLO.....(razen mogoče kdo ki ima DE tablico in se vozi s kako dacio ali podrto toyoto staro 20 let.....takemu je v DE verjetno težko....).

V Nemčiji je zelo, zelo dober vozni park, predvsem pa moderen. Precej nad našim. Zelo malo je starejših avtov(te vozijo večinoma kaki Turki in podobno). Največ nemških, veliko top modelov. Na, avtocesti te prehitevajo same težke makine. 

Tej, ki hodijo k sosedom hrčkom na dopust, pa v večini primerov govorijo nemško z mejanim  L - jem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.