Po več tednih za volanom pride tovornjakar v javno hišo, vrže 1000 evrov pred madam in reče:
- "Hočem eno starejšo babo, s povešenimi joški, celulitisom in krožnik mrzlih makaronov od včeraj!"
- "Ampak gospod, za ta denar lahko dobite tri mlada dekleta in sočnih zrezkov, kolikor hočete."
- "Veš, draga moja, mi ni do seksa, le domotožje me daje..."
V šoli se učijo zahtevnejše izraze. Učiteljica vpraša, kaj je to 'katastrofa'. Janezek pravi:
- "Katastrofa bi bila, če bi zajec prišel v vrt in obgrizel solato."
- "Ne, Janezek, to bi bila 'škoda'. Katastrofa bi bila na primer, če bi strmoglavilo vladno letalo z Robertom Golobom in vsemi člani vlade in bi vsi umrli. Si razumel razliko?"
- "Ja."
Čez nekaj časa pride šolski inšpektor kontrolirat znanje. Vpraša:
- "Kdo mi lahko razloži, kaj je 'katastrofa'?"
Janezek ponosen:
- "Katastrofa bi bila, če bi strmoglavilo vladno letalo z Robertom Golobom vsemi člani vlade in bi vsi umrli."
- "Odlično razumeš pojme."
Janezek pa še doda:
- "Ampak ne bi pa bila to škoda. Škoda bi bila, če bi zajec v vrtu obgrizel solato..."
Danes rata potreba po enem prevozu iz Kranja. Pa mi šefica napiše potni nalog, ampak ne za službeno vozilo ampak za "osebno tovorno vozilo s polpriklopnikom". In tako se jaz in praktikantka usedeva v BTjca in greva v Kranj. Samo, da smo naložili tovor na prikolico, se je ulil dež, ma je ulivalo, da je voda kar stala po dvorišču. Vseeno je bilo treba tovor zvezat in še preden sva prvo gurtno zvezala, sva bila mokra do gat...
Zveževa vse tako, kot mora biti, speljeva, prideva v Dorfarje - pa sonce nažiga na polno in cesta je popolnoma suha, sploh nobene sledi o dežju...
Danes z menoj dela naša nova pripravnica. Ravno ko se mi je predstavila in razložila, zakaj je v moji pisarni, vidim pomočnika direktorja, ki gre proti moji pisarni. Punco na to opozorim in ji rečem, naj se pazi tega kretena. Tip pride noter, ona pa reče:
Smo imeli sestanek in sredi sestanka se naenkrat zasliši ženski glas:
- "Roko ven iz mojih gat! Štejem do sto tisoč!"
Rata tišina, vsi se spogledamo, pa spet isti ženski glas:
Gledamo en drugega, kaj se dogaja, pa spet isti ženski glas:
Nato en sodelavec pograbi telefon in prekine klic. Potem je razložil, da se z ženo velikokrat kaj hecata in da ji je on enkrat na njenem telefonu spremenil zvonenje, zdaj je pa očitno ona spremenila 'melodijo' na njegovem mobitelu...
Kljub vsemu trudu sestanka nismo mogli več nadaljevati...
Teorem dela trdi, da kulturni ljudje ne bodo nikoli zaslužili toliko kot biznismeni.
To se lahko dokaže z rešitvijo enostavne enačbe.
Za dokaz začnimo z dvema trditvama:
znanje = moč
čas = denar
Vsem je znano, da
Moč=Delo/Čas
Vnesemo prvi dve trditvi in dobimo:
Znanje=Delo/Denar
torej tudi:
Denar=Delo/znanje
Torej, če gre znanje proti nič, denar gre proti neskončnosti, ne glede na to, da je delo zelo majhno.
Če pa znanje gre proti neskončnosti, denar gre proti nič, tudi, če je količina dela zelo velika.
Zaključek: manj znate več boste zaslužili.
Če niste razumeli poteka tega dokaza imate velike možnosti, da boste v življenju veliko zaslužili.
Če pa ste potek dobro razumeli, potem ste v zelo slabi situaciji...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani