Jaz sem pa kar klical na BeQuiet in so mi zagotovili, da dam komot (vsaj njihov) split kabel, ker je oh in sploh drugačen 😅 med drugim nekaj o tem, da je na napajalcu priklop 12 in ne 8 pinski. Ne vem pa kako grejo potem žice iz 12 na 2x8 🤔
Kokrkol, sem bolj miren zdaj.
Sem pa malemu dal na 7600X kar dual air tower, pa ima idle 40-44°. Za vodno ni zneslo. Ker je imel budget omejen in ker je izbral tako cheap malo ohišje, da ga nima kam dat. Zgoraj nima opcije, spredaj pa ne znese.
Heh... dokler se konektorji ne topijo... 9070 ima TDP 220W, pa skače (tudi) na 390W. Ni pa to, da bi držala konstantno tak zaug. Sem poskusil še 9070XT, to pa flikne krepko prek 400W. Še mal pa bomo gasilne aparate rabil zraven kompov.
Sem sestavljal PC za enega mladostnika, pa smo dali 9070 notri in 7600X. Teli Ryzen so tut ena zgodba zase s temi 95° izleti 😅 Sem pa kr dobro poštelal PBO nastavitve, praktično ne gre več čez 72° na raznih cinebenchih ipd. 👍
A si ti kaj gledal pri tvojem coolerju razliko med navadnim in Pro 360 Arcticom? A so samo fane dali P12 Pro pri novem? Nikjer nič omenjeno. So pa (lahko) zelooo glasni, glede na 3000RPM zmogljivosti. Kot bi nekdo sesal v sosednji sobi 😄 Dal 4 v kišto in na 20% moči, pa je vrh glave.
Eno tehnično vprašanje... Kako je možno, da grafična (RX 9070), ki ima za napajanje 2 8-pinska konektorja, potegne več kot 300W? Vsak 8 pinski konektor naj bi bil zmožen potegnit 150W max. Sicer vleče nekje 240W, ampak ima pa par milisekundnih poskokov preko 300W. "transient spike"?
A dobi še 75W nekje iz PCI-E porta na matični, oziroma kako je s temi spike-i?
Jaz kupujem nože za 20€. Da jih potem mirne vesti mečem v pomivalca in se požvižgam na njih. Pa hudič noče zarjavet 😄 Brusim jih pa glih 3x letno mogoče. Nož za 150€ bi pral na roke, zato ga nimam.
Tudi sam si lastim hišo zgrajeno leta 1969 in se še letos nameravam spravit v kompletnejšo adaptacijo. Pred sedmimi leti sem že vložil dobrih 20.000 in si temeljito obnovil eno stanovanje. Elektrika, voda, ogrevanje... vglavnem komplet na novo. Kopalnice sicer takrat nisem, jo bom pa sedaj. Spodaj imam še eno stanovanje, ločen vhod. Podstrešje imam pohodno in bi lahko tudi zgoraj uredil v manjše stanovanje, če bi bila potreba. V prihodnjih dveh letih bi se rad lotil menjave strehe, izolacije le te, preverba hidroizolacije in potem izolacija hiše in še ostalo po notranjosti spodaj. Imam še par oken in vrat za zamenjat in podobnih jajc, računal sem, da tudi sam ne bom potreboval več kot dodatnih 100.000. Za moje pojme imam glede na današnje čase še kar dobre pogoje. Sem se pa že zdavnaj sprijaznil z dejstvom, da "delaš s tem kar maš". Če bi želel vložit 300.000, bi podiral. Pa tudi živeti je treba nekje vmes... Čez par let lahko oddam dve stanovanji in grem živet od najemnin kamor želim. Ali pa mi plačujejo kredit za novo hišo. Še zgoraj se mi praktično ne splača delat 3. stanovanja, ker bi vložil 30.000-50.000, ki bi se z najemnino za moje pojme poplačali prepozno, mogoče, če bi denar ostajal. Meni se ideja, da imam za 150.000 v današnjih časih fertik bajto, 10km od centra LJ, iskreno še najbolj dopade in tudi izide.
Stari, za tak denar (40€ Amazon) je top zadevca. Mi je že prišel prav, pa še mi bo in to letos precej, če se mi izide par zadev. Mogoče bi lahko dodali zadaj zaponko za pas edino, ne bi jih koštalo nič. Ubistvu, če bi zadeva lahko v vaservagi projecirala laser na steno v črti, za montiranje polic in podobno, bi bila že kar preveč perfektna. Če moraš menjat ograjo in imaš precej dolžine je veliko bolj elegantna rešitev, kot označevat pa seštevat s 5 metrskim trakom. Tistega 80m navitega nimam žal 😅 Največja umetnost je naciljat steber in videt tisto malo piko. Lažje je ciljat človeka zraven, pa ti zavpije, ko si zadel. Je pa definitivno natančen ko prasica, ni zgolj nek kitajski pol-izdelek.
Resnici na ljubo ima precej neposrečeno ohišje, glede na to, da v midi tower ne more spravit 360 na vrh po defaultu. Pa tako so pupularni teli 4000D. Mogoče lahko pa samo zamenja ram s kom, ki ima nižjega. Mogoče pa lahko naredi nove luknje zgoraj za radiator, centimeter bližje stekleni stranici in mu bo zneslo mimo ramov. Jaz sem ta cooler spravil v Micro-ATX kišto na vrh, ni vrag, da ne bo nekaj pogruntal na svojem Midi Towerju. 🤪
Zbrusi špico, sej je samo od gpu hladilnika zaključek 😄 Ali pa kupi slim fane. Sicer pa lahko verjetno daš fane s sprednje strani tega ohišja, pa jih obrneš, pa z notranje strani samo radiator našraufaš, če ti zarad grafe ne znese. Mogoče boš pa ugotovil, da ga nekako vseeno spraviš zgoraj not.
V idle boš samo mal frekvence od pumpe slišal, če bo res tišina v sobi in maš vse ostale fane na tiho nastavljene. Če boš priklapljal ločeno, kot si rekel, lahko v biosu pumpo komot spustiš na 70% oziroma tolk, da ne boš porajtal. Če te bo sploh karkoli zmotilo. Pri obremenitvi boš slišal pa kvečjem fane na radiatorju. Pomoje boš zelo zadovoljen.
Oooo ti si jih še pucat mogu... 🙄 ne govori. Že to odpiranje in penzlanje vsakega stikala posebej je mukotrpno delo.😵🔫 Kaj pa si vzel potem sploh? Si tudi sound freak? Si delal tape mod, ker iščeš ''thock''? 😄
Jaz sem si zložil sam custom ISO tipkovnico, pa sem zadnjičal gledal je bore malo ponudbe za barebone, večinom kar ansi prakticirajo.
Ja ANSI prevladuje, ampak kar dobiš barebone, sploh, če si TKL fan. So discord kanali in razne trgovine, ki delajo tudi skupinske nakupe, potem imaš še Geekhack forum... Se najde marsikaj modularnega na nivoju, večinoma pa vse TKL. Ampak je cenovno potem hitro nesmiselno. Primer Ducky... Prebuilt je 160€, pa imaš par stikal na izbiro. Barebone je pa 130€, brez vsega... potem boš dodal 30-40€ za stikala in potem še za stabilizatorje 10-20€ in tipke 20-120€, kakršnekoli pač že izbereš. Osebno sem se navdušil nad Meletrix Zoom serije, ker sem se tudi sam spogledoval z mislijo, da bi si kar custom naredu, samo bi me potem prišla blizu 300€, tolk entuzijasta pa spet nisem, za tipkovnico.
Kako boš pa testiral split space bar če ma en swič pod space?
Tudi meni ni čisto jasno, ampak ga dobim zraven v setu in AI pravi Yes, you absolutely can put a split spacebar on a Wooting Two HE ANSI keyboard, especially if it's the newer v2 model or you use the correct keycaps; the standard left/right Shift keycaps from most ANSI sets fit the split spacebar spots, and Wooting offers their own keycaps with split options
Naprej pa niti nisem raziskoval. Iskreno ga ne rabim, samo firbec me matra, če je že glih zraven. Mogoče lahko stabilizator zamenjam s stikalom nekak. Nisem gledal kako ima PCB narejen. Bomo vidli kako so si zamislili
Ma sej za temperature grafe ne bo imelo vloge na koncu. Neverjetno ampak sem preveril. Recimo pri temle PC sem probal brez spodnjih intake pod grafo in ni bilo razlike v temperaturi. Potem sem jih sicer pustil montirane, ampak sem nastavil nek fiksen RPM in so stalno tako in tihi. Zdej tale 4070 Super je samo dual fan in je posledično zarad tega edina stvar, ki jo sploh slišiš med gejmanjem. Na moji Strix 4070 Ti so trije fani in je tiha. Pa meni se ustavi pri 64° pri dual fan pa 70°. Ni neke sile na koncu
Ne ne, sliko sem našel na redditu, kjer je folk že spraševal za tvoj ohišje. Nisem jaz za RGB. Kingston imava midva z mojo. Za Arctica pa kot sem rekel, je res dober hladilnik, mi je malo žal, da nisem lani dva vzel za tak denar. Moja ima 12600K idle 27° med gejmanjem 53° pa sem ji pumpo omejil na 55% 😅 Lahko pa poročam v kratkem kako je pri frendu na 13700K, ker ga je tudi ravno naročil. AMD pa itak ima idle malo višji, ker so malo drugače ''zloženi'' skup in sami po sebi malce slabše odvajajo toploto. Dal sem ta tvoj Pure Rock 2 FX na PC od kolegovega sina in je imel isto dobrih 40°idle na Ryzen 7600. Praktično iste tempe kot jih imaš ti.
EDIT: Aja! Pa če ti razmišljaš o 280, potem ga samo malo višje postavi, da ne bo direktno v grafo pihalo, da maš spodaj luft, če boš spredaj montiral.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A to misliš v servise potem? 😄
Povezava za deljenje
Deli na druge strani