Skoči na vsebino
Koga volit
Napisano
pred 59 minutami je Boss napisal:

Ja kle je smešno, če bi pa Jajotu vdirali na profil bi pa tulili "prekleti komunajzerji". Dvojna merila pač.

Ma kakšno vdiranje neki, ljudje so mu napisali,kar mu gre. Najprej so vse komentarje, ki jim niso bili po godu brisali, nato blokirali sami strani in jokali,da so jim napadli strani. Sedaj bo izpadel se žrtev. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Komaj... bi blo pa jebeno, če bi me pičil. To so bli časi brez mobitela pa vsaj tri ure stran od pomoči.

Mah, bi ti izsesali ven strup in bi bil kot nov.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Jaz sem dal prejle na val 202 in me je prav presenetilo, ker so Stone Temple Pilots - Plush spustili čez:punk:

So se verjetno zmotli.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Lahko pa tud posluša šport na Valu 202

Pa kdo še posluša val 202 razen starih babic v domovih upokojencev. 

pred 3 urami je etcho napisal:

Če dobro poslušaš X motor, ima športni zvok. 👍 

Tudi ,če ne poslušaš dobro,ga ima, ko se zavrti na 6000 obratov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Bini, zakaj nisi športnik?Ti,ti.. Nikamor se ne premakneš... nikoli ne greš na kolo, nikoli ne greš v planine, nikoli ne greš na smučanje. Samo doma pred TV s pivo v rokah. Ni  čudno, da si si kupil suv-a. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 53 minutami je Bini napisal:

Zdaj pa že več ne veste kaj pišete....🫣 🙃 

Ste pa res razvajeni, da enga avta ne morete kupit brez jamranja.... :nevem:

Za take zahteve ostanejo na voljo samo "vintage"oblike, ki jih ni več veliko. Bi lahko rekli , da so limuzine ene vrste "dinozavri".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 minutama je goB napisal:

Po nekih zadnjih podatkih, ki curljajo, bi naj nova CX-30 prišla šele leta 2029, ker je še vedno zelo aktualna, no, bomo videli, mogoče bo pa vseeno drugo leto...  :whatever:

Res je. Mogoče bo vmes samo kak face lift. Sicer pa se Mazde počasi "starajo" in ni nujno, da vsake tri leta nov model dajo ven .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 minuto je Slivka napisal:

Ne, ni.

SUV je ena ogromna škatla na cesti, nerodna v vseh pogledih in brez nekega pravega prostora v notranjosti.

Dajta, @Alex in @Boss, a sta za en test. Poslikajta homologacijo tako, da se vidi znamka in model, dolžina, širina in prostornina prtljažnika. Samo za primerjavo... Se mi zdi, da bo nekdo precej soul-red premijske barve v obraz...

Za dodatek pa lahko potem še jaz na koncu dam podatke našega FucksWagna...

Ne razumem tvojega pisanja. Če ciljaš na to,da gre emtb  kolo v Mazdo 6 karavan, brez ,da bi odšraufal sprednje kolo, se motiš. Prav tako gre v CX 30,če odšraufaš sprednje kolo. V tem pogledu je enako. Ima pa res Mazda 6 večji prtljažnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 52 minutami je Boss napisal:

Za nezahtevne voznike je seveda drugo bolj pomembno kot pa sama vožnja. Zahtevnejši vozniki pač ne prisegajo na SUV-e... sej ne rečem verjetno se vozijo čisto spodobno, ampak mislim, da ni SUV-a, ki bi dal nek vozniški presežek. Sam sem jih sprobal nekaj in celo BMW X5 pa mi je deloval, kot da nima povezave voznika z avtom. Tko nekak sem se počutil kot v kakšni dirkaški računalniški igri sam, da z dirkanjem ni blo nobene veze. 

Tukaj se pa ne strinjam. Dobro veš,da imam obe varianti , tako cx 30 kot Mazdo 6. In na mazdi 6 širše,športne gume.

In ti lahko zagotovim,da si upam z cx 30, oziroma grem , z prav enako hitrostjo v vse iste ovinke. In to ne ravno počasi. 

Res je,da se cx 30 malenkost bolj nagne, a sam dobro veš, da ima 6-ka itak bolj športno podvozje kot večina ostalih normalnih avtov. Tako,da bi rekel,da kar se tega tiče, cx30 ni ravno povprečen SUV, ampak kar za bolj športno vožnjo naravnan. Nekaterim je prav zaradi tega pretrd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Podobne debate so na MTB forumih. 

Nekateri ne bi šli na Emtb za nobeno ceno. Dejstva-navadni ,analogni MTB se ne prodajajo skoraj več, le kaki nostalgiki in zagrizeni ljubitelji analogcev še vztrajajo. Pa ni problem v tem,da je taka reklama za električne, ampak ljudje s(m)o ugotovili,da je bolj zabaven emtb. Podobno je pri suvih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Mazda je imela vse to... nekoč. Pa je bilo odločevalcem očitno preveč lepo pa so raje šli v izdelavo sto in enega SUV-a, na vse ostalo pa so počasi pozabili. Ja tudi na nas, ki imamo Mazdo zelo radi... ampak pač, enkrat je očitno konec tudi te ljubezni. Sej mi je hudo, ampak tko pač je.😭

Tudi mi ostali imamo radi Mazde , pa še vedno najdemo kaj za kupit pri tej znamki.

Sam osebno sem bil res  ful let  proti suvom ,a  sedaj ne bi kupil več nič drugega.Tudi žena in sin imata raje vožnjo z 30-ko , kot pa z 6-ko. Ok, ko rabiš več placa v prtljažniku (za glasbeno opremo) je 6-boljša.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 9 urami je Boss napisal:

Mazda se je itak odločila izgubit zveste kupce in iskat neke nove. Prav namensko to počnejo in to je to. Že leta 2019 sem skoraj šel stran pa sem vseeno poskusil še z zadnjo FL izvedbo šestke, ki je bla vseeno toliko prenovljena, da ni izgledal kot še en facelift. Ja ni mi žal, ampak sem moral sprejeti tono nekih kompromisov in stisnjenih zob ampak na koncu sem jih sprejel deloma tudi zato, ker sem jo dobil zelo ugodno in je odtehtala ostale minuse.

Če bi Mazda pripeljala novo 6-ko, mogoče 5 vratmo, mogoče celo s kakšnim turbo motorjem... mogoče... mah dost je pač sanjam.

Kaj mi da Škoda Superb, kar mi trenutno izbira pri modelih novih Mazd ne:

- Liftback limuzina z ogromnimi prtljažnimi vrati. Najbolj uporabna oblika ever.

- Motor, ki omogoča, da se celo malo izživim predno bo treba it na EV-je

- Zgleda antitrendovsko, kar mi je totalno noro dobro

- Dejansko je nadgradnja na to kar trenutno vozim. Ima vse funkcije in še marsikatero dodatno. Nikakor ne bi šel rad na slabše.

- Je velik avto in rad imam avtomobile, ki so nekoliko daljši predvsem zato, da se dajo stvari notri zložit. Pri meni pač odpade cigansko obešanje raznih stvari na zadnjo kljuko, streho in podobno. Bicikel mora it v avto in nikamor drugam... in to brez razstavljanja.

Ne mi rekel, da jih izgubila. Poglej samo,koliko nas je zvestih kupcev kupilo CX 30 in drugih novih modelov.

Hkrati dobiva nove kupce, ki  prej Mazde niso vozili. 

Pač tudi Mazda ponuja tisto,po čemer je povpraševanje. In limuzin so ne želi skoraj nihče več, zato so jih tudi opustili.

Ko smo že pri škodi ,  tak je  profil kupcev škode oktavije in superb :

-kupujejo jih bolj konzervativni kupci, racionalni, ki hočejo za svoj denar največ, želijo si velik prtljažnik, jih toliko ne zanima zunanjost, največ se jih proda v srednji in vzhodni Evropi.

Ponavadi so nostalgični po starih časih.

Nočejo izstopati , imajo kako obrt.

Veliko jih kupujejo podjetja za svoje avto- flote, saj so najcenejši glede na konkurenco. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je samSimon napisal:

Tele nove bencinske motorje Mercedes delajo na kitajskem in sicer Geely 🙄 Naj bi bili zasnovani v Nemčiji, proizvodnja pa v deželi riža. Meni ni baš neka tolažba napram Renaultovim. Na kratko, žalostno.

Ne vseh. 

Prijatelj "Čet" pravi takole:

Mercedes-Benz svoje motorje proizvaja v lastnih tovarnah po svetu, pri določenih modelih pa sodeluje z zunanjimi partnerji. Glavni proizvajalec je skupina 

Mercedes-Benz Group AG (nekdanji Daimler). 
nullGlavne lokacije lastne proizvodnje
Večina motorjev nastaja v Nemčiji:
  • Stuttgart-Untertürkheim: Srce proizvodnje, kjer izdelujejo motorje, osi in menjalnike.
  • Berlin-Marienfelde: Specializirana za visokotehnološke komponente in motorje.
  • Kölleda in Arnstadt (MDC Power): Proizvodnja štirivaljnih motorjev.
  • Affalterbach: Sedež oddelka Mercedes-AMG, kjer motorje po načelu "en človek, en motor" ročno sestavljajo mojstri. 
    nullodSodelovanja z drugimi proizvajalci
Mercedes-Benz v določenih modelih uporablja motorje, razvite v sodelovanju z drugimi znamkami:
  • Renault-Nissan-Mitsubishi: Manjši dizelski in bencinski motorji (npr. 1,33-litrski bencinski motor v razredih A, B in CLA) so bili razviti v sodelovanju s tem zavezništvom.
  • Geely (Horse Powertrain): V prihodnjih modelih (npr. novi CLA) bodo uporabljeni hibridni motorji, izdelani v sodelovanju s podjetjem Horse, ki je skupna naložba družb Geely in Renault.
  • Aston Martin in Pagani: Mercedes-AMG dobavlja svoje zmogljive V8 in V12 motorje tema proizvajalcema prestižnih športnih avtomobilov. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 2 urama je skritikrt napisal:

Je sin kupil knjigo..zna biti res zanimiva🧐

image000000.jpg

Važna je drža. In pogled.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 59 minutami je samSimon napisal:

A ta Superb je 5 vrat? Se pa v osnovi tudi meni bolj Merćka dopade v temle rangu.

Tudi meni. Tej Mercedesovi motorji, ki nimajo nič skupnega z Reanaultom, naj bi bili v redu . Tudi udobje je na višjem nivoju kot pri ljudskih vozilih. Pa predvsem manj je cenene plastike noter.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je sportman333 napisal:

50k € za Škodo :), jaz osebno nikoli....dvomim da bi bilo glede kakovosti pri kaki Alfi kaj slabše, imaš pa obliko kot se za gre oz. za moje pojme eno lepših/boljših, pa tudi motor bistveno boljši kot iz koncerna vw....(saj si napisal, da bi kupil neracionalno, torej ne more biti to potem Škoda :)).

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20750742&display=Alfa Romeo Giulia
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21974711&display=Mercedes-Benz C-Razred

To se ta le dve opcii za super avtomobil.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Na račun teh se je pa povečalo število vse več in bolj bogatih..... :nevem:

Potrebno bo obdalčit te in bo vsega dovolj... 🤔 

Predvsem pa bo potrebno manj obdavčit upokojence in na splošno vse, ki prispevajo v blagajno. Upajmo,da bo  po volitvah bolje za vse, ne samo za priviligirance.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.