Sicer pa, možakarji, je Janša pravi za nas. On je tako jasnoviden.
Ne verjamete?
Kar poglejte konkreten dokaz, ki je povsem dokazljiv: edino Janša je Trumpu čestital za ponovno izvolitev in to štiri leta prej, preden je bil izvoljen! S takšno jasnovidnostjo bo Slovenijo popeljal mimo vseh kriz in težav...
Ja nekaj ja. Železniška postaja je precej manjše območje kot regije, ki jih naštevaš. Smo spet pri hruškah in jabolkah huh? 🙂
Ko so obnavljali železniško postajo v Novi Gorici, so izkopali 8 letalskih bomb in 49 kosov različnih neeksplodiranih ubojnih sredstev v skupni teži okoli 1800 kg.
Ko smo že pri jajcih in krompirjih (za tako delo moraš imeti jajca, da pa živ ostaneš pa tudi krompir)...
Na Severnem Primorskem (Posočje, se pravi Nova Gorica, Kanal, Tolmin, Kobarid, ...) v povprečju poberejo po 20 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev na dan.
Zdaj si pa poskusi predstavljati: od konca prve svetovne vojne je 108 let - pa vsak dan najdejo 20 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev. Koliko tega zlodja so v tistih letih zmetali na tisto ubogo Posočje? Nekdo mi je enkrat pravil, da so v 888 dneh vojne izstrelili 4,5 milijona granat. Resnično si ne predstavljam, kako so tolikšno količino s takratno mehanizacijo transportirali.
Na tistih, najhujših delih, pa poberejo 70 kg neeksplodiranih granat na kvadratni meter.
Nekje sem bral (pa se ne spomnim več kje), da so med izdelavo modula naredili napako in zvrtali to luknjo, pa namesto da bi prijavili odgovornim, so z epoksi smolo zamazali. Epoksi je sicer zdržal testiranja na Zemlji, kasneje v vesolju pa popustil in je začelo puščat.
pred 47 minutami je Mraušk Mčk napisal:
Ker sem ekspert poletov v vesolje (tako kot vsi na mazda forumu), vem, da je puščanje ena od daleč najbolj alarmantnih stvari, ki se lahko zgodi na vesoljskem modulu, in temu primerno je dovršena senzorika. Skozi 2mm luknjo vseeno pri enem baru razlike kar mal piha ven, tako da, situacija je bila zagotovo zaznana v minutah.
Stvar je samo v tem, a je modul začel puščat takoj, ko je prešel v redkejše plasti ozračja, ali šele čez 2 dni tam gor..
Tako merikanci kot rusi zelo točno vejo, kaj se je zgodilo, so pa oboji tiho.
Moram reči, da je meni mazda forum tako ljub ravno zaradi tega ker tu gor vsi vemo takorekoč vse.
Če se prav spomnim, je začel puščati po dveh mesecih...
Nekateri za hobi radi spremljamo "raketno tehnologijo".
In taki vemo tudi, da sta malo kasneje dva kozmonavta šla na "sprehod", prerezala izolacijo z zunanje strani in pobrala vzorce epoksi-smole okoli luknje.
In Ruski preiskovalci so kasneje izjavili, da točno vedo, kaj se je zgodilo in tu se je končalo. Od Rusov se ponavadi ne zve nič ali pa bore malo. Ampak - če bi kdo ponoči karkoli ustvarjal in ne zgolj počival, bi ga v nadzoru poletov opazili, ker spremljajo telesne funkcije. In nadzirajo na dveh krajih: v Koroljovu in v Houstonu. Tudi, če bi Rusi zamolčali, bi Američani povedali...
Kapsula je kovinska in kdorkoli bi vrtal v vesolju se bi moral prabit skozi centimeter in pol debelo kovinsko steno in ker se zvok prenaša po kovini izredno dobro bi ostali astronovti slišali tako vrtanje.
A to je kakšna oklepna vesoljska postaja? Ker, kolikor je meni znano, je tlačni trup na mednarodni vesoljski postaji iz skoraj 5 mm debele aluminijeve zlitine. Vsaj modul Columbus ima tlačni trup skoraj 5 mm debel, pa mislim, da so tudi vsi drugi enako debeli...
Je pa celotna stena (skupaj z izolacijo in zaščito proti mikrometeoritom in tako naprej) debela 12 cm.
Da bi to zvrtal nekdo v vesolju? Aha, ja, seveda, in nato svizec zavije čokolado. Al kako je to že šlo?
Kot prvo, ja, po aluminiju se zvok lepo prenaša in bi donela cela vesoljska postaja - čeprav ima precej lastnega hrupa od vseh giroskopov, ventilatorjev in črpalk.
Kot drugo pa v vesolju je breztežnost in bi "majstr" plaval po zraku. Tako je pa težko karkoli narediti. Če že, bi si moral pripraviti pritrdilna mesta, kjer bi se pritrdil, da bi se lahko oprl in vrtal.
Kot tretje pa, dragi moji, kaj mislite, da tam orodje leži kar na pultu pa vzameš in greš? Dobro, ja, niso ves čas pod video-nadzorom, to je res. Ampak čim nastane luknja v tlačnem trupu, senzorji zaznajo padec tlaka. Torej bi se zelo težko neopažen vrnil z baterijskim vrtalnikom v roki in ga pospravil na njegovo mesto po tistem, ko bi prevrtal tlačni trup, ker bi senzorji takoj sprožili alarm in bi posadka bila bolj pozorna.
Kot četrto pa na mednarodni vesoljski postaji beležijo telesne funkcije astronavtov med spanjem. In glede na to, da se je padec tlaka pojavil med "nočnim počitkom", bi morebitnega saboterja zelo hitro odkrili...
Kot prvo: moja linija se pri moji hiši konča, tako da če bi jo prerezal, jaz ne bi ostal brez povezave.
Kot drugo: ni mi jo treba prerezat, ker jo je že burja "prerezala".
Kot tretje: kjub temu, da je "prerezana", je še niso uredili. Na moj poziv so prišli trikrat, na sosedovo prijavo, da je ostal brez interneta in televizije so prišli dvakrat, linija pa še vedno leži po tleh in jo veder drsa ob skale...
5.3. sem prijavil na Telekom, da je linija nizko nad tlemi. Pa so od GVOja prišli že trikrat - in linija je še vedno nizko nad tlemi. Pa je bila pred dvemi tedni zmerna burja (sunki malo čez 100km/h) pa še sneg je padel in je s tisto linijo vrglo prav po tleh in drsalo ob skale da je predrsalo tisto plastiko in so optična vlakna ven pogledala.
Pa mi včeraj sosed pojamra, da so bili že dvakrat od GVOja pri njemu pa še ni nič urejeno.
Si mislim 'več kot bomo težili prej bo' in napišem na Telekom še eno sporočilo. In dobim odgovor, ki me je kar posedel:
"Pozdravljeni,
vaš primer je še vedno v obravnavi pri skrbnikih omrežja, ki zadevo aktivno urejajo.
Zavedamo se nevšečnosti, ki jih situacija povzroča, in se vam za to opravičujemo. Takoj, ko bomo imeli nove informacije oziroma bo težava odpravljena, vas bomo o tem obvestili.
Prijazen pozdrav,
Gal Kumar
Tehnična podpora - Storitve uporabnikov / Customer Technical Support
Operativno storitveni center / Service Operations Center"
Challengerja so malo preveč preizkušali. Vedlo se je za težave in vedlo se je za "omejitev", kako mrzlo je lahko, da še varno vzleti, pa so vseeno prižgali tiste motorje, čeprav je bilo premrzlo. Tako da tej nesreči bi se lahko izognili...
Je pa res, da pri tovrstnih podvigih gre lahko več narobe kot pa prav in da je to zelo tvegano.
Danes zgodaj zjutraj, nekaj minut po 4.30, je novogoriška policija prejela obvestilo o vlomu v prostore poslovalnice na Kidričevi ulici v Novi Gorici. Po prvih
Ampak je tudi danes optika zaprta in v trakovih, še pospravljajo nered.
Skrajno desni cerkvenjaki, ki so ... pazi to... proti Janši. So ga kr dobr okurcali. Zabavna reč tako, da @Slivka, a so ti zato čudni, kljub temu da so desni.😄
Ne, @Boss, niso mi čudni, ker so proti Janši. Ti pa resno svetujem, da poiščeš strokovno pomoč. Ker se mi zdi, da si že kar obseden z Janšo in da počasi postajaš paranoičen... Še malo pa se ti bo začelo dozdevati, da ti Janša sedi v avtu na zadnjem sedežu in boš sredi vožnje skočil ven iz avta. Saj ne, da bi mi ti nekaj pomenil, ampak škoda bi bilo tvoje šestice, da bi jo razbil...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sicer pa, možakarji, je Janša pravi za nas. On je tako jasnoviden.
Ne verjamete?
Kar poglejte konkreten dokaz, ki je povsem dokazljiv: edino Janša je Trumpu čestital za ponovno izvolitev in to štiri leta prej, preden je bil izvoljen! S takšno jasnovidnostjo bo Slovenijo popeljal mimo vseh kriz in težav...
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani