Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

A mi lahko kdo razloži, zakaj rečemo, da gremo v hribe, čeprav gremo v bistvu na hribe. V hribe gredo edino rudarji...

In zakaj rečemo, da gremo na morje, čeprav gremo v bistvu v morje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hišna elektronika
Napisano
pred 3 urami je AmpeR napisal:

Ni panike. Imava tak "sporazum", da rešujeva take fake alarme. Jaz njemu on meni😆

Kolikokrat imata pa poštukane žice od sirene, če si jih tako vztrajno režeta? 

Oziroma zakaj sploh povežeta sireno nazaj, če potem sosed spet poreže drote...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Hja, ... ...

Če je na sliki John Deer, lahko pomeni, da je precej tolsta...

Če je na sliki AGT, lahko pomeni, da je bolj drobna...

Če je na sliki Reform Metrac, lahko pomeni, da je kakšna "hribolazkinja"...

In tako naprej...

Lahko si razlagam po svoje, samo vseeno moram videti sliko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 9 minutami je Boss napisal:

Alex ma tolk čez Goloba za povedat ker ga je strah, da bi mu bil preveč podoben. To je tisto, ko recimo prikriti gej svinjari čez ostale geje, da sam sebe prepričuje, da ni gej. Torej Alex ti si Golob, tko da veš.... :hudicek:

Emm, @Boss, tole je pa... ... ...

Kako naj povem... ... ...

Torej, saj sem nekajkrat popadel lopato, ko si kaj napisal, ampak tole... ...

No, lepo te je bilo poznati. Ti bomo prinesli en venec v obliki Mazdinega emblema...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

V neki temi se je nekaj usajalo čez vinjetni sistem in vse druge stroške, ki jih vsi mogoče ne razumemo ravno najboljše. Ampak, dragi moji, to ni nič v primerjavi s tem:

IMG_20250221_0001.jpg

Ni mi jasno, kaj toliko košta, res mi ni jasno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

@Alex, koledar ti zaostaja. Triletna, ne tridnevna...

Al si pa malo preveč vodke spil, pa ti je vse ravno: tridnevna, tritedenska, trimesečna, triletna, tristoletna, ... ... ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Danes videl Lado Piligrim.

Na pogled zanimiva zadeva. Me pa zanima, kakšna mehanika je notri (motor, menjalnik, diferenciali, kardani, ... ... ...).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Vsaka vrstica je svoja šifra, ni formula...

Zajeta slika.PNG

Tu je zdaj kopirano posebej in v drugem stolpcu so devet mestne kode, napisane s presledkom. Potem pa stisnem Ctrl + F in tam noter napišem eno kodo, da jo excel najde in tako lažje dobim drugo kodo. Meni pa se velikokrat naredi, da natipkam kodo brez presledka. In je excel ne prepozna...

dne 19. 2. 2025 ob 11:48 je Janez007 napisal:

Če želite v Excelu odstraniti presledke iz številke, kot je "123 456 789", in jo spremeniti nazaj v "123456789", lahko uporabite funkcijo SUBSTITUTE. Tukaj je, kako to storite:

1. Izberite celico, kjer želite prikazati številko brez presledkov.
  2. Vnesite naslednjo formulo:
    =SUBSTITUTE(A1, " ", "")

Predpostavimo, da je vaša številka s presledki v celici A1.

To bo številko "123 456 789" spremenilo v "123456789". Če imate več številk, lahko formulo kopirate v druge celice.

Nekaj ne štima, pa še ne vem, kaj...

Zajeta slika.PNG

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 1 minuto je Matick napisal:

Najlazje bos resu tko kt je ze @Janez007 reku. Naredis se en stolpec v fajlu pa mas notr kodo brez presledkov

Se bom lotil, ja, saj je samo 2128 vrstic - ni malo, ni pa katastrofalno veliko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Ne, še vedno na vsake toliko preklinjam, ker pozabim na presledek ali pa pritisnem "enter" namesto presledka ("enter" je takoj zraven številčnice, presledek je pa pod črkami...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Kmet sosedu:

- "Tvoj petelin je pa od sile... V petih minutah, odkar sem tukaj, je naskočil že osmo kokoš! Ali je vedno tak?" 

- "Ne, od tedaj, ko mu je veterinar predpisal zdravilo."

- "Katero zdravilo pa mu je predpisal?"

- "Ne vem imena, toda okus ima po lešnikih..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pozdravljeni, nek prijatelj iz Gane, po imenu Joe, (The GHARTEY & GHARTEY Law Firm, Address: Beach Drive, Nungua, Accra Ghana, Telefon.: +233 (0) 278 466 539), bi mi poslal okoli 18,7 M dolarjev, ker da se je tam dol nek človek z mojim priimkom ubil na cesti. Sedaj bi ta moj prijatelj nakazal denar na moj račun, potem bi pa bilo 45% moje, 45% njegovo, preostalih 10% bi pa šlo za neko sirotišnico, tako da ima zadeva tudi plemenito poslanstvo. Mene zanima - ali moram morda zadevo prijaviti FURSu, da mi odmerijo davek ali kako? Da mi ne bo treba kasneje plačevati kakšne kazni?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.