Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Zanimivo, poznam veliko ljudi (predvsem levo usmerjenih), katerim je naci russka agresija normalna in jo tiho in tudi  glasno podpirajo, po drugi strani pa kritizirajo na vsa usta Izrael. Za mene so oboji agresorji enaki.

Oboji so morilci. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ko smo že pri vintage Hi-fi, sta mi šla pred kratkim na mojem integriranem ojačevalcu Rotel Ra 970 bx oba glavna kondenzatorja =10000 mikrofarad. Zvok je bil brez basov, popačen. Ojačevalec sem kupil nov, v začetku devetdesetih. Na ebayu sem kupil dva kondija -Nichicon KG Gold Tune 10000/63v. Sem jih komaj strpal v ohišje, ker sta višja. 

Zvok je sedaj kot mora bit. Basi so, se mi zdi, zdaj še bolj globoki in precizni. 

Je pa za zamenjat še par potenciometrov, ker z leti začne to vse počasi štekat. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima v stanovanju ...
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Glede Gorenja pa, pred mesecem se nam je pokvarila pol leta stara pečica ... 10 dni čakal servis. Sredi peke jev šel motorček za zaklepanje, čeprav zaklepanja nikoli nismo uporabili ... pečica je potem do servisa kazala, da se ohlaja, zaslon na dotik pa je bil neuporaben ... (vmes sem jo v omarici prevezal na svojo varovalko, da sem jo izklopil in da ni ves čas svetila luč in zaslon) .

Screenshot_20250810_190216_Chrome.jpg

Če si hočeš dobro, ne kupuj jajc od gorenja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Po košnji en zaslužen pir.... 🥵🍻

17547271884967286256906149299517.jpg

Blagor tebi, ki za zabavo kosiš travo v tej vročini. Ni lepšega. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Jaz sem jih ogrmno videl letos, posebej iz Podnanos na Nanos. Pa iz Eko koče do razcepa za Vojkovo kočo. nazadnje sem eno črnico preskočil. Na tej poti.

image.png

Modreci pravijo, da je letos kačje leto. 

Tudi sam skoraj vsakokrat, ko grem s kolesom po slovenski Istri, kakšno opazim. Ta je bila prvič na progi. 

Ko je kačje leto, je pač veliko kač. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sva z Etcho-jem prevozila eno res hard mtb progo (Pomjan). Zame je bila najtežja do sedaj. Teren je suh, nobenega oprijema, polmetrske skale, korenine... 😬

Vmes sem skoraj povozil metrsko črnico, ki jo je najbrž Etcho pred menoj preplašil, tako, da je za njim prečkala pot. 😊 In, ker je to najbrž slab znak v kolesarstvu (podobno, kot, ko ti prečka črna mačka pot), sem se vmes še dobro "strosil". 😊 Sicer pa, kdor ne pade vsaj enkrat, ni pravi kolesar. 😊

IMG_20250808_125809.jpgsIMG_20250808_130707.jpg

IMG_20250808_130718.jpg

IMG_20250808_131045.jpg

IMG_20250808_131120.jpg

IMG_20250808_131621.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 minutami je TBA napisal:

Kok je pa budget?  sem našel ene skor đabe majo pa 10mm več hoda in so 103€. so pa do 150kg. če jih boš naroču boš rabil še zvezdo (star nut) 

WWW.BIKE-DISCOUNT.DE

null

image.png

Jaz prodajam vilice Rock Shox Silver TK, 160 mm. 😊 Ugodno. Koče, nič vožene. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Nemci si ne morejo več privoščit hitro vozit. 

Nemci in ostali narodi so postali umirjeni in  normalni vozniki. Za razliko od naših, ki na naših avtocestah delajo piz.. arije. Najbolj me je strah vozit ravno pri nas. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

A glej jih pajace... a zdej bo vročinski val, ko bo dan, dva okoli 30 stopinj sredi avgusta. Spet panika pa navodila kako bo v peklenski vročini 30 stopinj morali skrbeti zase in se izogibati bivanja na prostem. Psihiči eni res.

Arso pa tudi norijo in razglašajo julij za povprečne temperature ali občasno podpovprečne, gre pa za enega najhladnejših julijev v zadnjih nekaj desetletjih. Če ne bi bilo prvega tedna, ko je bilo vroče bi to bil najhladnejši v zadnjih 70 letih. Pol naj mi pa še en reče, da ne gre za neko agendo strašenja in psihiranja folka.

WWW.ZURNAL24.SI

Po ohladitvi se poletje vrača v vsej svoji moči. Vremenoslovci napovedujejo več zaporednih dni sončnega in zelo toplega vremena, s...

Lepo letošnje poletje. Tenperature glih prave, z  pitno vodo ni problemov, turistov je veliko manj in ni gneče na obali. Končno je poletje kot nekoč. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je jures napisal:

Bom pazljiv. Ne verjamem pa da je stopping power toliko vecji  nenazadnje je povrsina stika ploscic celo manjsa s tem shimano diskom kot tektro (se vidi s slike), vecji disk naj bi prinesel vec hlajenja v prvem.

Al8 si mislil zato ker je zavorna tocka zdaj malo bolj ven glede na radius?

Sem pa falil zeninega, ni bil 160/180 ampak 160/160, sem sel nazaj zamenjat 203 za 180....

Večji diski = večja moč bremzanja=boljše hlajenje. Še kako zvija vilice pri močnem bremzanju, 

(poglej si kak video- počasen posnetek). Še posebno malo težji kolesarji velikokrat montirajo močne vilice. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 25 minutami je jures napisal:

Pri nas niso ovira s 130, pri nas so ovira na levem s katerokoli hitrostjo, ce ne prehitevajo...

Ampak, če si opazil, folk se vozi sc130/ uro po prehitevalnem, ne da bi se umaknili. In posledično je zadaj hitrost vedno manjša. Tako, da se velikokrat voziš le kakihb110/uro, čeprav ni veliko prometa. Vmes prehiteva kaka Tesla kamion in nastane   zopet kolona. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 33 minutami je jures napisal:

Mene to ne preseneca. Tud ce peljes kjer lahko 190, bos z vsemi baustelami imel povprecno dobrih 100, vkolikor merijo na vhodu in izhodu (to pomeni da spremljajo tablice, v slo bi bil ze kmecki upor)...zato pa pravim da je najboljsa hitrost v nemciji max 150, vse ostalo je ali gas bremza, oz umikanje...

Pa se to benz v nemciji je blizu 2€ na AC....

Res je. In v resnici večina vozi počasi. 

Pri nas si z 130/ uro ovira na cesti. Zato pa vsi vozijo hitreje, ker "vozijo tako vsi". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 29 minutami je etcho napisal:

Morje 24, zrak (burja) 23, ledena kava še malo manj.

20250803_182647.jpg

To ti je to-segrevanje😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 28 minutami je Z M A J napisal:

Zdajle je menda neka hujša nevihta na poti, iz smeri Obale proti notranjosti.

Najbrž. Pri nas je padala manjša toča (večja sodra). Seveda našim mazdaman tako majhna ne pride do kože. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 28 minutami je etcho napisal:

Kdor ni blizu Pirana, lahko pokuka na webcam zbor spačkistov na trgu.

WWW.WHATSUPCAMS.COM

Doživite lepoto Pirana preko Kamera Piran v Živo ob bivanju v Art Hotelu Tartini na Tartinijevem trgu PIRAN v ŽIVO

Zdaj sem jih srečal na avtocesti  proti Kopru cel kup. Je bilo smeha, ko so prehitevali tesle. 🤣

Tesle so vozile 100/ uro, spački pa mimo njih  103/uro. Po moje je to max. speed spačkov. In tako smo se vozili par kilometrov za njimi. 😄 In to vajo smo ponavljali od Postojne do Kopra. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz pa sem danes odtekel dva kroga in pol. Fak, nimam nič kondicije. Morje je premrzlo, za tek je vreme kar pravo. 

IMG_20250730_193807.jpg

pred 2 urama je Bini napisal:

Malo trkinga zjutraj v okolici Novalje, zanimivi razgledi in pusta pokrajina.... :nevem:

IMG_20250730_172243.jpg

IMG_20250730_070633.jpg

IMG_20250730_070523.jpg

IMG_20250730_071426.jpg

IMG_20250730_082047.jpg

IMG_20250730_082429.jpg

IMG_20250730_093302.jpg

IMG_20250730_100131.jpg

IMG_20250730_084653.jpg

Moj bivši sodelavec rine vsako leto v to Novaljo. Da mi je vedet, kaj tukaj vidi?🤔 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.